USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку готують програму підтримки демобілізованих та контрактників

24 Листопада 2016 12:47
Комплексна програма підтримки мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців Збройних Сил України передбачає фінансування з міської казни понад 6 мільйонів гривень. Кошти планують скерувати на одноразову допомогу контрактникам, на психологічну, юридичну допомогу та інші пільги.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 24-го листопада.

Учасники засідання зауважили, що попередня програма була акцентована на мобілізованих, а нова буде «скерована» на демобілізованих, яких у Луцьку - 898. Окрім того, їхня кількість збільшиться до кінця року, коли чоловіки повернуться з лікування.

У рамках програми виділятимуться кошти на одноразову допомогу (5 тисяч гривень) охочим піти на контрактну службу.

Окрім того, планується створити відділ у Луцькраді, який, зі слів чиновників, допомагатиме демобілізованим із юридичною допомогою, з оформленням пільг. Для його роботи пропонують ухвалити 6 штатних одиниць.

Також у програмі передбачають фінансування трьох посади лікарів, які займатимуться лише демобілізованими, зокрема їхнім психологічним здоров'ям.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що, відповідно до пропозиції члена фракції «УКРОП» Олександра Кравченка, дію програми пропонують поширити на військових-контрактників. Йдеться про забезпечення їхніх дітей безплатним харчуванням у школах та садках, безплатним проїздом в міському електротранспорті тощо.

З такими пропозиціями члени засідання підтримали програму й рекомендують її ухвалити під час сесійного засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Кравченко Показати IP 24 Листопада 2016 13:55
а то нічого що ми за тебе в наряди ходимо.........
замполіт Кобилинськи Показати IP 24 Листопада 2016 14:16
ніяку пропозицію не дав що до контр....
щось Показати IP 24 Листопада 2016 19:34
мудриків давно не чути

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus