USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку радилися, як збільшити кількість дитсадків

21 Серпня 2013 21:20
Шляхи вирішення проблеми з дитячими садками у районі вулиць Конякіна, Кравчука та Гордіюк пропонували члени Громадської ради при Луцькому міському голові.

Обговорення відбулося під час засідання Громадської ради при Луцькому міському голові 21 серпня.

Члени громадського руху «До майбутнього - з освітою» запропонували обговорити питання щодо доцільності будівництва дошкільних навчальних закладів у районі вулиць Конякіна, Кравчука та Гордіюк. До обговорення долучилися представники управління архітектури та міської влади.

Представники громадського руху пропонували побудувати дитячий садочок за рахунок частини приміщень загальноосвітньої школи №26 та висунули можливість побудови нового дошкільного навчального закладу на місці чи поруч з рестораном «Вогнем і мечем». Міській владі пропонували добудувати ще один корпус до дошкільного навчального закладу №19, мінімум на чотири групи.

На думку першого заступника Луцького міського голови Святослава Кравчука територію спортмайданчику ЗОШ № 26 використовувати для дитячого садка не можна, тому що це чи не єдине місце для мешканців мікрорайону для відпочинку з дітьми. Його підтримав заступник начальника управління містобудування та архітектури міської ради Ярослав Матвіїв, який вважає, що недопустимо робити добудову до садочка за рахунок школи, адже у начальному закладі, розрахованому на 1300 учнів нині навчається 1900.

Луцькі дитсадки: перспективи розширення

Про ситуацію з дитсадками у місті поінформував Святослав Кравчук. З його слів, протягом двох останніх років відкрито 23 групи на 670 дітей, приблизно тисяча дітей перебуває у черзі.

Щодо можливості використання приміщень для дитсадків, одним з них є будівля пенсійного фонду, який наразі виселений з приміщення дитячого садочку № 25. Як повідомив Святослав Кравчук, там можна відкрити дошкільний навчальний заклад для чотирьох груп (80 дітей). Для цього потрібно понад мільйон гривень. Також є можливість відкриття садочка для двох груп у районі 40 кварталу у приміщенні бібліотеки, для цього потрібно 650 тисяч гривень. Для того, щоб її перенести, потрібно знайти приміщення, наразі ведуть перемовини з профспілковою бібліотекою. До садочка, що на вулиці Шевченка можна добудувати приміщення для двох груп (40 дітей), для чого потрібно 3 мільйони гривень. В районі вулиці Декабристів, де розташовані структурні підрозділи міської та обласної влади, є можливість відкрити садочок на шість груп (150 дітей), для чого потрібно 3,5 мільйони гривень.

Існують пропозиції щодо добудови двох груп до садочка № 5, однак, як зазначив Святослав Кравчук, будівля стоїть у низовині, і потрібно вивчити питання щодо того, чи витримає добудову фундамент. Також можна викупити та переобладнати для дитячого садочка приміщення коледжу «Монада». Щодо можливості переобладнання садочка на вулиці Ярощука, перший заступник міського голови повідомив, що там існує проблема з земельною ділянкою.

Зі слів першого заступника міського голови, теоретично можливо придбати та переобладнати приміщення Біотехнічного інституту та корпус ЛНТУ на вулиці Софії Ковалевської, проте це вимагатиме дуже значних витрат. Є можливість використати приміщення художньої школи, що на вулиці Ветеранів, але для цього потрібно збудувати нову художню школу, витративши мінімум 8,6 мільйони гривень. Зі слів Святослава Кравчука, її можна побудувати у районі закладу «Вогнем і мечем».

Зі слів Ярослава Матвіїва, територія, на якій розташований ресторан «Вогнем і мечем», відповідно до генплану ще у 1990-их роках була призначена для садочків, проте її віддали бізнесу.

Учасники засідання дійшли думки, що якщо владі вдасться домовитися з «Монадою», питання дитячого садочка у районі буде закрите.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучанка Показати IP 21 Серпня 2013 21:34
на вулиці 8 Березня величезна будвіля, куди можна "переселити" і художню школу, і бібліотеку - там два з половиною мармони з американської церкви проводять заняття для бажаючих (яких, до речі немає) - там завжди безлюдно, териорія в центрі міста велика, землі багато, споруд і допоміжних- господарських, і комунікації - все є, незрозуміло тільки - чому влада міста віддала все це мормонам?
Громадянин Показати IP 21 Серпня 2013 23:15
Повернути ті які прихватизували.
лучанці Показати IP 21 Серпня 2013 23:26
як на мене то все дуже зрозуміло, влада міста віддала все це мормонам тому ,що вони добре заплатили.
Григорій Іванович до лучанці Показати IP 22 Серпня 2013 10:07
"влада міста віддала все це мормонам тому ,що вони добре заплатили". Заплатили КОМУ? Чи не тому ж Святославу Кравчуку, який будучи заступником Кривицького і порозпродував (читай віддав задурно, поклавши різницю між ринковою ціною і "задурно" в свій бездонний карман. А тепер цей чиновник займається викупом цих садочків в комунальну власність. Театр абсурду!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus