USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцькраді відкрилася виставка

21 Серпня 2010 09:45
У приміщенні Луцької міської ради відкрилась виставка дитячих малюнків, присвячена Дню міста.

Виставка презентує роботи Волинського центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів Міністерства праці та соціальної політики, малюнки дітей дитячих садочків Луцька, вихованців НВО «ДНЗ № 28 – спецшкола для дітей з вадами слуху», а також учнів молодшої групи Луцької художньої школи (викладач – Ольга Кучма), - інформують у департаменті інформаційної політики Луцької міської ради.

Крім того, представлена художня творчість дітей з арт-студії «П’ятерня». Її керівник – член Національної спілки художників України Тетяна Мялковська.

Виставка має соціальне підґрунтя. Автори багатьох малюнків - діти з особливими потребами. На першому поверсі розміщена благодійна скринька для збору коштів.

Частина коштів буде передана Луцькому міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і Волинському центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів Міністерства праці та соціальної політики, а частина – на видавництво першої книги «Навчаймося бачити разом» із серії «Почуй сердечком» (автор – Людмила Вознюк). До слова, роботи вихованців художньої школи та дитсадка № 28 – це малюнки, які створені спеціально для цієї серії навчально-пізнавальних книг. Мета книжечок – сприяти розумінню здоровими дітками проблем хворих діток.





Довідково:

У Луцьку проживає понад 40 тисяч дітей віком від 0 до 18 років. З них – майже тисяча мають статус «дитини-інваліда». Ще 3 тисячі страждають через порушення психофізичного розвитку. Понад тисяча маленьких лучан мають проблеми із зором, з них – 5 тотально незрячі. Понад 100 дітей мають вади слуху, з них – 42 страждають на глухоту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus