USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку дихається легше, ніж у Донецьку та Запоріжжі

2 Лютого 2010 10:18
Екологія довкілля обласного центра Волині можна вважати задовільним у порівнянні з екологічною ситуацією в Запоріжжі, Донецьку, Луганську чи Дніпропетровську.
Заступник міського голови Борис Сорока під час сьогоднішньої оперативної наради розповів, що в Луцьку знаходиться 68 потенційно небезпечних для довкілля промислових об’єктів. 7 із них – хімічно небезпечних, 56 – пожежнонебезпечних. Засоби їх захисту мусили би бути ліпшими. Адже торік після 109 перевірок до адмінвідповідальності притягнули 127 осіб. Сума штрафів за забруднення повітря та скиди відпрацьованих речовин до колекторів поблизу природоохоронної смуги Стиру склала 15 тисяч гривень.
Щодо твердих побутових відходів, то на сміттєзвалище вивезли 16, 5 тисячі тонн. Найбільше – від комунальних підприємств і фірм, що займаються виробництвом цегли та лісопильних матеріалів.
Близько 75 % викидів окису вуглецю продукують 62 тисячі автомобілів, що зареєстровані в Луцьку. Торік на кожного лучанина припало 79, 3 кілограма шкідливих речовин. Під час акції «Чисте повітря» у 2010 році було перевірено 543 авто. В 41 із них виявлено перевищення гранично допустимої концентрації шкідливих речовин. Усі автовласники дістали адміністративні приписи, щоб усунути недоліки. Зауважимо, що чергова перевірка машин відбудеться в обласному центрі Волині у травні 2010 року.
Цьогоріч міська влада потурбується про схему санітарної очистки міста, захоронення специфічних біологічних відходів. Для цього потрібно спорудити другу чергу «ями Беккера» - своєрідного «скотомогильника» за містом.
Невирішеним залишається і питання розширення полігону для твердих побутових відходів під Луцьком. У місті варто закрити артезіанські свердловини, котрі в аварійному стані поза підпорядкуванням «Луцькводоканалу».
До слова, у четвер відбудеться санітарно-екологічний день, під час якого займуться вирубкою сухих та хворих дерев у Луцьку. Поки що у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки та на території водоохоронної захисної смуги річки Стир.
«Тема екології має стати найважливішою у нашій роботі у 2010 році. Цьогоріч ми будемо повертатися до цієї теми», - сказав луцький міський голова Богдан Шиба.
Довідково:
Торік у Луцьку зрізали 1 336 дерев. Зокрема, 395 – на міських кладовищах. Зарості розчищали переважно за зверненнями городян.
У 2009 році в Луцьку на місці вирубок посадили 2 500 дерев.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
kozak Oleg Показати IP 2 Лютого 2010 12:03
Знайшли з ким порівнювати - з Донецьком і Запоріжжям, хай краще порівняються з такими містами як Ужгород і Івано-Франківськ. От толку з того, що вони їх просто штафують, потрібні більш радикальні дії.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus