USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку хочуть створити Спілку потерпілих від собак

16 Серпня 2011 11:25
У власному дворі безпритульний собака покусав 78-річну пенсіонерку - від отриманих травм жінка потрапила до лікарні.
Про цю подію 16 серпня повідомила газета Волинь нова.
Пригода трапилася на проспекті Перемоги. Життя постраждалій врятували сусіди та викликали швидку. «То вже четвертий випадок у дворі – розповіла сусідка потерпілої Галина Середюк – Є в Луцьку організація по захисту тварин, але скажіть, чи хтось дбає про захист людей?».

Потерпіла перебуває в Луцькій міські клінічній лікарні, у відділенні загальної хірургії.
«Прикро і боляче. Я люблю тварин, але ж в усьому має бути порядок. – скаржиться постраждала – У нашому під’їзді одна сім’я підгодовує безпритульних псів, і вони фактично там «прописалися» під вікнами будинку. А у дворі ж дітки гуляють».

З початку 2011 року до лікарів за допомогою звернулося 290 осіб, які потерпіли від собак, - розповідає завідувач відділення загальної хірургії Луцької клінічної лікарні Володимир Лагода.

65 пацієнтів були у важкому стані, та потребували тривалого лікування. Серйозні випадки лікар фіксує на надсилає до міської ради.

«Від багатьох наших пацієнтів чув пропозиції про створення «Товариства потерпілих від собак», щоб спільно відстоювати свої права, вимагати відшкодування витрат на лікування. Та й ті кошти, які йдуть на вакцини проти сказу, на оплату листків непрацездатності, в бюджеті теж не зайві, тому і з моральної, і з економічної точки зору ціна «собачого питання» дуже велика – каже Володимир Лагода.

Торік у міській раді було зареєстровано майже 500 звернень з приводу уксів собак, у травмпункті обласної дитячої лікарні – 172. Лякарі вважають, що ця статистика є далеко не повною. Бо далеко не всі покусані звертаються за допомогою до медиків, - щоб уникнути обов’язкових ін’єкцій проти сказу.

У лікарні розповіли, зараз на лікуванні перебуває дворічна дитина з Шацького району. Їй пес понівечив обличчя: вкусив за щоку та роздер повіку. Це вже 114-та потерпіла від собаки дитина, зареєстрована в обласній дитячій лікарні з початку року.

Нагадаємо, у Луцьку невдовзі відкриється притулок для бездомних тварин, розрахований на 400 місць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Історик Показати IP 16 Серпня 2011 13:38
ЗАХИСНИК БРОДЯЧИХ СОБАК - лучанам: Та нехай ідуть в зад всі ті довбані пенсіонери, які ненавидять гарненьких бродячих собачок. Вони ж(пенсіонери) все одно скоро помруть. Плюс - мінус 2-3 роки, невелика втрата. А на ті гроші, які держава виділяє їм на пенсію і пільги, ми побудуємо ще 200 тисяч нових притулків для наших котиків і собачок. А відносно маленьких дітей, то я звертаюсь до молодих людей із закликом, щоб вони прийшли до нас у притулок, і стерилізувались. Таким чином, в подальшому, вони захистять нашу планету від перенаселення, і звільнять місце для спокійного життя наших песиків і інших тварин. По-секрету розкажу про найзаповітнішу нашу мрію: зібрати всіх людей і виселити їх на Марс, а на Землі залишити тільки бродячих псів та їх захисників. Захисники псів всіх країн - єднаймося. Бродячі собаки - понад усе! Люди - ніщо! ПЕРЕМОГА БУДЕ ЗА НАМИ!
Юрко до Історик Показати IP 16 Серпня 2011 14:31
Якийсь збожеволений коментар...
Руслан Анатолійович до Юрко Показати IP 5 Листопада 2013 20:16
коментар цього покидька історика не прсто божевільний а збочений я думаю його треба ізолювати від суспільства
За Лучана Показати IP 16 Серпня 2011 13:39
Якщо треба вибирати між дітьми та бродячими собаками - ми вибираємо дітей! А то любителі тварин говорять що якщо Собак каструвати - вони стають тихі і мирні. Побачив би я цих захисничків - які б вони веселі і умиротворені були б, якби їм яйця відрізати, а декому щось зашити. Собацюр на мило.
Юрко Показати IP 16 Серпня 2011 14:32
Необхідно з цими бродячими собаками навести лад. Якщо бродить без господаря - то треба відловлювати та знищувати цих носіїв всіляких хвороб.
Антон Показати IP 17 Серпня 2011 00:05
Найперше, треба створити спілку собак, потерпілих від людей. Людина - це найстрашніший звір. Вбиваючи собак, ми в майбутньому будемо мати людське звіроподібне, безжальне покоління.
Смертьпсам Показати IP 21 Серпня 2011 10:34
Зібрати тих бродячих собак і в одну велику ямку закопати!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus