USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку перестануть хлорувати воду

16 Червня 2011 15:45
До кінця 2011 року міська влада планує перевести усі водозабори міста на нове оснащення з очистки води.

Про це 16 червня повідомив луцький міський голова Микола Романюк.

Зокрема, він зазначив, що мова йде про встановлення оснащення на водозаборі по вулиці Дубнівській. Для цього необхідно 300 тисяч гривень.

Сума погоджена Кабінетом Міністрів і згідно з попередніми домовленостями 240 тисяч для устаткування надійдуть з держбюджету, решту 60 тисяч надасть КП «Луцькводоканал».

Як пояснив директор комунального підприємства Іван Корчук на водозаборі встановлять нове обладнання аби фільтрувати воду гіпохлорид натрієм, а не хлором, як це поки що відбувається.

«Вже два наших об’єкти – водозабори по вулиці Володимирській і Гнідавській працюють за такою схемою. Залишилася лише Дубнівська. Гіпохлорид натрію є безпечним для людей і більш безпечним з точки зору аварійності. Вода буде хіба що трошки солоніша», - каже Корчук.

«Мова не йде лише про те, що хлорована вода погана, бо ми ж її пили роками. Мова йде про безпеку життя людей. Не дай Бог щось – хлор і є хлор. Ми його до кінця року взагалі намагатимемося прибрати з міста», - зазначив Романюк.

Протягом місяця за словами Корчука буде укладено договір про фінансування об’єкту. Комунальне підприємство братиме гроші за рахунок кредитних позичок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Vigilante Показати IP 16 Червня 2011 22:44
В Європі вже давно відмовилися від хімікатів, там використовують озон і ультрафіолет для знезараження води, а в нас поміняли одну хімію на іншу і радіють. Хоча мені особисто пох, все одно стоїть зворотній осмос.
Лучанин Показати IP 16 Червня 2011 23:48
Добре. Хлор заберуть, іншу отруту введуть. Ніби стане безпечніше. Але труби як були іржаві з черв'ячками та іншою гидотою так і залишаються. В результаті отримаємо ту саму воду, тільки ще й солону. Кайф! Може відразу до євростандартів переходити потрохи, керівники хрєнові (наголос не ставлю, бо підходять всі варіанти)?
SysR Показати IP 17 Червня 2011 08:56
Разом з новим обладнанням замініть ще всі металеві труби на пластикові оскільки даний хімікат має сильну корозійну властивість: http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D1%85%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82_%D0%BD%D0%B0%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%8F
VSC Показати IP 17 Червня 2011 10:54
"...нове обладнання аби фільтрувати воду гіпохлорид натрієм" - воду не ФИЛЬТРУЮТ хлором или гипохлоридом натрия, воду - ОБРАБАТЫВАЮТ этими реагентами. Процесс фильтрации - это процесс разделения неоднородных систем (например, суспензия, аэрозоль) при помощи пористых перегородок, пропускающих дисперсионную среду и задерживающих дисперсную твёрдую фазу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus