USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцькраді не врятували «Авангард» від приватизації

21 Квітня 2011 10:25
Депутати Луцької міської ради 20 квітня не підтримали проект про включення стадіону «Авангард» до об’єктів, що не підлягають приватизації.
Відповідний проект про включення об’єкту ініціював депутат Богдан Шиба. Він же ж і пояснив підстави розробки цього рішення.
«До сьогоднішнього дня всі дії, які вчинялися навколо стадіону «Авангард», не вчинялися відповідно до порядку і в спосіб, передбачений законодавством. Це була звичайна схема, кожен етап з якої узаконювався окремим рішенням суду. Суд в кожному випадку не брав загальне питання, а лише конкретні питання», – прокоментував Шиба.
«Наприклад, узаконив самочинне будівництво на підставі того, що були підписані акти прийому-передачі будівельних матеріалів. Ані проект не був затверджений у законному порядку, ані роботи не були виконанні в законному порядку, ані здача в експлуатацію», – продовжив депутат.
«Відбувалася схема, де кожна окрема дія ніби не суперечить законодавству, але в загальному, якщо розглянути, не відповідала законодавству. Я би хотів, аби надалі всі кроки відповідали законодавству. Першим кроком має бути позиція міської ради і тоді стадіон буде наданий в оренду відповідно до закону про оренду, відповідно до закону про оренду комунального майна. А там вже є вимоги. І це вже не буде договір про співпрацю, в якому одна сторона має тільки права, а інша – тільки обов’язки», – зазначив доповідач.
На запитання міського голови Миколи Романюка, чому ж попередня каденція депутатів, яку очолював Шиба, не прийняла відповідне рішення, депутат зазначив, що вони «не додумали», а він «не має сім голів в одній голові».
Також Шиба розповів, що звернувся із запитом до прокурора області Андрія Гіля з приводу з’ясування законності усіх юридичних процесів, пов’язаних зі стадіоном, та зазначив, що «тепер буде багато залежати від прокуратури області, бо вона має можливість зупинити той процес раз і назавжди».
«Ви були учасником цього процесу, залишили мені переписку. І що я маю на сьогоднішній день? Я маю відстрочку до завтрашнього дня, аби завтра не продали стадіон з молотка. До завтра. Рішення вищого господарського суду. Все», – прокоментував Романюк.
Нагадаємо, що прилюдні торги, лотом на яких мало стати незавершене будівництво «Реконструкції стадіону в місті Луцьк про проспекту Перемоги 7-а», 8 квітня не відбулися.
Мова йде про продаж стадіону «Авангард», що був виставлений у якості лоту, оскільки перебував на проваджені виконавчої служби. Стартова ціна лоту мала становити більше семи мільйонів гривень. Торги були оголошені 24 березня 2011 року.
Практично за відсутності обговорення даного проекту депутати не його не підтримали. 15 депутатів проголосували «за», по одному були проти та утрималися. Усього було зареєстровано 39 присутніх депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Свій -чужий Показати IP 21 Квітня 2011 13:09
Пане Романюк! Ви добре знали,що йшли на борги в місті і люди,які вас поставили (в плюс до того ,що й вас вибрали,бо не було кого) надіялись,що хисту економіста у вас стане для того,щоб виплутатися з боргів.Звичайно має бути команда економістів -практиків , а ви що зробили? Лишили ту ж "краплену колоду з кадрів",вони й Шибу вивели в люди -буде теж з вами.
Ни пойняв Показати IP 21 Квітня 2011 13:58
То шо зі стадіком буде? В оренду не передають. Продавати не хочють. Де Волині грать? йоклмн
Житель міста Показати IP 21 Квітня 2011 15:10
Футболу на Волині не було і не буде а от легкоатлетам не бачити доріжок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus