USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Тварини у луцькому притулку завивають від голоду чи болячок? ФОТО

4 Вересня 2013 10:31
Для лучан вже давно не дивина, що на Центральному ринку Луцька, можна розжитися маленькими кошенятками чи цуценятками. Такий собі невеличкий «пташиний ринок» працює тут майже щодня, повідомляє Під прицілом.
Стоять продавці та волонтери на вулиці Замковій, тримаючи біля свого краму коробки з маленькими цуценятами та кошенятами. Щоразу у так званий «робочий день» біля них знаходиться паперова скринька, куди співчутливі громадяни кидають грошові пожертви для братів наших менших. Правда, останнім часом кладуть ті кошти збоку, оскільки давно збагнули, що за їхні кревні, дехто покращує власне життя. Звісно, під виглядом турботи про чотирилапих.
Стверджувати, куди витрачаються ці гроші ніхто не береться, оскільки за руку нікого поки що не впіймали. Натомість волонтери, які щодня стоять на згаданому торговому місці і відстежують добровільні платежі, твердять, що гроші витрачаються не на потреби котиків та собачок. Із скриньки і біля скриньки їх збирають і забирають. Проте куди та на які цілі, достеменно не відомо.
Ще взимку автор цієї публкації разом із колегою з львівської газети «Експрес» Лесею Максимець під виглядом волонтерів пробралися на територію притулку для собак, розташованого на вулиці Мамсурова у Луцьку. Набрали гостинців для братів наших менших і нас прийняли за своїх.
Зайшли за дротяну сітку і ледь не обімліли. Чимало чотирилапих, які валялися просто надворі, корчилися у передсмертних конвульсіях. Інші, ще живі, вилизували порожні миски. Тварини, які могли пересуватися самотужки, бігали довкола нас, заглядаючи в очі і руки. Наче просилися, щоб їх звідти забрали.
Для котів і собак, які утримуються у КП «Ласка», привозять списані м’ясопродукти. Принаймні, усі про це знають. Проте як розповідають волонтери, у такі дні працівники закладу носять ковбасу палками і продають за кілька гривень усім бажаючим.
Правда, нині на територію славнозвісного притулку вже не потрапити. Він закритий для сторонніх осіб. Охороняється більше, ніж будь-який режимний об’єкт. Натомість постійно, як розповідають люди, які мешкають поруч, чується голодний гавкіт і несамовиті завивання чотирилапих.
Насправді важко стверджувати, від чого саме завивають собаки. Від голоду чи від болячок. Адже, як відомо, нещодавно масово знищували безпритульних тварин, оскільки у притулок підселили пса, який начебто був хворим на сказ. Правда, чи справді собака мала таку недугу, донині ніким не встановлено, позаяк труп тварини відразу знищили. До того ж, медичний аналіз вартує чималих коштів, тому його ніхто і не досліджував. Під «шумок» просто знищили чотири - п’ять десятків тварин, які ніби то були з ним у контакті, аби загасити суспільний резонанс цієї події.
Окрема тема - кошенята. Як твердять волонтери, керівниця притулку Дана Новарчук просто закликає лучан зносити сюди маленьких котиків. Зі слів людей, для того, аби було чим… годувати собак.
Днями чотирьох котиків, яких врятували з притулку, принесли на Центральний ринок. Вочевидь, аби спростувати згадану інформацію. Одна із волонтерок в кінці торгового дня зголосилася забрати маленьких пухнастиків додому. Однак двоє із них здохли відразу, а ще двоє не можуть вичухатися і донині.
Водночас, обласним центром поширюється інформація, що усі лучани, які мають на утриманні чотирилапих, незабаром будуть сплачувати податок до місцевої казни. Ці кошти цілеспрямовано витрачатимуться на утримання тварин у славнозвісному притулку. Мовляв усі любителі тварин повинні думати і про те, яким коштом утримувати новостворену організацію.
До речі, чимало котиків і собачок живуть у квартирах пенсіонерів, яким і самим ледве вистачає пенсії на виживання. А з іншого боку - у нас «крутелики», які утримують бійцівських собак, завжди зможуть домовитися про уникнення згаданих платежів. Наприклад, зареєструвати свого бультер’єра у сільській раді та й тримати їх у міській квартирі. Хто і яким чином доведе, що пес не має міської реєстрації? Тим паче, що закон про прописку вже давно скасований і для людей. А тварини можуть жити у будь-якому помешканні і, звісно, з будь-якою реєстрацією.












Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Павло Петрович Показати IP 4 Вересня 2013 10:55
Цю пані Дану взагалі требе в тюрму посадити,в мене є багато свідків,які були в цьому притулку-це був просто жах.Пані Дана заробляє собі людськи гроші в кишеню.
читач Показати IP 4 Вересня 2013 10:59
Дані із бюджету виділяють гроші на отримання притулку - міліони гривень - куда вона їх діває?
ВАСЯ Показати IP 4 Вересня 2013 11:20
Відкрийте ресторанчик КИТАЙСЬКОЇ КУХНІ,і проблема з безпритульними собаками пропаде.
Луцький Показати IP 4 Вересня 2013 11:22
Платіть 100 грн. за тушу собаки, і через півроку в Луцьку бездомних псів не буде. А так 1 000 000 в трубу. Українська бюрократія....
Яна Показати IP 4 Вересня 2013 11:38
Да це просто жах,що є люди які ненавидять тварин,слава Богу,що в мене є друзі,які ніколи би невбили тварину,а цю Дану треба посадити в клітку так само і мордувати голодом!
ася Показати IP 4 Вересня 2013 11:57
що це за КРЕВНІ..........
Юрій Показати IP 4 Вересня 2013 12:25
Треба подзвонити Романюку,щоб вибрали другу людину,яка буде працьовати з тваринами,а Дану на каторгу і голодом морити.....
Олександр Анатолійович Показати IP 4 Вересня 2013 12:29
Ця Дана грішна людина,стільки тварин вбила,засудити ії треба по статті.
читач Показати IP 4 Вересня 2013 13:02
Романюк нічого Дані не скаже, в міській раді за Даною і Романюк і Кравчук горою стоять. Люди із притулку жалілись на неї Романюку, а він просто-напросто їх вигнав. Дана взялась за таку роботу, а сама собак ненавидить. А от гроші із бюджету їй перераховують на притулок, а вона просто їх краде чи як?
наївні до читач Показати IP 4 Вересня 2013 13:05
Можна подумати одна Дана бюджет дерибанить і Кравчук так просто її захищає
Оля Показати IP 4 Вересня 2013 13:26
За Романюка це точно сказано,він підкуплений дядя,накрав багато грошей,а на Дану треба до Київа звертатись,засудити ії і посадити.
читач Показати IP 4 Вересня 2013 13:31
Я з Даною спілкувався-це "Брудна людина",вона ненавидить тварин,я взагалі в паніці,що ії вибрали директором притулку.
Руслана Показати IP 4 Вересня 2013 13:34
"Ревізора" на Дану треба визвати.І показати по всій Україні,хай ії буде стидно!
Арсенюк Оксана Показати IP 4 Вересня 2013 13:56
Треба підняти народ і зробити протест цій Дані,раз вона не вкладає бюджетні гроші в притулок.Це ми пахаємо,а вона кладе наші гроші собі в карман,Ганьба меру Луцька!!!!!!!!!!!!
Микола Федорович Показати IP 4 Вересня 2013 14:21
Та ця Дана і Романюк разом зав"язані грошима,виділяють тваринам на день 20 грн.,а інші кошти собі в карман,я сам це бачив,як вони собак кормлять-це не для слабонервових.
Луцький Показати IP 4 Вересня 2013 14:42
Да посадити цю Дану в тюрму треба або штраф накласти 2млн.,гривень.
автор Показати IP 4 Вересня 2013 15:20
Треба спочатку Романюка скинути,а потім ту Дану катувати,156 собак вона вбила,серед них 139 цуценят,засудити ії треба.
Олександр Показати IP 4 Вересня 2013 15:48
Я взяв цуценя та котеня півтора року назад у цьому притулку, у ветлікарні оглянули випсали рецепти, провів курс лікування від наявних на той час у них кишкових інфекцій, паразитів, глистів, бліх і ще цілий букет. Та відвіз їх у село де вони на даний час виросли гарні, живуть і радуються життю, а так можливо на сьогоднішній день вже і не було бідняг на цьому світі.
пані Мороз Показати IP 20 Грудня 2013 11:53
Може, досить брехати для "гостроти моменту"? Я не раз бувавав у цьому закладі і НІКОЛИ не бачив помираючих псів. Звісно, годують не найкращим чином, але з голоду тварини не помирпають. Це брехня і провокація. Соромно повинно бути Вам за наклепи .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus