USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку міг статися вибух газу, як у Дніпропетровську

24 Березня 2010 08:36
Мешканці дев’яти квартир залишилися без газу через самовільне переобладнання труб приватною фірмою.   
Луцька фірма, котра опікується газовим обладнанням, не попередивши мешканців, самовільно перекрила газовий стояк. І мало не розпочало заміну труб, котрі не були відповідно сертифікованими.
На сполох забили мешканці будинку, котрі повідомили про небезпечну ситуацію газовиків та рятувальників МНС. Через несанкціоноване втручання у газову мережу міг трапитися витік газу на проспекті Відродження, 45.
Начальник луцького району газопостачання Ігор Бабій розповів, що представники фірми представилися працівниками «Нафтогазсервісу». Проте у зварників навіть не було відповідного посвідчення. Не було й наряду на газонебезпечні роботи, ліцензії на обладнання. Відсутнім був і проект на заміну й перенесення труб у квартирі.
«Волиньгаз» немає права штрафувати таких порушників. Коли ми дізнаємося, кому належить ця фірма, його викличуть на «килим» у контролюючий орган – Держгірпромнагляд. Там і вирішать, який штраф очікує на порушників», - сказав Ігор Бабій. Він наполягає на тому, щоб в таких горе-газовиків вилучали ліцензії на проведення робіт.
Наразі мешканці дев’яти квартир - без газу, поки фірма не представить газовикам проект переоснащення газового обладнання в квартирі. Адже кожен метр газопроводу повинен підкріплятися відповідною документацією.
За словами газовика, у Луцьку близько 80 тисяч газифікованих квартир. Один раз на тиждень газовики стикаються із самовільним перекриттям мереж. Особливо це небезпечно, коли за справу беруться непідготовлені люди. Приміром, «Волиньгаз» попереджує мешканців про ремонті роботи і відключення за добу.
Заступник начальника обласного управління МНС Руслан Яручик розповів, що такі ситуації є досить небезпечними. Адже, коли в квартирах інших користувачів були би включені колонки і конфорки, опісля самовільного відключення газ міг би вибухнути. Тому потрібно застерігати мешканців від таких дій.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ChESTEEr Показати IP 24 Березня 2010 14:07
Добре , що хоч обійшлось , а інакше скільки б невинних людей постраждало.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus