USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцькраді так і не вирішили, що робити з «Дивом»

23 Березня 2011 16:32
Питання про передачу в десятирічну оренду за одну гривню в рік центру дитячої творчості «Диво» після годинного розгляду й обговорення було зняте з розгляду на доопрацювання.
Пропозицію про зняття питання з розгляду вніс депутат Андрій Осіпов 23 березня під час сесії Луцької міської ради.
Згідно з проектом рішення центр протягом терміну оренди повинен був зробити ремонт у приміщені, що є колишнім кінотеатром «Зміна» і розміщене за адресою вулиця Богдана Хмельницького, 40.
На ремонт потрібні мільйони
Ремонт, про який йдеться у проекті, передбачає реконструкцію покрівлі зі встановленням шатрового даху до 1 липня 2012 року, облаштування фасаду до 31 грудня 2012 року, внутрішньо-будинкові роботи, капремонт приміщення, ремонт кінозалу із заміною стільців і обладнання до 31 грудня 2013 року.
За словами начальника відділу комунального майна Тараса Яковлєва, як доказ того, що організація здійснить ремонт, вона надала гарантійні листи підприємців, які погодилися виділити на роботи кошти. Однак, каже Яковлєв, гарантійні листи юридичної гарантії виконання робіт не дають. Сума ремонтних робіт за попередніми оцінками – два мільйони гривень.
Як виявилося, «Диво» має юридичний статус підприємства, однак обороти організації такі, що власної можливості здійснити ремонт вона немає.
Оскільки з центром вже існував договір з 1996 року, Яковлєв вважає, що підстав не укладати новий договір і не вірити центру немає.
Приміщення кінотеатру здають секті?
Депутат Артур Василевський, який побував у центрі в кінотеатрі «Зміна», зауважив, що там грибок на стінах такий, що будь-хто одразу отримає якісь хвороби. Він каже, що стан приміщення жахливий, діти центру зараз там не займаються, а приміщення кінотеатру на вихідних здають якійсь «секті».
Директор центру Іванна Горбачук підтвердила, що нині діти займаються в третій школі. Депутат Юрій Вега каже, що в таких умовах дітей тримати не можливо.
«Не треба робити реверанси, що дітей виселяють, бо вони там більше як півроку не займаються. Їм треба шукати нове приміщення», – каже Вега.
«Ласий шматок майна. Є бажання певної комерційної структури його прибрати до своїх рук», – прокоментував депутат Сергій Сівак.
«На сьогодні «Диво» проводить свої заняття на території приміщення третьої школи. Така чітка прив’язка до цієї адреси Хмельницького, 22, ну просто ми її не можемо розірвати. В цьому мені видаються певні підозри. Ми можемо знайти багато приміщень стосовно їх добротної роботи. Проблема лиш у прив’язці до цього приміщення», – зазначив Сівак.
Іванна Горбачук каже, що ніяких «групіровок» за нею немає. Вона каже, що вже двадцять років займається розвитком дитячої творчості і готова на відеоматеріалах продемонструвати досягнення вихованців.
Самі ж вихованці також прийшли на засідання сесії і зазначили: гарантій того, що нове приміщення їм знайдуть, не мають.
«Шукати якихось схем немає причин», – Кравчук
На бік директора центру став перший заступник міського голови Святослав Кравчук, зазначивши, що право оренди не дасть права викупу приміщення і шукати якихось схем немає причин.
«Якщо ви приймете рішення це приміщення продати, то продасте приміщення за 100 чи 200 тисяч гривень, але згадайте особу, яка його купить. Вона створить на місці клуб типу «21 століття». А інше приміщення для дітей ви не знайдете. Подумайте, що ви залишите після себе. А якщо ви питаєте, хто стоїть за Центром, стоїть – Кравчук Святослав Євгенович. Я вже двадцять років з ним працюю», – зазначив Кравчук.
«Ми проти виселення дітей. Ми за те, аби створити нормальні умови для дітей. І прошу не спекулювати на дітях. Я розумію, що декому хочеться мати це приміщення. Жоден представник від «Свободи» не хоче його. Вони зроблять ремонт на суму умовно 500 тисяч гривень і викуплять його по балансовій вартості», – зазначив депутат обласної ради Анатолій Вітів.
Серед пропозицій також звучала думка про переселення «Дива» в центр «Естет». Однак, за словам Кравчука, нині йде процес створення КП «Центр молодіжної творчості», що буде зокрема опікуватися і цим приміщенням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Реаліст Показати IP 23 Березня 2011 16:53
Здається в міськраді встановлено таксу - ВСЕ ПО 1 гривні!!!
анонім Показати IP 23 Березня 2011 17:00
Тож здайте в оренду приміщення на умовах ринкової вартості (50-75 грн за м.кв.). Умовою договору оренди включіть право для творчого колективу суборендувати в окремі години й в окремі дні з 1.00 грн.На цей час (у відсотковому співідношенні) знизьте орендну плату орендарям. Отримані кошти (після сплати комунальних платежів) направте на ремонтні роботи. Або - орендар вкладає кошти в ремонт й має стабільну ціну оренди на 10 років. (вибачте не володію інформацією про площі, однак припускаю, що їх достатньо для того щоб заробити на ремонт)
Anna Показати IP 24 Березня 2011 08:04
Чому немає коментарів депутата Пилиповича???
АРМАДА Показати IP 24 Березня 2011 13:09
Це питання блокувала СВОБОДА і Пустовіт з компанією. СВОБОДА і КОРУПЦІЯ слова синоніми
Воля Показати IP 24 Березня 2011 20:02
Так хто там не дав украсти кінотеатр "Зміну"?
ліберал Показати IP 24 Березня 2011 20:51
Продати на публічному аукціоні, що тут гадати.. а гроші,- на реконструкцію доріг!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus