USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У Луцька з’явився місто-побратим із Чеської Республіки. ФОТО

25 Серпня 2013 11:21
Під час зустрічі з офіційними делегаціями іноземних міст, 25 серпня, які відвідали Луцьк на честь відзначення Дня міста, міський голова Микола Романюк сказав, влада Луцька підпише повноцінний Меморандум про взаємовідносини з містом Кійов Чеської Республіки в рамках проекту «Шлях Гедиміновичів», інформують у прес-службі міськради.
«Впевнений, що цей проект об’єднає нас спочатку навколо туризму, а далі співпраця буде у різних напрямках», - сказав Луцький міський голова Микола Романюк.
Міський голова подякував іноземним гостям, що висловили готовність до співпраці, Надзвичайному і Повноважному Послу Литовської Республіки в Україні пану Пятрасу Вайтєскунасу – другу Луцька, який допоміг, щоб проект «Шлях Гедиміновичів» набрав такого розмаху, містам Тракай та Каунас, Президенту Любліна Кшиштофу Жуку, з яким, зі слів Миколи Романюка, уже рівень співпраці обговорюється в питаннях науки, студентства та інших глобальних напрямках.
Потому заступник міського голови Тарас Яковлев запросив заступника мера Кійова (Чеська Республіка) Антоніна Кухаша для підписання Меморандуму про взаємовідносини між містами Кійов (Чеська Республіка) та Луцьк (Україна).

Мета цього Меморандуму – наголосити на дружбі, що панує між містами та визначити основні сфери можливої майбутньої співпраці. Вони охоплюватимуть культуру, спорт, молодіжні обміни, туризм, підтримку малих та середніх підприємств.
Після підписання документа Антонін Кухаш висловив радість, що відвідав таке чудове місто і познайомився з прекрасними людьми. «Я радий з того, що починається новий етап співпраці між нашими містами. Обіцяю, що ми докладемо зусиль, щоб вона продовжувалась та розвивалась», - зазначив він і побажав громаді Луцька успіхів і міцного здоров’я.
Також підписали три Меморандуми про співпрацю у рамках проекту «Шлях Гедиміновичів».
Документи скріпили підписами:



Луцький міський голова, Президент Асоціації «Шлях Гедиміновичів» Микола Романюк та Президент Любліна Кшиштоф Жук (Республіка Польща) ;
Луцький міський голова, Президент Асоціації «Шлях Гедиміновичів» Микола Романюк та мер Тракайського району Вітаутас Залєскас (Литовська Республіка);
Луцький міський голова, Президент Асоціації «Шлях Гедиміновичів» Микола Романюк та заступник директора адміністрації міста Каунас Степонас Ваічікаускас (Литовська Республіка).

«…декларуючи відданість спільним цивілізаційним цінностям Європи, на яких засновані Рада Європи та Європейський Союз,
розуміючи важливість вивчення та промоції нашої спільної культурно-історичної спадщини,
усвідомлюючи потребу плекати східноєвропейську ідентичність, як важливу складову загальноєвропейської ідентичності,
поділяючи цілі політики Східного партнерства Європейського Союзу,
вважаючи вкрай важливою інтенсифікацію діалогу та співпраці між ЄС та країнами Східного партнерства на рівні органів місцевого самоврядування, представників бізнесу та неурядових організацій,
домовились про об’єднання зусиль та ресурсів задля реалізації спільного транскордонного проекту «Шлях Гедиміновичів», спрямованого на промоцію спільної культурно-історичної спадщини наших народів, створеної під час врядування династії Гедиміновичів на землях сучасних Білорусі, Литви, Польщі та України», - йдеться у тексті Меморандуму.



Зокрема, сторони закріпили:
Створення транскордонного туристичного маршруту «Шлях Гедиміновичів» на території сучасних Білорусі, Литви, Польщі та України.
Сприяння відновленню історичних пам’яток, пов’язаних з династією Гедиміновичів.
Сприяння дослідженню формування східноєвропейської ідентичності та спільної культурно-історичної спадщини, створеної під час врядування династії Гедиміновичів на землях сучасних Білорусі, Литви, Польщі та України шляхом проведення конференцій, круглих столів, публічних дискусій тощо.
Після підписання угоди мер Тракайського району Вітаутас Залєскас (Литовська Республіка) наголосив на тому, що наші міста мають багато спільного в історичному минулому. Саме проект «Шлях Гедиміновичів» допоможе краще зрозуміти один одного. «Кто не уважает прошлого, тот не имеет будущего. А у нас оно есть», - сказав пан Залєскас.
Заступник директора адміністрації міста Каунас Степонас Ваічікаускас (Литовська Республіка) від імені мера запросив делегацію з Луцька та всіх підписантів Меморандуму відвідати місто Каунас.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
СВС Показати IP 25 Серпня 2013 12:55
Где вы его надыбали с населением 11 тыс. человек ,меньше чем Киверцы.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus