USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку не опалюється будинок на півсотні квартир. ВІДЕО

27 Листопада 2013 17:46
Поки Луцьк замітає мокрим снігом, мешканці одного з будинків міста «ловлять дрижаки» у власній домівці. Так, у будинку на вулиці Писаревського, 22а, що в обласному центрі, вже більше двох років немає гарячої води та опалення. Таким чином, майже півсотні квартир у великому місті залишаються без елементарних комунальних благ. Про це повідомляє ТРК «Аверс».

Щойно повіяло холодом, мешканці будинку, що на вулиці Писаревського, 22А, почали хвилюватися, як цьогоріч зимуватимуть. В усіх квартирах п’ятиповерхівки кімнатна температура ледь досягає позначки 14 градусів, із нормою в 20. Гарячої вони з крана теж годі дочекатися. Вже близько двох років місцеві звертаються в «Луцьктепло», ЖЕК та різні інстанції, однак - безрезультатно.

Мешканець будинку Тадеуш Підкова розповів: «Коли приймають осінню експлуатацію, ніхто не провіряє цю систему опалення. До відома не ставлять жильців. Вже два роки ми зверталися, де ми тільки не були - і у справах захисту споживача і в керівництва тепломереж, в мерії».

Самі ж люди про причини відсутності опалення лише здогадуються. До слова, мешканці справно платять за комунальні послуги. Втім, таке враження, що гроші викидають на вітер. Бо ані тепла, ані гарячої води, не отримують. Дивуються - ще й в усіх кімнатах температура батерей різна.
«Я думаю, що в нас зроблено, що знизу йде подача води, а з верху на низ навпаки. Поки підніметься на гору, то вже на 1-му поверсі холодно», - зазначив мешканець будинку Василь Мельниченко.

Молода мама Наталія хвилюється за здоровя своєї дворічної малечі: «Маленька дитина дихає цвілістю, хочеться, щоб було тепло, сухо і комфортно і не одягатися так тепло».

Доки весь будинок б’є на сполох через відсутність опалення, у Василя Сироватки інші проблеми. Чоловіку прийшло повідомлення від ДКП «Луцьктепло» про те, що він мусить сам перевірити свій лічильник та оплатити його показники. Чоловік обурений, адже, згідно з договором, виконавці мають приходити та пильнувати за лічильниками самі: «Якшо я до 28-го числа не зніму лічильник сам за свої гроші, не перевірю і не поставлю, а потім його потрібно запломбувати, значить мені буде нараховано не по лічильнику, а по повній програмі… А я плачу в повному обсязі, якщо треба я вам надам усі документи. Я оплачую, в мене немає ніякої заборгованості. Я кожний місяць плачу за воду, за гарячу - а її практично нема. Я оплачую й тепло, його практично нема», - зазначив Василь Сироватка.

Чоловік відмовляється самотужки виконувати роботу інших, однак, в повідомленні пригрозили, якщо не виконає умов - сума, яку йому нарахують буде просто захмарною: «Якщо я туди влізу, або, якщо щось станеться, буду я відповідати. Тобто, якщо я закручу гайку сильно, і я затоплю весь поверх, буду платити за ремонт… До 28-го числа цього року нарахування оплати за гарячу воду буде за нормативом, тобто, на кожного члена сім’ї це в мене буде газон води. Ви уявляєте, шо таке газон води гарячої? Та яка там пенсія, треба півквартири продати, щоб заплатити тільки за один місяць».

Більше 70% мешканців цього будинку - це пенсіонери, які усе життя присвятили службі в міліції. Чому на заслуженому відпочинку мають «хапати дрижаки», не розуміють. Єдине, чого нині просять в міської влади - надати їм право на індивідуальне опалення. Якщо ж ні, то нехай цим питанням займаються правоохоронні органи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Міля Показати IP 27 Листопада 2013 21:14
Ото вся Європа, а луцькі депутати, начебто осліпли, все давай Європу.
Вчителька Показати IP 27 Листопада 2013 21:39
От коли люди починають писати про холод в квартирах,мені хочеться підпалити ті Жеки і всіх причетних до тієї системи,еотельні і т.д. Сволочі,падлюки інакше не скажеш,просто знущаються над народом.
Андрій76 Показати IP 28 Листопада 2013 11:00
70% мешканців колишні міліціонери і не можуть знайти управи на ЖЕК????????...Мда...Якщо вже міліція не може справитися з цим бардаком,що вже говорити про звичайних людей...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus