USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.95

У Луцьку рятують будинки на вулиці Героїв УПА. ФОТО

4 Листопада 2013 19:00
Здійснити роботи, що врятують від зсуву будинки на непарному боці вулиці Героїв УПА та провести централізовану каналізацію планують вже у цьому році.

Те, як тривають роботи, перевіряли 4 листопада голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук та Луцький міський голова Микола Романюк.

Зсув загрожував 37 будинкам на непарному боці вулиці.
ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ РЯТУВАТИМУТЬ БУДИНКИ, ДЕ МОЖЕ ЗАГИНУТИ 10 ОСІБ
Зараз здійснюють протизсувні роботи, які відбуватимуться в декілька етапів. Перший етап – підсипка технологічної дороги, для цього потрібно приблизно 30 тисяч метрів кубічних ґрунту, другий етап – влаштування паль та підпорної стінки, яка слугуватиме підпорою для завезення ґрунту на відкоси та опорою для восьмиметрових шпунтів ПВХ, якими укріплять береги. Наступним етапом повинно стати підведення напірного каналізаційного колектора. До нього, зі слів Бориса Клімчука, зобов’язані підключитися усі мешканці. Якщо мешканці не захочуть підключатися до каналізації, губернатор обіцяє їх штрафувати за забруднення навколишнього середовища. Під час здійснення робіт виявили 14 прямих скидів з туалету прямо у водойму.

Загальна вартість робіт становить 17 мільйонів гривень, які планують освоїти протягом цього року.







«Профінансували 1,5 мільйона гривень, ще 3,5 мільйона отримають завтра. Тобто, з 17 мільйонів 5 мільйонів живих грошей вже тут. Задача в мене дуже проста – усі 17 мільйонів мають бути освоєні в цьому році. Відповідно, це задача фірми, яка підрядилася на ці роботи. Два місяці є для того, щоб виконати роботи та забрати гроші. Чому так форсовано? Тому що гроші резервного фонду не пролонговуються на наступний рік. Буде купа головного болю, щоб спробувати ці гроші відновити у 2014 році. Тому жорстка задача – завершити всі речі технологічні, приступати до колектора. Підключатися можна й по весні. Наше діло – зробити державні роботи. Темпи робіт мають бути подвоєні та потроєні. Протяжність приблизно 600 метрів. Договірна ціна 16,9 мільйона гривень. Якщо буде економія коштів, потрібно подумати, що буде з цими ставками. Я хотів би, щоб тут була прекрасна зона відпочинку для цих людей та їх дітей, і щоб можна було тут плавати, купатися. А не в «дєрьмі» жити, пробачте», - повідомив голова Волинської облдержадміністрації.



Єдиною проблемою, з якою зіткнулися виконавці робіт, називають нестачу ґрунту для укріплення берегу. Наразі потрібно 30 метрів кубічних суглинку, якого важко знайти на теренах Луцька. Отже, розглядають пропозицію привозити ґрунт з інших районів області.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Михайло Показати IP 5 Листопада 2013 02:21
Божа кара безневинним людям за гріх влади по безпричинному перейменуванню вулиці!
патріотка Показати IP 2 Травня 2014 17:22
за безголову владу відповідають безневинні люди

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus