USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку досі спалюють листя

17 Вересня 2013 13:19
Кількість випадків спалювання листя та побутових відходів у Луцьку не зменшилася.

Про це під час загальноміської наради з питань заборони спалювання листя, залишків сухої рослинності та побутових відходів у Луцьку, що відбулася 17 вересня, розповів радник Луцького міського голови з питань екології Борис Сорока.

З його слів, щороку восени одним з нагальних питань, яке доводиться вирішувати органам місцевого самоврядування, є погіршення якості атмосферного повітря через різке збільшення випадків спалювання побутових відходів та сухого листя. На його думку, потрібно розгорнути інформаційну роботу щодо недопущення спалювання відходів і сухих рослинних залишків.
Борис Сорока повідомив, що кількість порушень цьогоріч не зменшилася. Так, надходять скарги у службу «15-80» та у відділ екології від громадян щодо спалювання листя та побутових відходів. Протягом перших двох тижнів вересня надійшло 13 звернень щодо спалювання відходів у районі вулиць Шота Руставелі, Шопена, проспекту Президента Грушевського.
Чиновник також нагадав, що протягом року у місті зафіксували 82 пожежі, які завдали збитків на суму понад 500 тисяч гривень. Причиною більшості з них був людський чинник, в тому числі – необережне поводження з вогнем, спалювання побутових відходів, підпали.

Відділу муніципальної дружини поставили завдання здійснювати рейди та виявляти осіб, які спалюють траву та побутові відході. Цього року склали 12 протоколів на порушників, яких притягнуть до адміністративної відповідальності.

Як зазначив Борис Сорока, значну шкоду здоров’ю лучан завдає дим від спаленого листя, що є концентрованою токсичною сумішшю. З року в рік зростає кількість осіб з захворюваннями органів дихання. Так, захворюваність цими хворобами становить серед дорослих 17,8 тисячі на 100 тисяч населення. На диспансерному обліку з хронічними формами хвороб дихальних шляхів нині перебувають 1228 лучан. В осінній період кількість таких захворювань збільшується через спалювання сухого листя та рослинних залишків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Допитливий Показати IP 17 Вересня 2013 14:20
А чи не той це Сорока, що був колись при Блажечуку?
Лучанка Показати IP 17 Вересня 2013 14:47
В першу чергу зобов"яжіть комунальні служби, щоб вони забирали, винесене громадянами сміття, а саме листя, дрібні гілки, тощо, а то вони розказуютья, що листя заберуть а гілки не будуть, а людям їх де дівати, спалити не можна, машина, яка забирає сміття не буде забирати, то може зобов"яжете людей його з"їдати?, або підкажіть інший вихід з даної сидуації.
123 до Лучанка Показати IP 17 Вересня 2013 15:06
Романюка з Сорокою ними нагодувати)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus