USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку вимагали повернути інвестора. Фото

3 Липня 2010 10:12
Переконати інвестора у доцільності будувати басейн саме у місті Луцьку, а також, під час будівництва, врахувати побажання місцевих жителів, – такою була одна з вимог до очільників міста й області та депутатів міської та обласної рад, яку озвучили учасники акції в підтримку будівництва басейну у місті Луцьку.

Така акція за участю близько сотні спортсменів, жителів міста відбулася у сквері за луцьким РАГСом 2 липня.

«У Луцьку виникла реальна загроза того, що перспектива будівництва сучасного басейну за олімпійськими стандартами у місті буде втрачена», - йшлося зокрема у зверненні до луцького міського голови Богдана Шиби, голови Волинської обласної ради Анатолія Грицюка, голови Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука а також депутатів міської та обласної рад.


У тексті заяви йшлося також про те, що «50-метровий плавальний басейн вкрай необхідний не лише місту Луцьку, а й області. Це дасть можливість вивести на якісно новий рівень розвиток спортивного плавання на Волині. Це дозволить лучанам покращувати здоров’я у якісному, сучасно обладнаному басейні. Це покращить зовнішній вигляд міста, зробить його красивішим, сучаснішим. Це поліпшить інвестиційний імідж міста Луцька і Волинської області».


Учасники акції звернулися до влади з вимогою, по-перше «втрутитися в ситуацію і в межах своїх повноважень не дати загубити справді цікавий, вкрай потрібний проект», по-друге, «переконати інвестора в недоцільності переносити будівництво проекту з Луцька в якесь інше місто», й, по-третє, «зобов’язати інвестора під час планування проекту передбачити додаткове озеленення території навколо басейну, за власний кошт провести благоустрій у сквері (освітлення, мощення, лавки тощо) з врахуванням побажань жителів прилеглих будинків», й по-четверте «сприяти роз’яснювальній роботі з приводу цього серед мешканців прилеглих будинків».


Як з’ясувалося, окрім басейну інвестор - ПП «Тріада», планувало побудувати поряд з РАГСом православну церкву.


Нагадаємо, що за проектом будівництва 50-метрового олімпійського басейну він мав зайняти близько третини скверу. Таке будівництво вимагало знесення третини дерев, що є в сквері. Депутат Волинської обласної ради Володимир Бондар став вимагати «вжити заходів щодо недопущення знищення скверу», мотивуючи це «захистом інтересів громади». Зокрема він виступив із депутатським запитом про це до правоохоронних органів. Після цього інвестор заявив, що відмовляється будувати басейн у Луцьку і шукатиме місто, де цей проект можна буде втілити.

kty
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 38
Очевидець Показати IP 3 Липня 2010 11:34
А чого не написали про неміняєму тьотку, яка кидалася на дітей з плакатами і кричала, шо, мол, уроди малолєтні, за цукерки поприходили, ідіть звідси!
Волинянка Показати IP 3 Липня 2010 11:36
Цікавий захід на який зігнали малолітніх дітей замість занять в спортивній секції, заплатили їм по 50 грн та заставили кричати гасла -це цинізм вищої міри! Цікаво як на це відреагують батьки?
Очевидець до Волинянка Показати IP 3 Липня 2010 12:18
О, а от і невміяєма тьотка! То ви пані інтернет знаєте?
Zinka Показати IP 3 Липня 2010 11:38
Браво! Проти Бондаря вже й підписи збирають. Тільки Шиба його прикриє. Хіба Клімчук тут допоможе - в усій цій когорті, до кого звертаються, він єдиний хто здатен навести порядок
SHON Показати IP 3 Липня 2010 11:43
Повеселили. Вони ще й церкву під вікнами добудують, дякуєм. Того "батюшку" з його "матушкою" ненавидять усі сусіди. Цирк, шкода що не зміг подивитись. Такі проплачені акції, як з одного, так і з іншого боку, не роблять честі нікому.
Коннері до SHON Показати IP 3 Липня 2010 12:17
Ненавидіти батюшку - це канєшно діло богоугодне. Не дивно що ці сусіди так з басейном воюють і Бондаря люблять
SHON до Коннері Показати IP 3 Липня 2010 14:28
Кожен відпость за справи свої. А люди його ненавилять за його справи.
Коннері до SHON Показати IP 3 Липня 2010 14:38
Або розкажіть, тільки тоді вже назвіться, або я подумаю що ви священик УПЦ московського патріархату, якого Ніфонт уповноважив підривати довіру до "розкольників" :-) Або припиніть говорити загадками, як вчора Бондар...
SHON до Коннері Показати IP 3 Липня 2010 16:26
Між дома здоровенна яма та гори глини під вікнами. Цього замало? Я не священик, я сусід. Тут є пост, в якому більш докладно, теж напевно сусід.
До Zinka Показати IP 3 Липня 2010 12:32
Ще й Клімчука сюди втягніть. Залиште хоч його у спокої, він і так ледь дише. Побережіть ветерана.
Live square Показати IP 3 Липня 2010 13:01
Вибори на носі, 31 жовтня, ось и почалась "двіжуха". Акцій різноманітних тепер буде вдоволь! :) Проблем з басейном не буде: 1)Покажіть інвестора та його бізнес-план. 2)Фінансова спроможність і що крім басейну ні-ні. 3)Гарантії, що той парк, що залишиться після будівництва, буде приведений до нормальних умов, з гарною інфраструктурою! І тоді - хоть Бондар, хоть Шиба, хоть.... ідуть куда-подалі, а людям хай будують басейн!
Vlad2009 Показати IP 3 Липня 2010 14:14
Нема про що говорити. Басейна в Луцьку не буде. Хіба Бондар побудує. Якщо побудує, голосувати буду за нього. Одні політичні бульки:)
Плаватєль до Vlad2009 Показати IP 3 Липня 2010 14:35
Ні, не так. Бондар стане мером, його заступниками стануть проффесіонали Стемковський і Савчук, і тоді весь луцьк перетвориться в один суцільний басейн. Тільки плавати в ньому будуть в лайні
Лучаночка Показати IP 3 Липня 2010 14:19
А чому не написали за протест місцевих мешканців проти знесення скверу, на який Шиба так і не з"явився?Де з дітками в спеку гуляти?Один зелений оазис на 33-й та 40-й квартал, і той знести думають.Хочуть басейн- хай ДЮСШ "Колос", на Писаревського відреставруюють, за це чомусь ніхто не береться!....
Всеволод Владіміров Показати IP 3 Липня 2010 14:21
Поєднання таких об"єктів як басейн і церква чомусь викликає асоціації з московським Храмом Христа Спасителя. Його благополучно підірвали більшовики і спорудили басейн, а потім вже у капіталістичній Росії відбудували Храм. Доречі, не далі як по іншу сторону території гімназії 21 вже є один храм УПЦ (КП), здається Благовіщенська громада, такий картонний будиночок блакитного кольору. Її настоятель вже прогримів на весь Луцьк самовільним захопленням території і навіть встиг вирити котлован. після цього буд. 8 на проспекті Соборності пішов тріщинами, та це діло десяте. Всі говорять про В.Н.Бондара, а от де цей благородний захисник екологічних інтересів громади. На фото видно лише його вірного порученця А.О.Лучика і ще молодого співробітника міськвиконкому, котрий демонструє проект забудови. DJ у них всіх бачу А.Курбан, який від справ погодніх вирішив податись в політику. Виходить цікава зав"язка чергового муніципального серіалу. To be continued..
Згідний Показати IP 3 Липня 2010 14:43
Да, я чув, що вночі над цією церквою світиться зловіщий череп, літають гроби і кричать голосом чуда-юда з фільмів Роу, тільки чомусь картавим: "а не треба було займатися самовільним захопленням території!!!
ччч Показати IP 3 Липня 2010 17:58
В Луцьку немає більше місця де побудувати басейн? Стоянка через дорогу від парку чим не підходить? І парк залишиться і басейн буде. Акція явно проплачена. Спочатку доробіть фонтан, перехід через колію, обіцяні підземні переходи, а потім вже розпочинайте будувати басейн.
Оглядач Показати IP 3 Липня 2010 18:49
Священника, думаю, зачіпати не варто. Богу - Боже, а кесарю - кесареве. А проблема - у команді мера, що не готова до провокацій, та не вміє розрулювати конфліктів. Люди - без керманичів - як телята, а якщо є кілька організаторів - можуть перетворитися у вовчу зграю. Управлінці для того й існують, аби люди залишалися людьми. Тому, шановна мерія, якщо не вмієте - злазьте і дайте дорогу тим, хто вміє.
Exaboto до Оглядач Показати IP 3 Липня 2010 23:43
Священника хіба не варто зачіпати через те, що він не приймав рішення про будівництво чергової філії по викачуванню грошей в бездумного люду. Але ж хто побудує, наприклад спорт майданчик, якщо він не приноситиме прибутку. В нас і так ці "храми бОЖІ" на кожному кроці, а басейн зробити - зась.
Гуляю там з дитиною Показати IP 3 Липня 2010 23:08
Сором лучанам!!! Єдине місце у кам`яних джунглях, де можливо провести час у літню спеку молодим мамам з немовлятами. Зробіть за рахунок бюджета там парк (бруківкі, освітлення та лавок цілком достатньо), ми ж платим їм щоб вони працювали на нас!!! (я сплачую податок на доходи, хай він іде на розбудову парку). Доречі, який правовий статус землі?! Хто підкаже???
ЗА ДІТЕЙ Показати IP 4 Липня 2010 01:09
Аби яке будівництво у громаді для мешканців громади -є на користь громади. Хтось захищае дерева. Але дерева довго ростуть і самі можуть здобувати собі здоров'я через природу. А от за квітами треба доглядати і створювати умови їх загартування. Життя у громаді продовжують діти. А діти - квіти життя і для них треба умови для здоровя. При упорядкуанні теріторії парку будуть зрізані дерева, але в декілька разів більше їх посадять.
Hunter до ЗА ДІТЕЙ Показати IP 4 Липня 2010 13:46
Де їх (дерева) посадять? Нехай громада під будівництво спорткомплексу виділить землю десь в полі (р-н Чернишевського), де немає дерев, комунікацій, і нехай там інвестор будує, створює інфраструктуру. Виграють всі.
ЗА ДІТЕЙ до Hunter Показати IP 4 Липня 2010 21:59
Нам не треба, що б вигравали всі, нам треба, щоб у першу чергу вигравали діти і ті жителі, яким зручно закалювати себе поблизу дома свого. А якщо у Вас є "Майбах" то ви можете кататися по полях. Місце для басейна тут найкраще. І Шиба і його команда молодці, що незважаючи на ретроградів, відносно дітей і жителів декількох мікрорайонів міста, хочуть зробити об’ект, корисний для всіх верств Луцької громади. А дерев насадять значно більше.
Hunter до ЗА ДІТЕЙ Показати IP 5 Липня 2010 00:36
Маю великий сумнів на предмет того, що виграють діти та місцеві жителі. Поцікавтесь, скільки коштує оренда залів у спорткомплексі "Олімпія". А чи багато дерев насадили біля кортів на Кравчука? Чи можна там вільно гуляти? Ще Столяр є такий, що стадіон та прилеглу територію обніс парканом.
Зоряна Показати IP 4 Липня 2010 07:24
Усе це дійство - спроба захопити ділянку під забудову комерційних об"єктів. Владі начхати на інтереси мешканців міста - виборців. Восени цю владу треба в три шиї гнати і вибрати справжніх патріотів. Лучани мають відстояти свій зелений куточок і не віддати його на знищення. Луцьк - це ваше місто і в ньому вам і вашим дітям жити. "Борітеся, поборете (любого супостата)" (Т.Г.Шевченко)
SunnyDail Показати IP 4 Липня 2010 10:57
Люди, схаменіться, лише у нашому дворі до двох десятків дітей, і зо 5 сімей в очікуванні на поповнення! Де ж нам гуляти влітку, коли сонечко припікає?
Люфе Показати IP 4 Липня 2010 11:00
Мені шкода, що я бачу нашу церкву вцій "брудній" боротьбі за землюі ще й на стороні людей, які хочуть вхопити собі солоденький шматочок землі(з комунікаціями в центрі міста!)для заробітку грошей,(спорткомплекс буде не дешевий, певно , для тих, хто перед тим награвся в теніс і хоче освіжитись,)плюс місця для стоянок машин....І це все--не зважаючи на те, ЩО ЦЕЙ ПАРК- ЄДИНЕ МІСЦЕ "ЗЕЛЕНЕ" НА 33 КВАРТАЛІ.ЄДИНЕ МІСЦЕ, ДЕ МОЖНА ГУЛЯТИ З МАЛЕНЬКИМИ ДІТЬМИ!Жили там..я знаю. Хай би проводили комунікації і освоювали землі "в полях", де надають нові земельні ділянки!....Добродії які?!?!
Здравомислячий і не куплений коментатор Показати IP 4 Липня 2010 11:37
Ті, хто пишуть, що "не буде де гуляти з маленькими дітьми" (до речі якось вже так дуже одноманітно пишуть але менше з тим) - або куплені коментатори або звичайні люди яких обдурили. ІНВЕСТОР НІКОЛИ НЕ ЗБИРАВСЯ ВИРУБУВАТИ ВЕСЬ СКВЕР. ЛИШЕ ЙОГО ТРЕТИНУ. А РЕШТУ - ОБЛАГОРОДИТЬ, ОСВІТИТЬ І ЗРОБИТЬ ЦИВІЛІЗОВАНИМ. Якщо не вірите - от тоді треба збиратися і йти за гарантіями до влади і інвестора. а не тупо кричати - нам не буде де гуляти!!! Буде - по гарних доріжках і при гарних лавочках. Але тільки тоді як покажете інвестору шо він має справу зі спокійними цивілізованими і здравомислячими людьми. а не зі стадом, яке використовує Бондар і компанія.
політолог Показати IP 4 Липня 2010 11:38
Стемковський, не підставляй свого нового боса Бондаря! У Нальковича немає жодних шансів перемогти у мерських виборах. Стемп це добре знає. Але після того як його з ганьбою вигнав Шиба з ЖКГ, де Владик успішно дерибанив гроші на відкатах за ремонт дахів і доріг, на підмітанні вулиць ідіотськими машинами, що лиш пилюку піднімають, треба ж десь заробляти. Стемковський підтягнув таких же невдах-дерибанщиків як і він сам (Савчука - "спеціаліста" по Рожищах та Луцькому "Зеленому господарсьву" та Давидюка, що збивав з гроші з підприємців на палатках і успішно займався землею в Луцькому районі, бо дружина працює у Луцькій райраді). Ось цих три комбінатора переконали Нальковича у його перемозі, сіли на грощики Столяра і успішно їх освоюють. До виборів ще пять місяців, зароблять гроші, "успішно" провалять Бондаря і підуть служити новому господарю. Пане Бондар, стережіться, навколо вас - політичні пройдохи!І з початком мерської кампанії по басейну вони вас здорово підставили!
уролог до політолог Показати IP 4 Липня 2010 23:58
Ще забули Лучика, який видає свою газету "Хроніки Любарта" на жидівські гроші.
Сусід до Здравомислячий і не куплений коментатор Показати IP 4 Липня 2010 12:52
Люди протестують бо знають, що де на початку у наших "інвесторів" третина парку то у кінці уже половина, яка швиденько узаконюється рішеннями самого гуманного українського суду. І вообще як сильно треба розбирайте свою стоянку ібудуйте басейн. а щодо басейнів то за совєтів їх у Луцьку було як мінімум три - один точно в руїнах "Колос" - його не можна привести до ладу чи Тріада не може домовитись, чи не хоче, чи потрібен замкнутий цикл:футбол басейн корт?
VSC Показати IP 4 Липня 2010 13:40
Много шума и много пыли. 1. Гнетут меня сомнения насчет этого инвестора. Скока, скока там лимонов? МногА? А где он собирается их взять? У банка под 25 годовых? Вряд-ли. У себя в кармане? Тогда пусть декларацию покажет. Мутно это все, ой как мутно. Скорее всего никто бассейн там не построит, просто идет борьба за "ласый" кусок земли. Земельку хапнут, а потом используют для коммерции, но для более дешевых проектов (базары, стоянки итд). 2. Бассейн и церковь, просто супер. Этот аферист в рясе уже задолбал не одну сотню соседей. Помнится, после очередного выражения неудовольствия его самовольными действиями, его матушка обещала проклясть всех противников постройки храма. А чего стоит их афера с мироточащей иконой? Переселить их на Полесье, в село где нет храма, вот пусть и трудятся во славу Господа Бога. А копать ямы под окнами домов и перегораживать забором кусочек зеленой зоны, не тянет на богоугодное дело. 3. Налькович и его команда старых воров думают пропиариться на этой теме. Вряд-ли ему это поможет на выборах. Он зарекомендовал себя как неумеха, а команда - как воры. Жители микрорайона, попользуйте его в своих целях, а голосуйте за других.
бабуся Показати IP 4 Липня 2010 14:04
А я про Давидюка знаю більше. У нього 150 га землі у Луцькому районі, три особняка: в Іспанії, Греції та на Кіпрі, має один танк, підводний човен і вертоліт. Він агент КГБ, а дружина з райради - агент ЦРУ.
Мешканець Показати IP 4 Липня 2010 14:27
Да, звели тему до абсурда. А йдеться про захист парку, що власне ми й зробили!!!!!!!!!!!!!!
місцева Показати IP 4 Липня 2010 14:30
Для здравомислячого коментатора: наївний ви. Якщо навіть і облагородять, то обнесуть все парканом, щоб на тих лавочках алкоголіки не пили горілку і не спали там, і поставлять шлагбаум-в"їзд тільки для своїх. В "Олімпію" приходять дітки просто подивитися на фонтанчик і пташку, що там стоїть, то їх в три шиї звідти гонять (сама свідком була). Так що ніхто вже там гуляти в тіньочку не буде по гарних доріжках і при гарних лавочках. "В"їзд тільки по пропусках" ще вцеплять.
VSC до місцева Показати IP 5 Липня 2010 09:59
+100. Пример тому конная спортивная школа в центральном парке. Хорошо что шлюшкам на лошадях запретили по аллеям скакать.
Горацій Показати IP 5 Липня 2010 14:11
Гондурасцям-ініціаторам для початку вирізати всі дерева та кущі де вони мешкають (та й вазони також) - най спробують поживуть. Задовбав це благодєтеєльний совкізм, всі хочуть бути щасливі чужим коштом. Наволоч. Категорично проти, - ніякого басейну в тому місці!!!
Hunter до Горацій Показати IP 7 Липня 2010 21:46
Жорстоко, але правильно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus