USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Цього року Луцьку підземки не бачити

19 Червня 2013 17:57
«Підземку» в центрі Луцька цьогоріч не будуватимуть
Наразі проект підземного торгівельного комплексу із переходами на Театральному майдані в Луцьку повністю переробляється.
Про це у коментарі IA ZIK розповів депутат міськради, генеральний директор ТОВ «Торгівельний центр «Магніт» Сергій Волик.

Власне, на розгляд земельної комісії Луцької міськради винесли проект рішення про поновлення договору оренди землі ТОВ «ТЦ «Магніт» для будівництва та обслуговування підземних пішохідних переходів, торгівельного комплексу, підземної парковки автотранспорту та реконструкції Театрального майдану. Документ депутатам представив начальник міського управління земельних ресурсів Сергій Шабала. Земельна комісія міськради підтримала цей проект рішення.

Гендиректор ТОВ «ТЦ «Магніт» Сергій Волик пояснив: «На даний момент повністю переробляється проект. Він був у нас розроблений на земельну ділянку площею 2 гектари. Зараз у нас в оренді знаходиться ділянка площею 60 сотих. Під неї переробляється проект. В стадії розробки він знаходиться. Як тільки будуть завершені проектні роботи, пройдем державну експертизу, отримаєм дозвіл на початок будівництва – тоді точно визначимся із датою початку будівництва. Але що не розпочнеться воно в цьому році – це однозначно, тому що маємо завершити всі проектні і дозвільні процедури».

Нагадаємо, земельну ділянку для створення підземного торгівельного комплексу міськрада віддала в оренду ще 18 червня 2008 року.

Однак, жодного будівництва з того часу так і не розпочалося. У 2008 році вартість робіт оцінювали приблизно у 30 мільйонів доларів.

Водночас 6 червня торік стало відомо, що ТзОВ мало переробляти проект підземних переходів, відмовившись від частини землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
скептик Показати IP 19 Червня 2013 19:26
Да за 30 лямов баксов можна целый микрорайон построить!Если без откатов...
лучанка Показати IP 19 Червня 2013 21:12
Я із жахом думаю про те, що колись все-таки розпочнуть будівництво підземного торгівельного комплексу із переходами на театральному майдані. Просто не довіряю нашим "проектувальникам" і будівельникам. Там же житлові будинки, Свято-Троїцький Собор, театр, шістнадцятиповерхівка... Все може "рухнути". Ми неспроможні зробити нормальних (добротних) доріг, не можемо їх навіть відремонтувати! А тут - цілий підземний комплекс!
СВС Показати IP 19 Червня 2013 22:19
Если не начнет строительство в 2013 году,надо расторгнуть договор про аренду.Сколько лет "Магнит" водит депутатов и жителей Луцка за нос.Одна исходит брехня каждый год...........
Корінний лучанин Показати IP 19 Червня 2013 23:28
ПИТАЄТЬСЯ,ДЛЯ ЧОГО ТАМ ТОРГІВЕЛЬНИЙ КОМПЛЕКС? Хіба не достатньо цього, так званого бувшого ЦУМу, тепер з назвою Луцьк. Тієї площі всього 60соток і ту треба спаплюжити! ПЕВНО ВЛАДІ Дуже ДОШКУЛЯЮТЬ МІТИНГИ та ЗІБРАННЯ ЛЮДЕЙ!!! А СПІВАЧКУ "ДОСВІТНІХ ВОГНІВ" куди подінете? Я бачу ПРИДУРКІВ В НАС БАГАТО І ЇХ НЕ ПОДОЛАТИ !
спостережливий Показати IP 20 Червня 2013 07:57
НЕ ПЕРЕЖИВАЙТЕ ЛУЧАНИ! Ці придурки не вміють нічого робити.Це знову чергова фігня.
Застережливий до спостережливий Показати IP 20 Червня 2013 10:50
За придурків можна відповісти - підземний перехід буде збудовано за сучасними єврозразками: з торговими місцями, місцями для харчування і ВБИРАЛЬНЯМИ (варто нам тільки навчитись користуватись ними, щоб не бути "придурками").
??? Показати IP 20 Червня 2013 09:34
Краще б туалет відкрили у центрі міста.
!!!! Показати IP 20 Червня 2013 10:13
ПІДЗЕМНИЙ ПЕРЕХІД В ЦЕНТРІ МІСТА ПОТРІБНИЙ І ВІРЮ ЩО ВІН БУДЕ!!! ХІБА МИ ГІРШІ ЗА РІВНЯН?
Корінний лучанин до !!!! Показати IP 20 Червня 2013 10:21
При чому тут ГІРШІ ЧИ КРАЩІ! Краще щось НЕДОБУДУВАТИ(чи недоробити)ніж погано ЗРОБИТИ і потім ЖАЛКУВАТИ, що НЕ ТАК!
ОПТИМІСТ Показати IP 20 Червня 2013 11:10
Я з друзями за підземний перехід в центрі,це цікаво і потрібно,і за сучасний реконструйований ТЕАТРАЛЬНИЙ МАЙДАН!!!
За оптиміста Показати IP 20 Червня 2013 12:16
Перехід підземний потрібний!!! при збереженні теперішнього вигляду Театрального майдану.
Студентка Показати IP 20 Червня 2013 13:04
Постеснялся хоть посла б?.. Аль совсем башкой ослаб?.. Где бы что ни говорили - Все одно сведет на баб!.. (с)Филатов, Сказ про Федота стрельца. Де б чого не бралися будувати, усе зведеться до дефциту туалетів. Не знаю як кого, а мене задовбало стояти у пробках на перехресті по Волі. Якби все таки роздуплилися на це будівництво, може б не було такого скупчення газуючого транспорту вздовж проспекту. Головне, що основна задача підземки - суттєве розвантаження транспортного потоку, за рахунок його прискорення. А чи буде там торговий центр, чи не буде, то вже якось другорядне...Хоча, чим конкретно і кому конкретно він там заважає? Хай вже буде торговий, чи неважливо що. Я ХОЧУ ПІДЗЕМКУ... І судячи із зростаючої кількості автотранспорту, нам вже не достатньо одного переходу. Скоро місто перейде в режим хронічних пробок. А комусь жаба давить за торговий центр і бракує нужників.
Корінний лучанин до Студентка Показати IP 20 Червня 2013 13:37
Шановна СТУДЕНТОЧКО, а тобі не спадало на думку,що траспортні потоки в центрі міста потрібно змінювати, по обїзним шляхам! На пр. Волі багато світлофорів і це повязано із піш.переходами -і вони будуть і підземний перехід НЕ ДОПОМОЖЕ(хоча може він і потрібен!). Так впевнено пишеш,що "основна задача підземки- суттєве розвантаження транспортного потоку, за рахунок його прискорення".Якого прискорення на ПЕРЕХРЕСТІ за ЦУМом? Справа не в ЖАБІ, далась тобі та жаба, а в тому щоб не зруйнувати те, що не відновиться ! В наш непростий час, дуже багато ПРОДАЖНИХ ЧИНОВНИКІВ ТА ГОРЕ АРХІТЕКТОРІВ які за БАБЛО готові на все!
Working Показати IP 20 Червня 2013 13:31
На місці Магніту, я б не інвестував гроші в це місто. Низька купівельна спроможність людей, плюс, така вже наша натура, щоб у місті не робилося – авансом обісрати. Хай мер міста, хронічно невдоволеним, набудує побільше туалетів, і хай вони, зі своїми сім»ями роблять там жопошопінг.
Студенточка Показати IP 20 Червня 2013 14:43
Слабо уявляю, як би особисто я добиралась від університету додому у інший район міста по об"їздній дорозі, щоб розвантажити центр. Але не об тім річ. Також моя фантазія ніяк не малює мені нічого іншого, що можна зруйнувати під землею, окрім кротячих тунелей. Ідею про те, що уся Театральна площа, разом з будівлями, рухне кудись під землю, в преісподню, коментувати навіть не берусь. Скажіть відверто, те що ніякий триклятий підземний перехід нам не потрібен, оскільки він взагалі, жодним чином не буде сприяти покращенню транспортному рухові - Ви про то серйозно? Якщо так, то усі інші міста, де понабудовували тих переходів, заселені йолопами. І особисте прохання, будь ласка, на Ви. І ще, на останок, не дивлячись на те, що я «студенточка», я ще і така сама як Ви, а саме – корінна лучанка, і не меньше вашого вболіваю за долю свого міста. Тільки у вболіванні повинна бути межа, яка поділяє здоровий глузд від манії, що навкруги самі бабаї.
лучанці Показати IP 20 Червня 2013 14:48
Якщо так всього боятися і нікому не довіряти то ЩО? сидіти і чекати поки само все "рухне".А що ми залишимо нашим потомкам???.Я за підземний перехід у центрі.
Валерій Показати IP 22 Червня 2013 18:05
Особисто для мене і кума Максіма із ЮВАНТА це тільки плюс, більше в луцьку торгових площ менша оренда
проходив мимо Показати IP 24 Червня 2013 04:29
Валерію. Що за маячню ви, пардон, несете? З якого дива кілька бутіків під землею вплинуть на перерозподіл вартості торгових місць міста? Ага, щас десь відбудеться падіння. Тримай карман ширє, кремльовській мєчтатєль.
Сергій Показати IP 24 Червня 2013 09:04
Я з Валерія та його кума теж ги-гикнув :-)От жеж два чудіка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus