USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку не буде нічної маршрутки

22 Листопада 2016 14:13
Лучани просили міську владу пустити нічний громадський транспорт – хоча б декілька рейсів по маршруту №15. Однак вкотре отримали відмову.

Про це йдеться у відповіді на петицію з відповідним проханням про запровадження нічних рейсів на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

Як зазначили у міськраді, відсутність пропозицій перевізників унеможливлює запровадження нічних регулярних перевезень пасажирів.

Так,заступника міського голови Юрій Моклиця зауважує, що попит не покриває витрат на перевезення, тому цей проект реалізувати бездотаційно неможливо.

«За наслідками багаторічних обстежень пасажиропотоків, проведених із залученням громадських організацій, встановлено, що інтенсивність руху траспортних кореспонденцій на кінець доби наближається до нуля. А поодинокий рух пасажирів в нічну пору забезпечують близько 1000 одиниць таксі», – повідомив Моклиця.

Варіантом виходу з ситуації, з його слів, є відкриття автобусного маршруту спеціальних перевезень, на якому будуть здійснюватися регулярні спеціальні пасажирські перевезення. Однак, мовляв, слід вибрати замовника цих перевезень та суму покриття збитків завданих перевізнику.

«Одночасно повідомляємо, що управлінням транспорту та зв’язку вивчаються та систематизуються матеріали щодо відкриття «нічних» маршрутів. Однак в даний час відсутність пропозицій перевізників унеможливлює запровадження нічних регулярних перевезень пасажирів», – йдеться у відповіді на петицію.

Нагадаємо, це далеко не перше прохання лучан щодо громадського транспорту в нічний час. Зокрема, у листопаді 2015 року петиція лучан про запровадження нічної маршрутки набрала необхідних 300 голосів лучан. Міськрада розглянувши звернення, відмовила громаді міста. У серпні цього року Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що лучани пропонують пустити нічну маршрутку, яка б розвозила пасажирів з «київського» потяга. Зауважимо, перевізники вказують на цілковиту збитковість нічних перевезень. Натомість, заауважимо, зокрема, нічний тролейбус віднедавна курсує у Рівному, з лютого 2016 - у Хмельницькому, у Львові щопівгодини курсують нічні маршрутки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Збитковий пасажир Показати IP 22 Листопада 2016 14:26
А кому, власне, має бути вигода із міського транспорту як не пасажирам? Хто для кого створений? Міська влада не бачить і для себе вигоди...
Лучанин Показати IP 22 Листопада 2016 14:28
Поки власниками маршруток будуть депутати, толку ніякого для лучан не буде. Скільки маршруток переповнених ходить? Виходить що в них є надприбуток, тому вони повинні дотувати неприбуткові рейси. Тільки за таких умов! А якби перевізником було тільки комунальне підприємство, то ці всі проблеми відразу б вирішилися в середині самого підприємства. Так було, є і завжди буде в усьому світі. Тільки в Луцьку, як завжди, все не по-людськи!
Артем Показати IP 22 Листопада 2016 14:31
"Так,заступника міського голови Юрій Моклиця зауважує, щопопит не покриває витрат на перевезення, тому цей проект реалізувати бездотаційно неможливо." Помилка в слові "щопопит"
Лучанин Показати IP 22 Листопада 2016 14:32
Я думаю хто вночi лазить по мiсту,той маэ кошти на таксi,так само i з потяга киэвського
Ккк до Лучанин Показати IP 23 Листопада 2016 17:17
І студенти теж? В нас же стипендії по мільйону! Щоб кожен раз як їдеш додому за таксі платити!
Петро Показати IP 22 Листопада 2016 18:25
А чому в маршрутках ні коли ні кого не обілічують? Ні коли ні кому не дають квіткі в маршрутках і водій відвлікнться розраховуючись на ходу , в тролебусах дають а в любих маршрутках ні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus