USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

У Луцьку може з’явитися унікальний навчальний центр

20 Січня 2012 17:36
Луцьк може стати перший містом, у якому відкриють навчальний центр для підготовки водіїв тролейбусів. В Україні подібні заклади - відсутні.

Про це йшлося 20 січня під час зустрічі керівників корпорації «Богдан» з міським головою Миколою Романюком.

Президент корпорації Олег Свинарчук розповів, що на Луцькому автозаводі нарощують виробництво. «Ми стали лідерами українського тролейбусобудування. Ці транспортні засоби нині постачають у Київ та Крим. Минулоріч ми почали набирати більше персоналу через збільшення виробництва. Кількість працівників збільшилася на 50%», - відзначив посадовець.

Також цьогоріч розпочалося виготовлення трамваїв, для яких постачають обладнання з Білорусі та Росії. «Вже отримали з Києва замовлення. Проте на підприємстві залишається багато проблем, які потребують вирішення. Ми дуже сподіваємося на допомогу влади», - зауважив Свинарчук.

Окрім цього, він запропонував відкрити в Луцьку на базі ЛПЕ перший в Україні навчальний центр, який готуватиме водіїв тролейбусів. Мовляв, корпорація випускає транспортні засоби з новітнім обладнанням. «Наприклад, та ж система управління. Доводиться для водіїв спеціальні навчання проводити, щоб вони могли керувати цими засобами», - каже президент «Богдану».

Виконувач обов’язків директора ЛуАЗу Володимир Гунчик попрохав, аби градоначальник посприяв у наповненні заводських штатів професійними кадрами. «Склалася така ситуація, що нині нам потрібно перекрити 200 осіб персоналу місцевими ресурсами. Але їх дуже не вистачає», - розказав він.

На його думку, міський центр зайнятості може допомогти вирішити цю проблему. «Потрібно ініціювати програми з перекваліфікації або ж навчання безробітних певним спеціальностям. Для прикладу, нам не вистачає зварювальників, малярів, токарів, фрезерувальників та інших представників робітничих професій», - розповів Гунчик.

Водночас він повідомив, що корпорація «Богдан» розробляє для великих міст системи транспортної інфраструктури. «Це - комплексні системи, які включають в себе забезпечення транспортними засобами, розробку певних схем руху, обладнання системами GPS, облаштування зупинок та багато іншого. Це все робить зробить обслуговування пасажирів більш комфортним та зручним», - вважає виконвач обов'язків директора ЛуАЗу.

Романюк відповів, що мерія готова розглянути їх пропозиції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ГПЗ Показати IP 20 Січня 2012 17:55
Ще б гроші автозавод платив, то люди пішли б працювати. А за 1500 грн. мій батько не пішов. Підеш на біржу, вони посилають на роботу і знімають з біржі. От і халтурять зварники за 300-400 грн. у день.
555 Показати IP 20 Січня 2012 17:59
Цибульський платить 4 тис.грн. от у нього і немає проблем з робітниками.
спостерігач Показати IP 20 Січня 2012 18:15
ЛУАЗ об...ся пару років назад. Коли всіх працівників, як бидло, вигнали з роботи на біржу. Кризи вони злякалися. Потім почали набирати по договорах. По тих договорах лікарняні людям не платили, як без роботи то і зарплати не платили. Або по гривень 300 дадуть, а ти дітей корми і в школу відправляй. Не вірять Люди автозаводу. Скількі можна вже людей намахувати ? А Гунчик, ще той інтрігант, і директора попереднього Моєсеенка, і кадровика вижив, і Романюку мозгі задурить. Шо ж він не розповідає про зарплату яку не платить.
безробітний Показати IP 20 Січня 2012 20:03
Вже цей гунчик та робітники біржі замахали з тею роботою на Луазі, хай кращі умови і зарплату дадуть то й проблем з людьми не буде
Здрасте до безробітний Показати IP 22 Січня 2012 18:50
+1000%
громадянин Показати IP 22 Січня 2012 20:48
стояв я на біржі отримував допомогу, так на тій ярмарці вакансій представник заводу пообіцяла дві тисячі гривень, а коли взяли на роботу так почали платити половину. Кому нада така робота і такі обіцянки.Все це фуфло
Сурма Показати IP 22 Січня 2012 21:52
Наскільки мені відомо у Луцьку був Автоучкомінат, в районі вулиці Клима Савури, де навчали на водіїв тролейбусів. Була дуже хороша навчальна база з тренажерами. Куди вона поділась?!
слесарик Показати IP 22 Травня 2012 18:40
Гунчик обманює працівників. Теля в с..., а ніж на поготові! Навіщо його тримають в Луцьку... Але де ж він відмовиться від своєї ферми

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus