USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку після очистки доріг взялися за тротуари і двори

30 Листопада 2010 14:47
У зв’язку зі снігопадом роботу комунальних служб міський голова Луцька Микола Романюк вже оцінив на четвірку, однак до віддалених районів департамент ЖКГ добирається лише сьогодні.

Під час оперативної наради 30 листопада міський голова подякував за очистку від снігу. Проте, зауважив, що більшу увагу потрібно приділити тротуарам і дворам. А організаціям і підприємствам, що мають територію біля своїх офісів не чекати поки прийдуть комунальні служби і самим прибрати навколо.

«Лучан не цікавить - про це знаю тільки я і Лариса Миколаївна (заступник міського голови Лариса Соколовська, - «ВН») і пан Кубіцький (Іван Кубіцький – директор департаменту ЖКГ, - «ВН»), - в якій годині виїжджали машини, що робили. На жаль, нам потрібно буде по техніці подумати, її треба більше», - прокоментував Романюк.

У Луцькому міському травмпункті кажуть, що за минулу добу до них звернулося 20 осіб з різними травмами. Це вища цифра, ніж при нормальних погодних умовах, проте великого зростання травмованих поки що не було.

Разом з тим, станом на дев’яту ранку 30 листопада у центрі міста, а саме на вулиці Богдана Хмельницького, біля приміщення міської ради, на Театральному майдані та вулиці Лесі Українки була ожеледиця. Пісок був хіба на дорогах.

Однак, Іван Кубіцький каже, що нарікань на ожеледицю в центрі не було та запевняє, що зранку машини вже пройшли по всіх «світлофорних об’єкта, пішохідних, підйомах, все було посипано». Чиновник каже, що лучан скаржилися на ожеледицю на проспекті Грушевського – проте недолік за його словами вже усунули.

«Дороги в основному розчищені, нині в місті працює три грейдери та чотири машини, які розкидають піщано-сольову суміш. Додатково працюють три грейдери на розчистці – в районі Цукрового, Мамсурова. Грейдер працює в районі Заводської, Дубенської. Один грейдер на підході для району Балки», - каже Кубіцький.

«В основному всі вулиці розчищені. А ожеледиця де є - усуваємо технікою «Луцькспецкомунтрансу», - коментує Кубіцький.

Він зазначає, що за останні три дні на вулиці Луцька вже висипали 360 тонн піщано-сольової суміші. Загалом на зиму місто заготувало 3800 тонн суміші, що обійшлося в майже 200 тисяч гривень.

Директор департаменту каже, що суміші вистачить. Адже таких днів, коли потрібно висипати 120 тонн в день суміші збирається в середньому п’ять днів на місяць.

Загалом другого сніжного дня, 30 листопада, водії у Луцьку відзначили набагато кращий стан проїжджої частини, ніж днем перед цим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
сол Показати IP 30 Листопада 2010 14:53
ага, точно, почистили. на тротуарах дочекалися пока замерзне, а тепер ноги поламати можна
анонім Показати IP 30 Листопада 2010 15:16
Особисто бачив як сьогодні впало два пішоходи. А от щодо чистих вулиць, то рекомендую міським чиновникам проїжатись по вулиці Кравчука, про дрібніші вулиці та провулки не доводиться говорити. Що ж залишається сподіватись на відлигу. Влада змінилась, а от система роботи комунальних підприємств. Навіть вул. Лесі Українки не посипали піском!!! Хоча, хто у владі пішком не ходить.
:() Показати IP 30 Листопада 2010 15:44
жахливі дороги, жахливі тротуари. Піском і не пахне. Двічі виходила з дитиною у поліклініку (до обіду і після) нічого не змінилось. який "жах" обрали. Кравчука, Соборності, Чорновола... лише глиби льоду. А "ВОНО" каже , що комунальники справились на 4, а на 5 трішки не вистачило... Сидить і крісла ділить, щоб зручно було, а передвиборчою "людяністю і відповідальністю " і не пахне.
аля Показати IP 30 Листопада 2010 15:52
Не статья, а бред.Что говорить о других улицах Луцка, когда даже в центре пройти не возможно,всё в корявом льду,ноги можно поламать.А попробуйте пройти за ВДУ к зданию Фонда по безробиттю, ведь это тоже центр города(параллельная улица),там вообще убиться можно.Власть поменялась,а как был бардак и показуха ,так и остался!
аля Показати IP 30 Листопада 2010 15:53
Не статья, а бред.Что говорить о других улицах Луцка, когда даже в центре пройти не возможно,всё в корявом льду,ноги можно поламать.А попробуйте пройти за ВДУ к зданию Фонда по безробиттю, ведь это тоже центр города(параллельная улица),там вообще убиться можно.Власть поменялась,а как был бардак и показуха,так и остался!
молода мама Показати IP 30 Листопада 2010 16:03
Розчистили! Спробували б наші чинуші з коляскою по тротуарах проїхатися. Учора була каша, а сьогодні і йти важко, а коляску і ту поламати геть можна. Як це називається: тільки зима, то й уже вдома сиди? А потім розповідають, що діти хворобливі. Правильно, бо тепличні - тільки морозець, то уже й з дому носа не висунеш.
Мама Показати IP 30 Листопада 2010 16:14
На Кравчука з коляскою неможливо проїхати...не кажучи вже про дрібніші вулички цього району!
111 Показати IP 30 Листопада 2010 16:42
От чим теперішні відрізняються від колишніх - теперішні так само не роблять нічого, тільки при цьому всюди трублять "У НАС ВСЕ ДОБРЕ", "МИ ВСЕ ЗРОБИЛИ...."
Віктор F Показати IP 30 Листопада 2010 16:54
Нее можеш йти з коляскою сиди дома
до Віктора F Показати IP 30 Листопада 2010 17:12
І то правда, скільки там тої зими? То може і не дихати, а для чого те свіже повітря?
Водій Показати IP 30 Листопада 2010 17:25
Дороги - суцільний кошмар! Машину шкода - хоч на руках перенось через кучугури! От цікаво - читають наші коментарі ці керовніки? Невже не розуміють, що їхні слова зовсім розходяться з реальним станом справ? За таке прибирання їм всім треба лопати в руки і на мороз! прості двірники не винуваті - мітлами та поломаними лопатами багато не зробиш! "Про техніку треба подумати" каже, а реально подумає напевно тільки про свою - купить джипа і плювати на всіх, особливо на двори. А говорити вони мастаки!
брэд Показати IP 30 Листопада 2010 17:50
читаєш ваші коментарі і просто гидко стає. та знаєм ми всі шо наша влада погана. і не буде так швидко все добре як всім хочеться, бо нема грошей у влади на все. дірявий наш бюджет. НЕВАЖНО хто прийшов до влади, він вимушений ділити лише ті копійки які є в бюджеті. Попробуйте поділіть те чого нема... стосовно чистки доріг, можна все зробити, але техніка - стара, її мало і треба купувати нову, сніг треба кудись вивозити а куди? на поля? куди на поля? кому? скрізь все приватне. треба платити. треба платити за техніку, зарплату, за сіль з піском, за бензин і т. д. ГРОШЕЙ нема. Не тратьте сил на клацання по клавіатурі. Був колись у Вільнюсі.. там господарі квартир що біля доріг зранку виходили і помаленьку хто скільки може очищали тротуари від снігу... попробуйте так зробити, може стане краще?
він до брэд Показати IP 30 Листопада 2010 20:38
Згідний, але навіщо тоді говорити неправду?Чи йому в перший день очі замилюють.Скажи як є, люди в основній своій масі зрозуміють, що це ж перші кроки, а так пішла перша брехня.Люди і це зрозуміли.
* до брэд Показати IP 30 Листопада 2010 20:58
Шановний брэд, ми платимо такі шалені гроші за утримання будинку та прибудинкової території, що можна хоч взимку якщо не сніг прибрати, то хоч піском посипати.
брєд до * Показати IP 1 Грудня 2010 09:58
справа в тому, що розрахунково вартість робіт по утриманню будинку значно перевищують ті суми які платять мешканці, крім того в тих сумах "сидять" податки, матеріали, вартість робіт, зарплата яку всі хочуть мати вчасно і багато, матеріали, адміністративні витрати... І НЕ ДАЙ БОГ там чогось з того не буде, бо прийде КРУ і так мозги вздрючить що мало не покажеться. ОТ і подумайте чи може начальник жеку заставити двірника частіше ніж один раз на 3-4 дні позамітати в підїзді чи посипати дорожку коли йому фактично нема чим за це платити. Я не виправдовую їх а просто пробую поставити себе на їх місце. Попробуйте Ви поставте себе також.
А де ж мої податки? до брэд Показати IP 30 Листопада 2010 21:48
А ти, розумнику,багато вже начистив???
брєд до А де ж мої податки? Показати IP 1 Грудня 2010 10:33
Яволь ай ем "розумник" і такий самий платник податків як і Ви. І написав пост не для кількості а по суті справи. І суть цього допису в тому, що кожен повинен менше смітити плювати жвачки і виховувати дітей щоб не кидали фантики...
Dyssja Показати IP 30 Листопада 2010 22:16
доречі про машинки вони якраз таки нові їх купили минулого чи позаминулого року тащо не треба говорити що техніка стара, просто треба все робити вчасно.
впав Показати IP 30 Листопада 2010 22:53
А писати потрібно частіше! Романюк з комп'ютером на "ти", інет любить поюзати, про себе дізнатися, що люди думають, говорять - прочитає, може висновки швидше робити буде!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus