USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку контрактників зрівняють в правах з мобілізованими

8 Листопада 2016 09:28
Зміни до комплексної програми підтримки мобілізованих учасників бойових дій розглядатимуть депутати міськради. Пропонують, аби військовослужбовці-контрактники мали аналогічні пільги, що й мобілізовані.

Про це йшлося під час оперативної наради в першого заступника Луцького міського голови 8 листопада.

Заступник міського голови Сергій Григоренко повідомив, що на розгляд депутатів міськради під час найближчої сесії внесуть доповнений проект комплексної програми підтримки мобілізованих учасників бойових дій. Так, наголос планують зробити на демобілізованих лучанах, яких нині в місті налічується 898, а найближчим часом ця кількість підвищиться ще на 100 осіб. Отже, тисяча бійців, які пройшли горнило війни, потребуватимуть реабілітації та підтримки. Планують у складі департаменту соціальної політики створити підрозділ з шести осіб, які займатимуться консультуванням учасників бойових дій, веденням їхніх справ. Також два психологи та лікар працюватимуть у Центрі первинної медико-санітарної допомоги для психологічної реабілітації учасників АТО. З міського бюджету планують виділити 700 тисяч гривень для того, щоб 100 бійців змогли пройти психологічну реабілітацію протягом наступного року.

Інша зміна до програми полягає в тому, що пільги, які раніше мали мобілізовані, поширюватимуться і на контрактників. Йдеться про звільнення від плати за утримання будинку, безплатне харчування та проїзд у громадському транспорті дітей бійців тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Демобілізований Показати IP 8 Листопада 2016 11:59
Контрактники й так отримують величезне грошове забезпечення. Ще й одноразову грошову допомогу отримують при підписанні контракту. Ви б краще про демобілізованих піклувалися б. Ледве кінці з кінцями приходиться зводити. Нах*ра ви виділяєте кошти на оздоровлення х*р зна де з доїздом за власний рахунок. Краще зробіть щоб діти цих 1000 бійців-лучан могли безкоштовно харчуватися в дитсадку та школі!!! Хоч якась буде допомога демобілізованим. А то ваша програма підтримки недієва. Мені і моїй сім'ї толку з неї рівно нуль.
тепер Показати IP 8 Листопада 2016 19:06
бюджет дозволяє підтримувати і контрактників.День весною кормить рік день в ато все життя і всю сімю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus