USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Аферисти у Луцьку придумали нову «фішку»

26 Листопада 2013 11:26
Працівники приватної фірми, яка реалізовує фільтри, організовують збори лучан, під час яких розповідають про низьку якість водопровідної води у місті.

Про це стало відомо під час оперативної наради в Луцькій мерії 26 листопада.

Як з'ясувалося під час оперативної наради, представники приватної фірми організовують збори лучан у багатоквартирних будинках та розповідають, що у місті вода неякісна, не відповідає стандартам, про що вони нібито мають лабораторні дані, з метою встановлення фільтрів.

Як повідомила директор Центру надання адміністративних послуг у місті Луцьку Лариса Карп’як, в групу оперативного реагування «15-80» не надходило скарг від громадян, які стосувалися б якості води.

Перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук зазначив, що вода у Луцьку – одна з найкращих в Україні та відповідає санітарним нормам. З його слів, контроль,який нині здійснює «Луцькводоканал», дає можливість це офіційно стверджувати.

«Ці фільтри дають можливість в першу чергу зменшити кількість заліза в воді, але це абсолютно не впливає на її якість, тому що є такі люди,яким навпаки потрібно пити таку воду, щоб мати більше заліза в організмі. Тому це не є обов’язковий для встановлення вдома елемент. Люди роблять бізнес і розповідають про ті речі, яких у Луцьку немає», - зазначив Святослав Кравчук.

Зі слів заступника Луцького міського голови Тараса Яковлева, рівень якості фільтрів, які пропонують встановлювати, ніхто не перевіряє.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Лучанка Показати IP 26 Листопада 2013 13:45
Зі слів заступника Луцького міського голови Тараса Яковлева, рівень якості фільтрів, які пропонують встановлювати, ніхто не перевіряє. Так могла виразитись людина, яка не знає про що говорить. Якщо фільтри виготовлені і мають документи виробника, то про яку перевірку можна говорити. Ми ж не перепровіряємо якість молока чи телевізова, які купуємо?
ytaras Показати IP 26 Листопада 2013 18:20
Дякую за заочну оцінку! Взагалі, я говорив про комплектуючі, які встановлюють у фільтри, і за допомогою яких змінюється структура води. Сильно сумніваюсь, що вказана продукція, виготовлена десь далеко в одній з провінцій КНР краще очищує воду ніж під час проходження тих технологочних процесів, які відбуваються на Луцьких водозаборах. А з приводу порівнянь з молоком та телевізором, то взагалі-що небуть!!! Процідіть через свій телевізор склянку води і випийте...
Василь до ytaras Показати IP 27 Листопада 2013 17:42
Лучанка +1. Заступник, ти спочатку встанови нормальний фільтр зворотнього осмосу, а через півроку вийми поліпропіленовий картрідж (зроблений в КНР) і подивися в якому він стані. А потім вже будеш говорити про "якість" води в Луцьку і технологічні процеси. Експерд, блін.
Сергій Осійчук Показати IP 26 Листопада 2013 22:34
в Луцьку справді вода добра на водоканалі. але дійшовши до споживача якість вже не така - всьому виною труби.
Корінний лучанин до Сергій Осійчук Показати IP 27 Листопада 2013 10:41
Сергію, вода то непогана, але я стараюсь її для пиття та для приготування їжі її відстоювати декілька днів у своєму баку (спеіально придбав). Я одного разу для перевірки, відстоював 10л відро води з-під крана(ніби чистої візуально)3 тижні, після відстою біле дно відра було світло-коричневе! А у фільтрах які продають в мене великі сумніви(фільтри попередньої очистки у на вході звичайно повинні бути), тому що багато з них сумнівного походження!Вода за євростандартами в Європі перевіряється за 44-ма показниками. В нас в Україні ще лабораторій стільки нема з необхідним оснащенням. А вода, взагалі має чудові властивості. Вода, збагачена кремнієм навіть густіша і смачна(мені показували цю воду). Я чув виступ одного фахівця-науковця з Києва по питаннях якості води, він сказав що не можна сліпо довіряти оцим фільтрам та катриджам, а відстоювати воду.Сказано було віповідально, що в Україні є серйозна проблема із якістю води!
SlavaSSG Показати IP 26 Листопада 2013 22:46
Мешкаю на 33 - вода гидка. Пити після кипяттіння обо "сиру" неможливо. А місцева влада піариться. Краще б пробурили кілька артезіанських скважин.
ytaras Показати IP 27 Листопада 2013 08:50
Вся вода, яка постачається лучанам централізованим водогоном - видобута з артезіанських джерел
Зара Показати IP 27 Листопада 2013 15:32
Вода у Луцьку жахлива, я її відстоювала по тижню і по 30 днів. Проведіть такий екперемент, результат вас шокує. Гарантую. Водоканал очищує, але поки вона дійде до споживача...ой я її не використовую у їжу кілька років
Упс Показати IP 27 Листопада 2013 16:59
Що дивно...при кип'ятінні водопровідної води для приготування кави, помітив, що вона не мутніє, а привозна з джерела, навпаки, мутніє...((
юрій Показати IP 27 Листопада 2013 21:21
в рожищенському районі с. дубище також фільтри для води хочуть впарити непонятно які. кажуть саме для і саме сьогодні за пів ціни 2000 грн вам встанолять фільтр для очистки води
Ярослав Показати IP 28 Листопада 2013 11:23
ці шахраї так гарно розповідають про потребу встановлення фільтрів, що й дійсно задумуєшся чи не взяти собі їх на озброєння. лише насторожив ідеальний гарний вигляд "спеціаліста", який не побачиш у представників жеку + дівчинка, котра мала оглянути труби щоб встановити факт можливості монтажу фільтрів (дівчата не ображайтесь) реально собі фільтр можна встановити (700 грн), а не платити 1500 чи 4000 грн як пропонують. будьте пильні, лучани

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus