USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Туризм у Луцьку розвиватимуть за допомогою білорусів. ФОТО

16 Вересня 2013 13:50
13-15 вересня делегація Луцької міської ради, у складі заступника міського голови Тараса Яковлева, начальника управління туризму та промоції міста Наталії Бунди та радника Луцького міського голови, виконавчого директора Асоціації органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів» Геннадія Друзенка, відвідала міста Новогрудок та Ліда Гродненської області Республіки Білорусь. Головна мета візиту - налагодження співробітництва у сфері транскордонного історико-культурного туризму та, зокрема, реалізації міжнародного проекту «Шлях Гедиміновичів».
13 вересня відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Асоціацією органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів» (Україна) та Новогрудським районним виконавчим комітетом Гродненської області Республіки Білорусь, у рамках міжнародного проекту «Шлях Гедиміновичів», ініціатором створення якого є Луцьк, а 15 вересня – Лідським районним виконавчим комітетом Гродненської області, повідомили у прес-службі Луцькради.
Голова Лідського районного виконавчого комітету Олександр Островський зазначив, що проект «Шлях Гедиміновичів» є дуже важливим, оскільки сприятиме розвитку туризму в містах, збереженню та популяризації історико-культурної спадщини, а також налагодженню співпраці між містами різних країн. Тому білоруські міста зацікавлені та активно братимуть участь в реалізації проекту.

Сторони також обговорили подальший план дій у рамках проекту та домовилися зустрітися наступного разу у місті Каунас Литовської Республіки.
У повідомленні йдеться, що це подія історичного характеру, адже завдяки підписанню вищезазначених меморандумів, проект «Шлях Гедиміновичів» уже об’єднує міста чотирьох країн: України, Польщі, Литви та Білорусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
завжди ваш Показати IP 16 Вересня 2013 20:05
За допомогою білорусів ще й громадські туалети в Луцьку побудуйте для туристів, а то їм доведеться з памперсами оглядати старожитності.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus