USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку дітям подарували ексклюзивні сорочки ручної роботи. ФОТО

1 Червня 2013 15:03
Майже 30 малят з особливими потребами привітали з Міжнародним днем захисту дітей та вручили їм сорочки, вишиті волинськими майстринями, та багато різноманітних подарунків.
Свято організували благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» спільно з Луцьким міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді та магазином-салоном «Волинський сувенір» у приміщенні Волинського обласного театру ляльок 1 червня.
Привітальне слово від народного депутата України Ігоря Палиці виголосила заступник голови правління «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич.



«Ви – наше майбутнє, наша надія і те найдорожче, що ми маємо. Вас потрібно оберігати і любити, підтримувати і розуміти, щоб росли впевненими, сильними і були гідними українцями», - звернувся у листі до малюків народний депутат України Ігор Палиця.

До привітальних слів обранця народу долучилася й присутня у залі мама Ігоря Палиці – Тетяна Йосипівна Палиця. «Я дуже щаслива, що мій син і його фонд ще у 2011 році започаткували цю прекрасну акцію і знаю, що ця акція буде продовжуватися», - зазначила Тетяна Палиця.



Під час заходу дітям з особливими потребами у рамках акції «Подаруй дитині вишиванку» вручили вишиті сорочки.











Після вручення вишиванок для учасників дійства пісню «Острівець любові» виконала переможниця конкурсу «Срібні дзвіночки – 2013» Вікторія Шолохова. А студентський чоловічий квартет заспівав «Два кольори» Олександра Білаша.


Окрім того, вишивальниць нагородили подякою «За тепло рук, світло у душі, за чуйність і допомогу в організації благодійної акції «Подаруй дитині вишиванку» та подарунками від благодійного фонду. Цього року над створенням сорочок для 27-ми дітей трудились 24 вишивальниці. Оскільки акція є довготривалою, сорочки планують подарувати ще великій кількості дітей на День незалежності і День святого Миколая.
















Своєю чергою, очільниця міського центру соцслужб Ліна Галан нагородила переможців міського конкурсу для творчо-обдарованих дітей з особливими потребами «Повір у себе, і у тебе повірять інші». Цього року на конкурс надійшло 59 робіт від 31-ого учасника віком від 7 до 18 років.






















Так, перше місце отримала учениця луцької ЗОШ №25 Дарина Поліщук за роботу «Муза» - ляльку, виготовлену з полімерної глини. А гран-прі здобула вихованка Волинського обласного молодіжного центру реабілітації інвалідів з дитинства «Джерело життя» Марія Панчук. Роботою, яка принесла дівчині перемогу, має назву «Чай, кава» і виконана художньою вишивкою.
Опісля цього усі присутні мали нагоду насолодитися виставою за мотивами твору Івана Франка «Підкова на щастя».

А насамкінець кожну дитину, запрошену на дійство, привітали кульками та морозивом.








Довідково:
Акція «Подаруй дитині вишиванку» організована благодійним фондом «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» спільно з Луцьким міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей, молоді та магазином-салоном «Волинський сувенір». Проект триває уже 2 роки і спрямований на прояв вищих людських якостей у рамках реалізації програми благодійного фонду «Культура та духовність - головне багатство лучан». Минулого року вишиванки отримали діти-сироти, які виховуються в опікунських сім’ях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дмитро петрович Показати IP 5 Червня 2013 15:50
знов панич ігор на дітях піар робить.... сором

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus