USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Туалет у центрі матиме виставкову залу і кафетерій. ФОТО

20 Січня 2010 17:15
Переможець конкурсу на реконструкцію громадської вбиральні центрі Луцька хоче інвестувати у цей туалет три мільйони гривень.
Оновлення туалету на Театральному майдані, 8 планують завершити максимум за два роки. Нужник в центрі міста матиме надбудовану виставкову залу та кафетерій. 
Начальник відділу майна міської комунальної власності департаменту економіки Луцької міськради Тарас Яковлев розповів, що ця громадська вбиральня надається в оренду підприємцю Патлашинському вже декілька років.
Заступник директора  департаменту містобудування Луцької міськради Ярослав Матвіїв розповів, що претендентів на реконструкції туалету було двоє. Вибрали підприємця Романа Патлашинського, який погодився вкласти в перебудову об’єкту три мільйона гривень. Від іншого конкурсанта заявлена була сума у два мільйони.
Нинішній туалет розшириться скляною надбудовою, кафетерієм, виставковою залою. Сама вбиральня теж буде реконструйована.
Згідно з проектом конкурсанта, оновлюватимуть об’єкт площею в 420 квадратних метрів. Термін будівництва визначатиме договір між підприємцем Патлашинським та департаментом ЖКГ. Матвіїв каже, що реконструкція займе максимум два роки.  

Нині тут функціонує лише жіночій туалет, який відвідують обидві статі. Ціна послуги – 1 гривня. Чоловіче відділення, що ближче до Палацу культури зачинене на замок.

Матвіїв зазначив, що нині проект проходить процедуру затвердження виконкомом Луцької міської ради. Після цього його направлять до департаменту ЖКГ, який і є власником вбиральні на Театральній. 

Нині у Луцьку є кілька громадських вбиралень. Проте, більшість з них не функціонує. Як повідомив начальник департаменту ЖКГ Луцької міськради Іван Кубіцький туалет біля стадіону «Авангард» відкривають лише на час матчів, убиральня біля кафе «Сніжинка» відкрита лише влітку, а туалет недалеко від мерії, на вулиці Горького не придатний для експлуатації взагалі.  

Нині вбиральня в так званому «парку Горького» нагадує військовий бункер. Вхід до одного з відділення захаращений гіллям.

Не зважаючи на те, що туалет офіційно не експлуатується, на снігу помітні свіжі людські та собачі сліди. В одному з відділень валяються пляшки з-під вина та нечистоти.

Тарас Яковлєв каже, що можливо занедбаний туалет на вулиці Горького також колись здадуть в оренду інвесторам. Проте, нині про такі плани начальнику відділу майна міської комунальної власності не відомо. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
faBULA Показати IP 21 Січня 2010 14:30
Місто стає усе гавніше і гавніше. туалетів нормальних і то нема... У цьому році у місті був господар...
Чейз Показати IP 21 Січня 2010 16:44
Старші люди кажуть, що на горбку у так званому парку на вул. Горького була капличка і радянська влада не лище знищила її, але й щоб людей пострахати, зробила туалети.
Солдат Джейн Показати IP 21 Січня 2010 21:25
Найжахливіше те, що парк Горького за десять метрів від центральної вулиці міста. І так всюди в Луцьку: те, що на виду біль-менш гарненьке, а крок вправо-вліво - гавненьке.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus