USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку збільшать час «зеленого світла» на переходах

25 Червня 2011 14:46
У Луцьку відремонтують узбіччя доріг по вулиці Шевченка та Відродження, а також налаштують звукові сигнали світлофорів, з’ясують тривалість зеленого світла – тим самим полегшать пересування для людей з обмеженими можливостями.

Таку вказівку дав підлеглим перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук на засіданні комітету забезпечення доступності інвалідів, - пише ВІП.

Як пише видання, Кравчук звернувся до представників комітету, які працюють в органах місцевої влади, зі словами, щоб вони не «списували багато моментів», що стосуються відсутності фінансових ресурсів. «Давайте так, щоб по закінченню року міський голова не робив висновків з точки зору роботи управлінь і відділів. Ті речі, які ми записуємо у протокол, повинні обов’язково виконуватись. Давайте не писати космічні речі», - сказав Кравчук.

Також він наголосив на тому, що всі заплановані заходи повинні виконуватися в зазначені у протоколі терміни. Бо за річними результатами роботи управлінь і відділів щодо вирішення проблем інвалідів у міськраді зроблять серйозні висновки.

Щодо робіт, які мають виконуватись, то під час засідання комітету йшлося про те, аби відремонтувати узбіччя доріг по вулиці Шевченка та Відродження, налаштувати звукові сигнали світлофорів та з’ясувати тривалість зеленого світла, облаштувати найбільш відвідувані місця пандусами.

Зокрема зайшла мова про збільшення часу для проходження дороги лучан на переході біля гіпермаркету «Там Там». Бо, за словами президента ВМГО «Генерація успішної дії» Богдана Мойси, не вистачає часу пройти чи проїхати людині, яка має фізичні вади.

Святослав Кравчук зазначив, що перш за все треба зробити для людей, «бо ми все робимо для тих, хто їздить на машинах».

«Ми не можемо нехтувати інтересами людей через те, що автобуси вишикуються до наступного повороту. Нічого страшного, почекають, під’їдуть. Якщо водії культурні, то трохи притормозять», - прокоментував Кравчук.

За тиждень мають проаналізувати існуючі проблеми та знайти шляхи їхнього вирішення. Також роботи мають виконуватись із врахуванням пропозицій безпосередньо неповносправних людей, аби для них було зручно.

«Усунути недоліки, щоб не прийшлось перероблювати», - додав Святослав Кравчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 25 Червня 2011 20:02
"Бо, за словами президента ВМГО «Генерація успішної дії» Богдана Мойси, не вистачає часу пройти чи проїхати людині, яка має фізичні вади." Так там і звичайна молода спортивна людина може тільки перебігти дорогу, але не перейти. Ще одне місце, де людям доводиться лізти під машини - перехід навпроти поліклініки №2 на Відродження. Зеление світло для автомобілів горить дуже довго і люди не встигають на громадський транспорт. Перехід знаходиться між двома зупинками.
Exaboto Показати IP 25 Червня 2011 22:39
«бо ми все робимо для тих, хто їздить на машинах»- це такий жарт напевно.
НИГЕР,КАК ВСЕ до Exaboto Показати IP 27 Червня 2011 22:49
пусть горит для пешеходов дольше,но и они пусть не лезут,как бараны под колеса

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus