USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку святкували Покрову з прапорами Євросоюзу. ФОТО

14 Жовтня 2013 16:29
Підняттям прапора Європейського Союзу завершили молебень на Київському майдані, приурочений до свята Покрови Пресвятої Богородиці.

Помолитися за борців, за волю України, 14 жовтня зібралися представники обласної та міської влад, духовенства, козацтва, ветерани УПА та пересічні лучани.

Окрім державних прапорів, майоріло чимало червоно-чорних стягів та козацьких штандартів. Представники декількох політичних партій принесли свої транспаранти.












«Сьогодні ми вшановуємо найвеличніше українське свято – Покров Божої Матері. Це свято тісно переплетене з усіма нашими державницькими подіями. Ще князь Володимир 1025 років тому, хрестивши киян, приніс символи віри Христової на землі України. Нарід, об’єднуючись навколо тих істин божественних, які були даровані, створював нову державу. Ми усю свою надію покладали на Бога, в складні та радісні години. Сьогодні ми великою спільною громадою прийшли під будинок облдержадміністрації, щоб показати нашу єдність у вірі», - звернувся після молитви до присутніх митрополит Луцький та Волинський Михаїл.

Він зазначив, що це свято для українців не лише церковне, а й державне. Михаїл наголосив, що у цей день варто просити благословення у Бога для представників влади, адже усяка влада від Бога і кожен нарід достойний своєї влади.

«Не ми туди вступаємо, ми об’єднуємось. Сьогодні здійснюється те, про що мріяли наші прадіди – бути великою європейською сім’єю. Як віруючі люди, ми несемо хреста в Європу, тому що там його дуже мало залишилося, мало лишилося віри»,- зазначив митрополит щодо ідеї вступу України до європейської спільноти.









«Обидві вони жіночого роду – наша ненька Україна та Божа Матір. Нехай вона береже усіх нас та ту Україну, яку ми маємо сьогодні. 1025 років тому віра православна прийшла до нас із Візантії. Сьогодні ми не повертаємося в Європу, ми формалізуємо участь в великій європейській сім’ї народів», - зазначив голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.



Губернатор подякував від усіх волинян присутньому народному депутату України Анатолію Вітіву та усім депутатам, які підтримали п’ять євроінтеграційних законів. Борис Клімчук зазначив, що для нього це стало моментом істини, як для українця та громадянина.

Михаїл, як головуючий у Волинській раді церков, зачитав звернення предстоятелів церков до українського народу з приводу європейської інтеграції України. На думку релігійних діячів, український народ завжди був частиною європейського цивілізаційного простору. Вони вважають, що європейський вибір не є протиставленням України історичному сусідові Росії.

Після цього він вручив очільникам області та міста освячений сьогодні у храмі прапор Європейського Союзу. Губернатор звернув увагу на те, що прапор має ті ж самі жовто-сині барви, що й прапор України. Завершилося дійство державним гімном України.





Освячений прапор голова облдержадміністрації Борис Клімчук разом із головою облради Володимиром Войтовичем, митрополитом Луцьким та Волинським Михаїлом та Луцьким міським головою Миколою Романюком підняли поряд із державним прапором та стягом Волині на Київському майдані.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Адам Показати IP 14 Жовтня 2013 17:30
А що буде, якщо буде навпаки? Головне питання Тимошенко.І всі бояться його вирішити позитивно.
Факт до Адам Показати IP 14 Жовтня 2013 17:48
Нічого особливого не буде: запросять депутатів-олігархів, ветеранів ВВ, вчителів, держслужбовців, Ніфонта і так само разом піднімуть прапор Росії.
роман до Факт Показати IP 14 Жовтня 2013 17:57
100 процентів. краще сказати не можна було
тобто Показати IP 14 Жовтня 2013 18:33
а вітів ще думають, приставати до євросоюзу чи ні? так у сторонці у роздумах, аж незвично. щось тут не те...
комсомол Показати IP 14 Жовтня 2013 20:23
Европейский фошиственный фошизм не пройдет.За чтож мой дед в танке сгорел?
Я Показати IP 14 Жовтня 2013 20:40
Банда клоунов
Я Показати IP 14 Жовтня 2013 20:40
Банда клоунов
МОРДАТИЙ Показати IP 14 Жовтня 2013 20:45
А в Борі кришу конкретно рвануло-давно вже замітно! Клоунада в дії!
Григорій Показати IP 14 Жовтня 2013 21:08
"Змішались коні, люди..." До православного свята приплели і упа і Європу. Люди, а Ви читали, на яких правах ми будемо у Європі, які є форми участі у Євросоюзі? Таке враження, що асоціація (зверніть увагу, не вступ)вирішить усі проблеми нашого вічно пяного і зашмарканого суспільства, яке чекає якогось месії ( в даному разі - Європи), замість того, щоб закотити рукави і працювати, виховувати людей, а не алкоголіків і нероб. Окреме питання до наших депутатів - ви чилали основні положення про асоціацію з Євросоюзом? Судячи з недолугих виступів - ви навіть не бачили їх.
123 Показати IP 14 Жовтня 2013 21:11
уйобки
Лучано Показати IP 14 Жовтня 2013 22:33
Ото бля інтегратори. Особливо войтович - де й клейма продажного ставити нікуди!!!!
777 Показати IP 14 Жовтня 2013 22:44
Пропоную КПшникам на Пасху святити прапори,рушники,білизну і т.п. Бо я так зрозумів,що в освяченні традиційних речей їх прихожани вже не мають потреби. Міша прививає суспільству справжні християнські цінності. Скоро в соборі замість Богородиці(прости мене Господи) портрет з тимошенко висіти буде!Позорище!!!!
Загреб до 777 Показати IP 14 Жовтня 2013 23:55
О МП о ценностях заговорил.Кто в Одесе анафемы на европейский союз налаживал.Клоуны.Нифонт давно уже на икону Вити Межигорского молится.
Вася Показати IP 15 Жовтня 2013 08:26
Жах. Дивився я вчора по аверсу цей цирк. Климчук в маразмі. Піднімає прапор, здоровається з якимось Васьою і каже шо він йому 6 мільонів дав. Це взагалі. Про попів окрема мова. Люди скоро до церкви перестануть ходити. Піп хвалить владу і президента. Він про Бога має говорити. Раніше попи проти гейпарадів були і одностатевих шлюбів в євросоюзі. А зараз нічого все нормально. Напевно самі в них будуть приймати участь. Цирк одним словом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus