USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку посвятили паску. ФОТО

31 Березня 2013 12:30
Свято Воскресіння Господнього відзначають цьогоріч 31 березня християни західного обряду. З цієї нагоди у Луцьку в костелі святих Петра і Павла відбулася пасхальна меса.

Очолив святкове богослужіння Апостольський адміністратор Луцької дієцезії єпископ Станіслав Широкорадюк: «В цей день Воскресіння Господнього бажаю всім християнам скористати зі святих плодів цього величного свята. Бажаю, щоб воскреслий Господь – Переможець пекла і всякого зла – воскрес у наших серцях, наших родинах і у всьому нашому суспільстві. Його всепрощаюча благодать нехай перемінить нас із старої людини, засмученої власними слабкостями і гріховною неміччю, на людину нову, відкуплену, очищену і зміцнену міццю воскреслого Христа. Нехай правдива радість і мир Господній супроводжують наші святкування і все наше земне паломництво до дому Небесного Отця».

Відвідувачі костелу святих Петра і Павла розповіли кореспонденту «ВН», які продукти вони святять на Пасху. Як з’ясувалося, пасхальний кошик в українських католиків - такий же як і в православних: паска, яйця, м’ясо, ковбаса, хрін, сіль, вода. «Самі необхідні продукти несу на посвяту», - каже пані Данута.

А лучанка Антоніна Мартинівна розповіла, що готує її родина на Пасху: «Перш за все, фарбуємо яйця, печемо паску, сирну бабку, робимо різноманітні салати, як зазвичай на Україні - все те саме».

Згідно з неофіційною інформацією, на Волині - від 3 до 4 тисяч католиків латинського обряду.








































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Вова Показати IP 31 Березня 2013 13:35
фотограф-інвалід, руки з одного місця...
гостьова Показати IP 31 Березня 2013 17:08
Робить так, аби збутися – ось, що каже народна мудрість про ВН-івських фотографів. Тому прислухайтесь до спільноти – за одного вченого 10 невчених дають – і найміть, хоч приблизно, професіонала – кожен повинен займатися своєю справою! Та вийдіть вже на вищий рівень подачі інформації!
гостьова Показати IP 31 Березня 2013 17:09
І доречі, кількість не потрібно брати народ. Головне, як-не-як, якість...
Михайло Показати IP 1 Квітня 2013 08:55
А мені фотографії подобаються
V Показати IP 1 Квітня 2013 10:04
Фотографії, як фотографії. "Знавцям" аби причепитись до чогось.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus