USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку з’явився новий храм

12 Вересня 2014 18:24
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл учора, 11 вересня, освятив новий храм Різдва Йоана Предтечі в обласному центрі та очолив у ньому Божественну Літургію.

Святиня споруджена в районі Гуща (поворот із вулиці Гордіюк на Гущанську, початок паркової алеї до Академії рекреаційних ресурсів та права). Про це повідомили у прес-службі волинської єпархії.

Архіпастир у проповіді, коротко розповівши про шанування Йоана Хрестителя, зупинився на такому моменті: «Це Предтеча побачив Христа, а не йому сказали про Нього, не розповідали, а відчув це. Ось що важливе для нас: наше внутрішнє відчуття – побачити Бога». Далі високопреосвященний, говорячи про шлях, як цього досягти, зупинився на словах піснеспіву «Блаженні чисті серцем, бо тії Бога побачить». Він зазначив, що «бути чистим серцем – це бути без гріха. Бути очищеним до такої міри, щоб гріх не міг чіплятися до тебе. Може гріх спокушати, але він не буде твоєю суттю. От тоді ти не залежний від гріха».



Також проповідник пояснив перебування парафіян на той момент у храмі дією благодаті Святого Духа і що душа прагне туди, де їй добре. При цьому як приклад навів біблійну подію Преображення Господнього, коли апостоли не могли ніякими словами описати свій стан, а просто – «як добре нам тут бути!»

Із владикою служили: міський декан протоієрей Михайло Онищук, настоятель парафії священик Володимир Труш, духовенство з Луцька та району.

Після Відправи архієрей вручив благословенні грамоти декільком активним жертводавцям.

На фото: 11 вересня 2014 р. Хресний хід навколо храму Різдва Йоанна Предтечі у Луцьку. Фото інформаційної служби єпархії.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
дідо Показати IP 12 Вересня 2014 18:31
Це дуже хороша новина для українців.
Дончанин до дідо Показати IP 12 Вересня 2014 19:22
Мировая статистика показывает следующую тенденцию - Чем выше уровень жизни населения, тем ниже уровень его религиозности. Причем, уровень религиозности человечества неуклонно падает. У тебя нет желания объяснить, почему так происходит?
дідо до Дончанин Показати IP 12 Вересня 2014 19:26
На Донбасі .якась аномальна зона. Релігія на низькому рівні, і побут на рівні ніщєти.
Дончанин до дідо Показати IP 12 Вересня 2014 19:57
По идее, ты умеешь читать. Однако твой пост показывает обратное. Ибо я пишу о ситуации во всем мире, а не о ситуации на Донбассе.
віра до Дончанин Показати IP 13 Вересня 2014 07:47
Нам не треба о мире, нас цікавить ситуація в Донбасі, раз ти дончанин ,то пиши нам про дончан, донбас , а не буйду, яку може прочитати будь хто і будь звідки, на Волині люди грамотні.
лучанка до дідо Показати IP 12 Вересня 2014 22:20
Молодець! Ти зробив дуже вірний логічний висновок!
Анонім Показати IP 12 Вересня 2014 23:29
Новина то хороша, але шкода, що вони забрали частину парку, де гуляють мами з дітьми, хлопці на тому місці бігали футбол завжди, можливо навіть вирубані дерева.... невже в нас така нехватка храмів?
той Показати IP 13 Вересня 2014 00:02
нерозумію чому такий поспіх освячувати.Видно що приміщення неготове ні зовні ні всередині.Одне радує що поповства було більше ніж людей.Кп загниває?
Іоан Показати IP 13 Вересня 2014 10:22
Відкрили поспіхом, щоб вже капала копійка.. Кожний "бездобний" піп шукає собі роботу, ось для чого стільки храмів..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus