USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Туалетам Луцька не вистачає реклами? ФОТО

22 Листопада 2010 14:44
Останніми роками громадські туалети в Луцьку є не інакше, як справжньою розкішшю – у центральній частині міста їх всього лише два, проте їхній вигляд далекий від зразкового.

Відтак, аби справити нужду, лучани та гості міста змушені шукати безлюдні закутки або бігти до вбиралень у найближчі забігайлівки.

Однак попри нарікання людей на відсутність нужників у громадських місцях, відвідує їх вкрай мало людей, тому такі туалети – очевидний збиток для міської казни або ж орендарів.

Так, працівниця туалету біля кафе «Сніжинка», що розташований неподалік центрального входу у Парк культури і відпочинку, розповіла, що в будній день у їхню вбиральню приходить не більше десятка людей. Крім того, нерідко їхні відвідувачі, забачивши ціну у 2 гривні, розвертаються зі словами «піду краще у сусідній бар».

«Як на вихідних хороша погода, то можемо заробити більше ста гривень за день. А так ледве десять людей приходить. А от 24 серпня, коли свята були і багато людей в місті гуляло, заробили аж чотири тисячі гривень. Але це один раз у рік», – зізналась працівниця туалету.

Крім того, розповіла вона, з 1 грудня заклад планують закрити на зимовий період.


Вахтерша із вбиральні на Театральній площі каже, що відвідувачів у їхньому туалеті теж небагато, навіть незважаючи на те, що ціна менша, ніж у їхніх конкурентів, – всього лиш 1 гривня. Та й умови у центральному нужнику не ті – приміщення давно потребує капітального ремонту.



Більше того, в січні нинішнього року назвали ім’я переможця конкурсу на реконструкцію туалету на Театральному майдані, 8. Ним став підприємець Роман Патлашинський, який протягом кількох останніх років орендує це «проблемне» приміщення.

Тоді повідомлялось, що оновлення туалету в самому центрі міста планують завершити максимум за два роки і вкласти у проект близько трьох мільйонів гривень. Однак ремонтні роботи у вбиральні сьогодні так і не почались, а чоловіче відділення донині лишається під замком, тому представники сильної статі користуються жіночим клозетом.

Натомість головний архітектор Луцька Георгій Шевчук пояснив, що міськвиконком поки не погодив проект з реконструкції вбиральні на центральній площі Луцька, оскільки орендар ще не надав усі необхідні документи. Коли він це зробить – невідомо.

Довідково:

Всесвітній день туалету – одне з найоригінальніших і найвеселіших свят. Відзначається щороку 19 листопада. Вперше відзначено 19 листопада 2002 року.

Всесвітній день туалету встановлено 2001 року під час міжнародної конференції в Сінгапурі, присвяченій проблемам туалетів.

Понад 200 делегатів з Європи, Азії та Північної Америки, які представляли 17 національних туалетних асоціацій, зустрілися, щоб обговорити насущні проблеми та розглянути нові концепції розвитку туалетної справи.

Підсумком зустрічі стало створення Всесвітньої туалетної організації, яка й стала ініціатором відзначення Всесвітнього дня туалету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
лучани Показати IP 22 Листопада 2010 15:44
а фото здатне передати аромат -не вірите подивіться і відчуєте.Добре що там хоч так є такий заклад.Але мав би він бути іншим
думалка Показати IP 22 Листопада 2010 17:20
Я взагалі вважаю, що треба зобовязати усі ресторани, кафе, бари і інші можливі установи без проблем пускати до себе бажаючих сходити "по маленькому" чи "по великому". Хоча, здається, таке правило у нас діє. Писане чи неписане я не знаю. Але наче в Україні таке є. І не треба було б взагалі громадських туалетів, принаймні у містах, де забігайлівок вистачає. Так, вони по-любому збиткові. То не краще знайти якесь розуміне вирішення? Цю систему можна було б детально і грамотно продумати. Щоб і самим закладам це не стало проблемою. У всьому можна знайти золоту середину, якщо захотіти. Ну, і важливо - навчити людей не соромитись заходити собі чемненько в будь-який кабак просто, щоб попісяти. Але коли то буде. І так порядку нема. А ми про гарні туалети мріємо. Ех!
Ніна до думалка Показати IP 23 Листопада 2010 01:16
Уявіть себе на місці власника тої кав"ярні, куди почнуть ходити справляти нужду навіть бомжі, та ще й не через окремий вхід, а через зал, повний обідаючих. Як вам естетика? Завдяки такому нововведенню всі заклади громадського харчування в центрі міста втратять клієнтуру, а орендна плата в них ой не маленька. Тут і до банкрутства недалеко. З другого боку, треба збільшувати штат прибиральниць, також будуть додаткові витрати на засоби дезинфекції та туалетний папір, частіше потребуватиме ремонту та заміни сантехнічне обладнання. Яким коштом? А от користуватися туалетами в барі чи кафе за пред"явлення "свіжого" касового чеку - було б правильним рішенням. Врешті, витрати на підтримку робочого і санітарного стану вбиральні так і так закладені в торгівельну надбавку.
Віктор F до думалка Показати IP 23 Листопада 2010 13:39
А твоє Г чи М прибирати прибиральниця теж буде безкоштовно а хто заплатить за воду мило та обслуговування каналізаційної мережі може теж прибиральниця? Вона і так живе за мін ЗП
Кавоманка, лікар Показати IP 22 Листопада 2010 20:03
А в "Кавярні", що знаходиться в приміщені Свято-Троїцького собору (під ялинами), ключ від клозету видають ті ще радянські злодії, які варять каву з жолудів. Кожен відвідувач просить в них ключ, справляє нужду, не миє рук і приносить ключ знову на касу. Не миють рук і ті, хто варить це руде вариво. Бридко подивитись. Цікаво взяти змиви з їхніх рук - скільки там мікробів і палочок Коха на одному см. кв.? Та й сама аура цього бару сумна - горілку пють в святому приміщені. При тому, люди платать 6 гривень не за чай з подорожника і жасмину, а жирним попам за оренду приміщення. А санстанція що робить? Пора вже брати змиви у них між ногами.
911911 Показати IP 22 Листопада 2010 22:33
Платний туалет-------це порушення прав людини,а відсутність взагалі ганьба для суспільства
Ніна до 911911 Показати IP 23 Листопада 2010 11:35
Альтернатива повинна бути. Безплатні туалети (як на території Свято-Троїцького собору), так і платні - з туалетним папером, рідким милом та сушкою для рук. Кого який влаштовує. Тоді б не було у нас такого аромату в місті, як на зупинці біля Старого ринку.
Віктор F до 911911 Показати IP 23 Листопада 2010 13:41
Згідний 100%
Ніна Показати IP 23 Листопада 2010 01:24
Мене обурює те, що туалети в барах на Старому ринку - платні. Мабуть, щоб неплатоспроможні не швендяли. То чому б не пускати до вбиральні в барі за "свіжим" чеком? Тим більше, що там бувають такі клієнти, що після пиятики вже на маршрутку збирають копійки. Не маючи гривні на туалет, підливають магазини, контейнери та Центральний парк Лесі Українки.
Є Показати IP 23 Листопада 2010 08:47
С прошедшим праздником, товарищи!!!
Ніна Показати IP 23 Листопада 2010 11:45
Чому жіночі громадські вбиральні мають стільки ж кабінок, як і чоловічі, а не більше, та постійно стоїмо до них у чергах? Адже у жінок причин скористатися вбиральнею на одну більше, ніж у мужчин, та й в силу анатомічних особливостей приведення себе в порядок потребує більше часу. Дайош більше кабінок в "жіночих" частинах громадських вбиралень!
Журналіст Показати IP 23 Листопада 2010 12:33
Кавоманці. Кавярня в комплексі собору - це нужник, в який би не зайшов навіть порядний селянин. Це - помийна яма, де обраховуть наліво і направо, хамлять, підсовують сурогати під назвою "коньяк" , зафарбовані навіть не харчовою фарбою, а просто - "краскою" і підрихтовані ароматизаторами. Варто перебування цього так званого закладу в святій споруді винести на сесію виконкому з запрошенням святих отців. Так не може продовжуватись!
Віктор F до Журналіст Показати IP 23 Листопада 2010 13:43
А що порядний селянин це крайня межа гідності людини ?
Жора Показати IP 23 Листопада 2010 13:46
Ніні. Зробіть операцію по заміні статі і у вас відпадуть проблеми з "анатомічних особливостей" . Ви зможете справити потребу під будь-яким парканом. Бажаю успіху!
Ніна до Жора Показати IP 23 Листопада 2010 23:22
Чим особисто я Вас розлютила? Мова йшла про всіх жінок, а не про мене особисто. Заморитесь операції робити. Тут он зять підказав: у чоловічих вбиральнях і так вдвічі більше "відхожих місць" - якщо врахувати пісуари...
Ніна до Жора Показати IP 23 Листопада 2010 23:25
Жоро, навіть змінивши стать, я не буду підливати паркани. І Вам не раджу цього робити.
Журналіст Показати IP 23 Листопада 2010 14:16
Віктору. Селянин - дуже гідна людина, і я сам - селянського походження, чим і пишаюсь. Я мав на увазі, що в селянина уборна на вулиці чистіша, ніж ця кавярня.
Віктор F до Журналіст Показати IP 23 Листопада 2010 14:39
Просто Я з села і для мене це трохи образливо
Віктор F Показати IP 23 Листопада 2010 14:41
Я сам з села і мене це трохи образило

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus