USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку перевищений епідпоріг грипу і ГРВІ

6 Грудня 2010 18:17
У Луцьку спостерігається незначне підвищення епідеміологічного порогу із захворюваності на ГРВІ та грип, проте медики запевняють, що епідемії немає.
Про це йшлося під час роботи комісії, присвяченої протиепідеміологічним заходам, повідомляє «Волинська правда».
Станом на 6 грудня рівень захворюваності на гострі респіраторні інфекції становить 143,3 на сто тисяч населення. При цьому епідемпоріг становить 143 на сто тисяч населення, розповів головний санітарний лікар Луцька та Луцького району Іван Ульчак.
Випадків власне грипу фіксується надзвичайно мало. У Луцьку на грип захворіло 17 дітей та один дорослий. Однак чи справді ці лучани захворіти на грип, потрібно ще перевірити у вірусологічній лабораторії. Найбільшу категорію хворих на ГРВІ становлять діти віком до 16 років.
Начальник управління охорони здоров’я Федір Кошель розповів, що відвідування хворими поліклінічних закладів моніториться протягом трьох останніх тижнів. Так, поліклініки відвідують зі скаргами на стан здоров’я від 300 осіб в день. За останні дні ця цифра виросла до 500-700 осіб в день.
Важких випадків захворювання на ГРВІ чи грип немає. «Епідемії немає. Поріг – умовний», – заспокоює Кошель.
Крім того, йшлося про те, що у школі №10 міста Луцька із середи, 8 грудня, оголосять катантин, якщо кількість учнів, хворих на ГРЗ, не зменшиться. Станом на 6 грудня у цьому навчальному закладі відсутні 26% учнів.
До того ж у цій школі температурний режим не відповідає нормі. Нині тут 12-14 градусів тепла. Кажуть, що тепла бракує через віддаленість від навчального закладу котельні і через брак потужності газу.
Перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук доручив розібратися із ситуацією з теплом начальнику управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Луцької міськради Олександру Рою.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus