USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку невдовзі буде ще один пам’ятник

18 Лютого 2013 15:07
Пам’ятник Християнському Милосердю у Волинському облцентрі встановлять уже весною.

Про це повідомив голова Волинської ОДА Борис Клімчук під час брифінгу 18 лютого.

За словами губернатора, новий монумент у Луцьку постане «ближче до травня» цього року. Окрім того, Борис Клімчук зазначив, що пам’ятник буде символом єднання «великої соборної Української держави». Так, його зведуть у пам'ять про те, як у часи Голодомору на Волинь приходили сотні тисяч східняків «шукати картоплину і кусок хліба» і їм допомагали.

«Це ідея Гуртового (Григорій Гуртовий – український історик, член Національної спілки краєзнавців України, - «ВН»), царство йому небесне і велика дяка від нині живучих. Це була його ідея і це буде і йому пам’ятник. Великій людині, великому краєзнавцю», - додав очільник Волинської ОДА.

Нагадаємо, розмови про встановлення у Старому місті пам’ятника Християнського Милосердя вели ще у 2008 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus