USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У луцькій «швидкій» кажуть, що на виклики майже не спізнюються

11 Лютого 2011 12:57
У розпорядженні працівників «Швидкої меддопомоги» міста Луцька є 17 автомобілів, з яких лише 4 відповідають вимогам євро стандартів.
Про це повідомила виконувач обов’язків головного лікаря луцького комунального закладу «Швидка меддопомога» Валентина Ревуха, – пише газета «Експрес».
«Спеціалізовані машини можна експлуатувати не більше як 5 років, а ми маємо 13 машин ще 1997-1999 років випуску, – пояснила Ревуха. – Лише завдяки нашим механікам вони їздять».
З медичним обладнанням теж є проблеми, каже лікар.
«Відчуваємо брак апаратів штучної вентиляції легень, бо те, устаткування, яке є, вже застаріле й однотипне», – стверджує вона.
Кардіографи, за словами Валентини Ревухи, дуже швидко виходять з ладу, і їх треба замінювати. «А ми їх ремонтуємо, – зазначила вона. – Потрібні й спеціальні ноші, щоб виносити людей з будинків, в яких немає ліфта».
За добу до міської служби «швидкої допомоги», каже лікар, надходить від 100 до 120 викликів. Але, порівняно з попередніми роками, переконана вона, спізнення на виклики бувають рідко.
«Наприклад, у минулому році такі випадки становили 0,1 відсотка. Це можна пояснити тим, що одночасних викликів було дуже багато. Нині запізнень майже не буває. По-перше, маємо архіватор мовлення, де записують всі виклики. По-друге, ведемо контроль за поетапним переміщенням бригад, тобто медики повідомляють про свій приїзд і від’їзд із місця виклику», – розповіла Валентина Ревуха.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Dyssja Показати IP 11 Лютого 2011 19:22
мені от цікаво пише що спізнень не буває а скільки часу від дзвінка до приїзду має пройти по нормам, щоб це не рахувалось спізненням?! спізнення це типу коли ве немає кого лікувати?! чи це коли взагалі ніхто не прихав?!
ЛіК Ар Показати IP 11 Лютого 2011 22:57
Керівники швидкої міста Луцька думають не про якість обслуговування, а про те як скрити факти, дані про те, скільки людей вмирають після їх перебування у хворого. Страшно їх вже викликати, бо вколять не те, повернуть не на той бік, людина вмре, а чого вмерла, яка причина - медичний секрет. А про швидкість приїзду вони себе так тішать , бо ніхто не отримае даних про які вони тут говорять, хіба що представники прокуратури, яким можуть поскаржитися родичі.
doc Показати IP 14 Лютого 2011 19:40
15хв
doc Показати IP 14 Лютого 2011 19:46
маете дані?так дайте,маю дані про те скільки людей врятовано,а язика чесати сам вмію.
doc Показати IP 14 Лютого 2011 19:53
маете дані? так дайте, маю дані про те скільки людей врятовано, а язика чесати сам вмію.
Dyssja Показати IP 15 Лютого 2011 18:34
ми визивали скору то скільки не приїзджала то раніше ніж через 30-40хв не приїздила, хоча пішки до відділення швидкої на привокзальній можна добратись за хвилин 20 малим шагом, то це можна рахувати спізненням?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus