USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.85
  • PLN 9.72 9.90

У Луцьку визначили кращих медоварів. ФОТО

13 Січня 2013 15:56
Приблизно 30 пасічників з 10 областей України приїхали презентувати свою продукцію до Луцька.

Підбиття підсумків 5-ого крайового конкурсу медоварів «Питні меди – 2013» відбулося у приміщенні Палацу культури Луцька 13 січня.

Переможців бджолярських «перегонів» визначали у 6 номінаціях 10 членів дегустаційної комісії. Так, серед найкращих був і волинянин Антон Шотік, який здобув перше місце у категорії «Мед ставлений без додавання соків та ароматичних трав» із медовухою власного виробництва «Волинська ставлена».







Окрім того, присутньому на заході Голові ГО «Гільдія медоварів України» Василю Барабашу подяку від волинських владців та Луцького міського голови Миколи Романюка за збереження національних традицій та участь у етно-фестивалі «Різдво у Луцьку» вручила начальник управління культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів.






Переможці в усіх номінаціях отримали й пам’ятні призи у вигляді дерев’яних пляшок, які виготовив місцевий умілець Ігор Газукін. Такий подарунок став особливим, адже пляшки волинський майстер прикрасив вишивкою по дереву.




А презентували продукцію медовари у межах етно-фестивалю «Різдво у Луцьку» на Театральному майдані ще напередодні, 12 січня.









Так, усі охочі могли пригоститися питними медами бджолярів із Волині, Київщини і Львівщини, Хмельницької і Чернігівської областей, Кіровоградщини і Миколаївщини, Полтавщини і Одещини, а також Закарпатської області.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Чеширский Кот Показати IP 13 Січня 2013 19:52
И почему, мед купленный у знакомого деда на пасеке, всегда вкуснее и ароматнее, купленного на ярмарках, конкурсах и базарах. Вопрос, так за что призы дают?
андрiй76 Показати IP 14 Січня 2013 12:28
Призи дають за медовуху...Точніше за її дегустацію після якої висновки експертної комісії різко піднімаються вгору.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus