USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку взялися за холодну воду

24 Листопада 2009 12:01
У Луцьку на 20% можуть подорожчати тарифи на холодну воду і водовідведення.
Директор КП «Луцькводоканал» Іван Корчук під час оперативної наради у луцькому муніципалітеті розповів, що у Луцьку може зрости вартість послуг холодне водопостачання і водовідведення. Зростання може сягнути 20%.
Це може статися через подорожчання електроенергії та підвищення мінімальної заробітної платні. У майбутньому, якщо зростання тарифів таки узгодять, лучанам доведеться платити 4,5 гривні за один кубічний метр холодної води.
Також чиновник зазначив, що лучани розрахувалися за холодну воду на 95,9%, а ось підприємства – на 111,8%. А ось понад половину загального боргу, а це близько трьох мільйонів гривень заборгували мешканці обласного центру Волині.
Наголосив головний «водник» Луцька і роз’яснювальній та претензійній роботі із жителями обласного центру Волині і додав, що мешканці 14 населених пунктів навколо Луцька розраховуються за холодну воду на майже на 95 %. Він зауважив, що виконавча служба наразі стягнула лише 10 % від усіх судових рішень. Додамо, що найбільшим боржником серед підприємств є ДКП «Луцьктепло». Його борг становить близько 1, 6 мільйонів гривень. Щоправда, за словами Івана Корчука, ця заборгованість наразі реструкторизована.
Щодо відключення помешкань лучан-боржників від каналізації, то зауважив, що така можливість існує. Проте, такі дії, на думку Корчука, потрібно спільно впроваджувати у життя разом із «Луцьктеплом» і житлово-комунальним господарством містам.
Луцький міський голова Богдан Шиба вважає відключення від холодного водопостачання «варварським способом» і вважає, що із боржниками мають працювати прокуратура та органи юстиції.
Довідково:
Близько трьох тисяч лучан не платили за холодну воду близько року.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
seal Показати IP 24 Листопада 2009 22:07
І саме сумне це те, що нікуди від цього не дінешся. Адже альтернативи Луцькводоканалу у мешканців міста практично немає. Отак знову вирішим проблеми за рахунок споживачів.
вого КРОК Показати IP 25 Листопада 2009 00:00
ДІСТАЛИ!ну реально дістали! муніципалітет-розповів...розповів..розповів..розповів..розповів..вів..вів..ів..вв..в Й так по життю мла....!!!
Юка Показати IP 25 Листопада 2009 09:21
з такими тарифними темпами місто і столицю пережене. ще б зарплати і пенсії так стрімко росли

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus