USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку хочуть перейменувати вулиці

18 Травня 2011 13:17
Комісія з перейменування вулиць Луцька вже до 20-її річниці незалежності України, яку святкуватимуть 24 серпня 2011 року, планує дати нові назви вулицям в районі Дубнівської, Володимирської та мікрорайону Вишків.
Про це 18 травня під час прес-конференції повідомив голова комісії депутат Сергій Григоренко.
Нагадаємо, що комісія була створена на останньому засіданні сесії Луцької міської ради 5 травня.
Перше засідання комісії відбудеться вже незабаром. Одразу після врегулювання робочих питань комісія почне обговорювати доцільність перейменування конкретних вулиць.
До числа членів комісії увійшли депутати різних політичних сил Луцької міськради, а також фахівці в галузі історичної спадщини і краєзнавства.
«Я передивився усі назви вулиць Луцька і поділив вулиці на ті, що, на мою думку, першочергово потребують перейменування, тому що вони прославляють або радянський лад, що залишився на смітнику історії, або дійсно неоднозначних діячів, які приймали участь в репресіях українського народу», – каже Григоренко.
Для прикладу депутат назвав такі вулиці, які обов’язково, на його думку, повинні бути перейменовані: Залізняка, Клари Цеткін, Котовського, Колгоспну, Чапаєва, провулок Червоноармійський, Зої Космодем’янської, Паризької комуни, Куйбишева, Курчатова, Молодогвардійська, Олега Кошового, Орджонокідзе, Пролетарська, Свердлова та Щорса.
Суперечливою є назва і вулиці Бринського. Депутат каже, назви повинні певним чином стосуватися історії міста і «пробуджувати бажання лучан» дізнаватися про історію міста.
Григоренко повідомив, що «номінанти» на перейменування будуть обговорюватися.
Депутат стверджує, що хоча й процедура з перейменування завдасть певних незручностей жителям цих вулиць – вона варта того, аби назавжди пройти «до історичної справедливості», адже такі вулиці вже смішні, а через 20 років – будуть абсолютно абсурдні.
Депутат каже, що, аби для мешканців забезпечити максимальні зручності, в ЖКП планують тимчасово взяти додаткових працівників, які б здійснювати перереєстрацію в документах і будинкових книжках.
Юридичних фірм на зазначених вулицях, за словами Григоренка, лише декілька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Андрій Показати IP 18 Травня 2011 13:30
Клари Цеткін,Чапаєва та Зої Космодем’янської вже перейменовані
Hunter до Андрій Показати IP 18 Травня 2011 22:34
Паризької комуни - теж.
небайдужа Показати IP 18 Травня 2011 13:35
вам що, гроші немає куди дівати?!
мешканець луцька Показати IP 18 Травня 2011 13:41
не зрозумів! за які кошти набирати додаткових працівние в жкп і хто конкретно планує? за кошти мешканців багатоповерхівок для обслуговування приватного сектору чи може за кошти самого григоренка?
Роман Показати IP 18 Травня 2011 13:49
Вважаю дурнею займатися перейменуванням вулиць. Є нові масиви, хай там і творять нову історію. Чим погана вулиця Пролетарська? Чи Колгоспна? Такий етап був в нашій країні? Був.
adams Показати IP 18 Травня 2011 14:05
І Парижської комуни теж...
Виктор Показати IP 18 Травня 2011 14:10
Вам депутатам нет чего делать.Что сразу станет жить лучше,после переименования?Что исчезнуть ямі на дорогах,грязь,дома станут как картинки,люди заживут.Лучше пустите деньги на ремонт домов,дорог.
Роман Показати IP 18 Травня 2011 14:14
Найцікавіше, які нові назви вони хочуть дати. Горантую, що нічого історичного чи краєзнавчого не буде. Буде ще кілька імен, які не мають відношення до Луцька
Лучанка Показати IP 18 Травня 2011 14:16
Солідарна з Віктором і Романом. Уявляєте, скільки це буде коштувати громаді? Цим можна буде зайнятись, коли раптом наступить шалений рівень перевиконання бюджету і не залишиться більше ніяких проблем, крім цієї
Цікавий Показати IP 18 Травня 2011 14:50
Чув версію що Молодогвардійці були якимось там чином пов'язані з УПА. Якщо це правда, то мабуть і вулицю не варто перейменовувати в контексті політичної доцільності?!!)))
SysR Показати IP 18 Травня 2011 16:52
Так у нас в місті все добре, дороги відремонтовані, депо рентабельне, ліхтарі гругом світять.... лише назви вулиць залишилося змінити для повного щастя. Ніби від зміни назви щось зміниться.
SysR Показати IP 18 Травня 2011 16:54
>вулицям в районі Дубнівської, Володимирської та мікрорайону Вишків. ---- Вашу наліво, ці вулиці вказують напрямок до наступного міста, ну як вони вже стосуються тоталітарного режиму...
про життя Показати IP 18 Травня 2011 17:11
а коли переіменували нашу вулицю довелося пройти сім кругів аду. щоб переробити всю докуменацію на нерухомість.Це людям такі проблеми створять що я їм не заздрю
Котик Показати IP 18 Травня 2011 17:21
це звісно деобре, але краще б взялися до справді історичних вулиць Луцька і повернули їм колишні назви. Братковського, Галицького, Гулевичівни, Драгоманова і багато інших - ідеологічні назви вулиць, які через неправильне найменування втрачають частинку своєї великої історію, набагато більшу, ніж купка дегенератів, що вирішила назвати давні вулиці на честь цих діячів.
Zozulechka Показати IP 18 Травня 2011 18:24
Сергію, ти такий рішучий, бо твою не треба перейменовувати?!?))
Перехожий Показати IP 18 Травня 2011 18:55
При КПРС ніхто нікого не питав-всі були "довольні", а дороги були також нікудишні! Нема СОЮЗУ-нема їхніх ГЕРОІВ! Це потрібно було зробити іще 20 років тому!
Лучанин Показати IP 18 Травня 2011 20:56
Та в принципі нехай перейменовують, але за власний рахунок + відремонтувати капітально прилеглу територію та будинки, замінити всі комунікації теж за власний рахунок. Якщо бажання не відпаде, то вперед, хоч декілька разів на рік!
Л А Д О М И Р Показати IP 18 Травня 2011 21:24
хто придумав цей вислів ??? "СМІТНИК ІСТОРІЇ" Історія вона і в Африці історія, і вона все рівно залишиться ІСТОРІЄЮ, не в залежності від того як кому жилось тоді.
Лучано Показати IP 18 Травня 2011 21:45
А чому ж Григоренко не назвав вулицю Романюка? Це ж та сама історія?
1 Показати IP 18 Травня 2011 22:32
Дійсно, Олег Кошовий - це ж українець Він що - стучав в КГБ чи доноси писав? Людина загинула за спротив німцям. Зовсім знахабніло бидло голодране. Фадєєв покінчив життя самогубством, коли після війни зустрів Кошового живим за кордоном.
КУКУ Показати IP 18 Травня 2011 23:55
Прошу назвати увесь склад депутатів пропузаціоністів.
Фанат Показати IP 19 Травня 2011 00:05
Недолугий Григоренко не знає,що бандерівці(історичний факт) приходили до людей і питали "Любиш Україну,іди до нас у так зване військо".Якщо людина казала що не хоче йти до їх війська розстрілювали.Цікаво,Бандера часом це не суперечлива постать?:)За його наказом вбивали таких самих українців,тільки з тією різницею що вони не хотіли лизати дупу фашистам,та сидіти як щурі по схронах.Знаєте дивно читати що якийсь молокосос вирішив відчути себе великим цабе.Та ще за гроші громади міста...
makar Показати IP 19 Травня 2011 05:43
блін, коли вже цей "енергійний" Григоренко перестане генерувати свої дебільні ідеї.не піарся, дурню, лучани не такі дурні.
Мешканка перейменованої вулиці Показати IP 19 Травня 2011 09:27
Панове, займіться краще благоустроєм на вулицях, а потім сушіть собі голови, як цю красоту назвати. В нас, наприклад, від зміни назви вулиці, аж нічого не змінилось, крім додаткової біганини по різних інстанціях для внесення змін в документи, а , вибачайте... ще висять новенькі таблички на будинках, які коштують десь біля 100грн за шт. От і порахуйте, якщо на вулиці висить 10 табличок це вже 1000грн, а 10 вулиць це 10 000 грн. То зробіть за ці кошти дорогу хоча б на одній з вулиць...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus