USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Луцьку поменшало безпритульних тварин і покусаних жертв

16 Листопада 2013 08:00
завдяки масовій стерилізації тварин у Луцьку стало менше випадків покусів громадян. Про це розповіла
директор луцького КП «Ласка», яке опікуватиметься безпритульними тваринами, Дана Новарчук 15 листопада під час прес-конференції у Львові. Вона поділилася досвідом щодо гуманного врегулювання проблеми з бездомними «чотирилапими», - повідомляє Galinfo.

Як розповіла Дана Новарчук, КП «Ласка» зареєстроване з 1 січня 2013 року. Нині тут перебуває 293 собаки, забрали з притулку 388 тварин, стерилізували – понад 900. «Практично весь час, що існує Волинське товариство захисту тварин, яке я також очолюю, ми самотужки намагалися стерилізувати тварин. Спершу робили стерилізацію в мене вдома. Таким чином показували владі, що все це може деякою мірою вплинути на ситуацію в місті, якщо ми працюватимемо згуртовано», – зауважила жінка.

У штаті підприємства працює 14 осіб (разом і з ловцями, сторожами, годувальниками, ветлікарем, бухгалтером, директором). «Ця наша структура функціонує за кошти з міського бюджету, громадської організації та спонсорські гроші», – пояснила Дана Новарчук.

«Евтаназію до тварин,– каже вона,– застосовуємо лише в тому разі, якщо вони невиліковно хворі, зокрема, онкохворі на останній стадії раку чи паралізовані». «Буває, що їх привозять в тяжкому стані, і тоді вже виходу нема», – додала вона.

Водночас Дана Новачук розповіла про досягнення: «В нас покращилась ситуація в тому сенсі, що зменшилась кількість покусів. Зменшилась навіть кількість безпритульних тварин було – 3 тисяч, стало – 2,1 тисячі ». Цього, як вона пояснила, вдалося досягнути завдяки масовій стерилізації тварин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Хі-хі Показати IP 16 Листопада 2013 09:54
Дана, випий йоду
Колян Показати IP 16 Листопада 2013 10:21
Звичайний самопіар, аби нав'язати думку що вона працює.
Лучанин Показати IP 16 Листопада 2013 14:43
А як пояснити те що мешканці прилеглих територій бояться виходити з хат, особливо випускати дітей, страждають свйські тварини. Тільки вчора був сюжет де ці собаки покусали козочку. Ні, те що робить Дана потрібно, але треба робити це якісніше, щоб не переносити небезпеку з одного місця в інше!
покусаний Показати IP 16 Листопада 2013 18:04
а де гіцлі
Людина Показати IP 16 Листопада 2013 19:31
От ніяк не збагну, яким чином стерилізація може вплинути на кількість покусів.
директор Показати IP 22 Листопада 2013 21:28
До мене бізнес-партнери приїжджали з Польщі - то вони в шоці: табуни собак (і не маленьких собак - а розміром з лайку!) бігають Київським майданом та біля ТАМ-ТАМУ і кидаються на машини!ДИКУНСТВО! І в той же час - на Театральному майдані лучани просяться в Євросоюз! хто нас туди візьме?! у Євросоюзі собакам такий бардак не дозволять - і таких керівників-недоучів як Новарчук в Євросоюзі і близько до крісла керівника не допустили б! без профільної осіти, без позитивного(!!!) досвіду роботи! мені було стидно за нашого мера і за моє місто!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus