USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку бігали в пам’ять про Шухевича. ФОТО

3 Березня 2013 15:47
Забіг від Київської площі проспектом Волі до Театрального майдану у пам’ять про головнокомандуючого Української Повстанської Армії Романа Шухевича відбувся у Луцьку 3-ого березня.

Захід організували представники обласного осередку молодіжної громадської організації «Національний альянс».

З їх слів, цього року вони вирішили змінити формат вшанування пам’яті генерала УПА Романа Шухевича і вперше зробити забіг.

«Зазвичай, відбуваються якісь вечори пам’яті, або ми демонструємо фільм «Нескорений». Вирішили цього року змінити формат і вперше в Луцьку зробити забіг. У Львові, Тернополі, Кривому Розі відбувалися подібні акції і ми вирішили таке зробити в Луцьку. Місту потрібно постійно пропонувати щось нове. Чому саме забіг? Бо окрім того, що Шухевич був головнокомандуючим УПА, він був ще спортсменом. Він встановив рекорд з бігу, плавав, грав у волейбол, баскетбол, і відповідно, таким чином є взірцем, людиною, яку можна ставити у приклад для популяризації спорту», - каже голова обласної організації «Національний альянс» Майя Москвич.

Участь у забігу взяли понад 30 добровольців. «Міні-марафон» відбувався не на швидкість, а символічно, таким чином вшанувавши пам’ять героя, - кажуть у «Національному альянсі».

Учасник забігу Юрій Короткевич так пояснив свою участь у заході: «Тому що я прихильник здорового способу життя. І тому що Роман Шухевич - один з наших героїв України, так само як і Бандера. І він неодноразово ставив рекорди і з бігу, і з плавання».

Окрім символічного забігу були і змагання, де визначали переможців – це піднімання гирі та віджимання від землі. Переможець отримав літопис «Української Повстанської Армії» та червоно-чорний стяг.












Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Олежик Показати IP 3 Березня 2013 15:58
...а далі всі дружно побігли на пиво =) Ну пробігли Ви - і що ?! Ну показали Ви що ще є в Луцьку та й галочку напроти графи "Березень - акція" певно поставили, а що далі ? Від цього щось змінилось ? Певно що так... Певно ями на дорогах самі залатались, сніг зник і калюжі висохли =) Не туди спрямована ця енергія, бо крім підняття свого самолюбства і звіту перед керівництвом про сяк-так виконану роботу це нічого не дає... Не в образу організаторам - просто суб"єктивна критика =)
іса ндойє Показати IP 3 Березня 2013 16:06
яблуку нема де впасти ... Піаррр...
Сашко Показати IP 3 Березня 2013 16:46
Прогнозуючи шквал негативу, як і майже під кожною новиною, скажу: все правильно. Стосовно калюж і ям - наступного року буде те ж саме і так 100 років вперед. А закласти молоді зернину патріотизму, пам"яті, показати, що здоровий спосіб життя - це модно, можна не кожного дня. І якщо владі наплювати і на молодь, і на дороги, молодіжне середовище саме очищується від алкогольного сміття та інформаційного непотребу. Зауважте - не потребуючи ніякого фінансування чи допомоги. Та й тут, бачте, не вгодили. Люди, ви самі не знаєте, чого хочете, і гризетесь, мов собаки. І допоки в українців не буде однакового погляду на речі, змін в житті очікувати не доводиться.
Ґрыцько Показати IP 3 Березня 2013 17:40
так шухевич от кгб бегал... финал известен...:)
анонімус Показати IP 3 Березня 2013 18:26
шухевич ставив рекорди, бандера - зразковий сім'янини. дурня це все. патріотизм - це не червоно-чорний прапорт, патріотизм - це бажання залишатись і працювати в України, а не втікати за кордон при першій нагоді. отакою показухою ви ніяк не "посієте зерно патріотизму". не бігати треба, а тверезо мислити.
Підтримую Сашка Показати IP 3 Березня 2013 21:23
А який їм смисл галочки ставити. Та й нема де. Вони не підзвітні бородатому, він їх не фінансує, щоб вони дповідали про зроблене. Вони просто щось роблять для молоді. І правильно написав Сашко: "І допоки в українців не буде однакового погляду на речі,,,", а я ще додам: "... і хоча б щонайменшого інтелекту знання навіть таких дріб’язкових справ", - "... змін у житті очікувати не доводиться".
Володимир Показати IP 4 Березня 2013 01:42
Нацизм не зможе згуртувати українців, бо це не 30-ті роки минулого століття!
еу до Володимир Показати IP 4 Березня 2013 10:09
такий, напевно, великий дядько а не знає визначення термінів "НАЦИЗМ" і "НАЦІОНАЛІЗМ". ПОРА ВЖЕ РОЗРІЗНЯТИ. Діти, ви молодці, займайтесь,не зважаючи на гидкі коментарі нащадків СРСР.
ао до Володимир Показати IP 4 Березня 2013 10:12
такий , напевно, великий дядько, а не знає визначення понятть нацизм і націоналізм. перш ніж щось подібне говорити то потрібно бути компетентним.Діти - молодці!
Віталій Показати IP 4 Березня 2013 10:03
Де мій коментар!!!??? Чи тут тільки вибрані можуть писати!!!???
опрстс Показати IP 4 Березня 2013 10:10
Фальшива акція, для фальшивого "героя".
Михайло Показати IP 4 Березня 2013 10:31
Коментарі як в притчі про осла
зaгрeб Показати IP 4 Березня 2013 10:33
А в то времЯ комсомол жрал паленку и поминал Сталина.
Сонька Золотая Ручка Показати IP 4 Березня 2013 13:15
нема їм просто чим зайнятись- працювати треба, а то бігають
Віталій Показати IP 4 Березня 2013 14:50
Історію вчіть! Вже зовсім дах поїхав з тим націоналізмом, який скоріше нагадує фашизм!!! Пару організаторів і ще купка зівак, яким цікаво оце і є акція!!???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus