USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У мерії здогадалися, чому розвалився проспект Волі

22 Квітня 2011 14:37
На наступну зиму міська рада Луцька готує витратити п’ять тисяч тонн піщано-сольової суміші на посипку вулиць Луцька, а також, можливо, обзавестися спеціальною малогабаритною технікою – аби прибирати придворові території.

Про це стало відомо 22 квітня під час засідання виконавчого комітету.

Як повідомив директор департаменту ЖКГ Луцькради Іван Кубіцький на наступну зиму готують 4,5 тисяч тон піску та 500 тонн солі.

За минулу ж зиму комунальні служби висипали на дороги і тротуари міста 6,5 тисяч тонн.

Відмовлятися від суміші, замінивши її реагентами, за словами заступниці мера Лариси Соколовської немає потреби: реагенти псують асфальтове покриття.

Крім того за словами Кубіцького їх вартість постійно зростає, та й місто має лише одну машину, що може працювати з цими спецсумішами.

«Асфальт, який був на проспекті Волі – я не думаю, що він розвалився минулої зими від старості. Якраз його і поливали реагентом, як і східці Луцької міської ради», - каже Соколовська.

За словами Романюка впродовж останньої зими основні дороги міста прибиратися нормально, а головні проблеми і скарги лучан стосувалися саме придворових і внутрішньодворові територій.

Працювати там, за словами Кубіцького, наявною технікою не зручно, адже вона великогабаритна.

«Я живу в приватному будинку, я сам чищу сніг. В мене є оцей ротор. Може ротори ці купляти?», - запропонував міський голова.

Як пояснив Кубіцький цей прилад є малогабаритний і з ним працюють на деяких заводах Луцька для прибирання території.
Начальник департаменту каже, що для проби можна взяти зо дві машини, які коштують від 10 до 30 тисяч гривень і спробувати їх ефективність. Однак ця техніка за словами Кубіцького є доволі чутливою. Тобто, якщо натрапить на камінь у снігу - машина може поламатися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Семен Показати IP 22 Квітня 2011 15:29
Скорее всего на бутылку. Работнику, который снег убирает, холодно.
Ноу-хау Показати IP 22 Квітня 2011 15:45
Ні тротуари, ні дорожне покриття, ні !! навіть східці міськради не розваляться, якщо з них просто згрібати сніг.. Уявляєте?! Все геніальне - просте
Pavlo Показати IP 22 Квітня 2011 18:31
Весь прогресивний світ вже давно користується тільки реагентами, саме для кращого збереження асфальтового покриття! А в наших чиновників як завжди все навпаки! Ото геніальні управлінці, щей зі всього видно що ХІМІКИ!
Друг Соколовської Показати IP 22 Квітня 2011 20:16
Це все натівський шпіон Стемпковський! Це він використовував буржуазні реагенти щоб зруйнувати проспект Лєніна. Але ми зробимо все щоб не допустити цих способів руйнування. Ми просто взагалі прибирати не будемо. Сам розтане - без хімії. Скільки там тої зими!
Helge Показати IP 22 Квітня 2011 22:40
"За минулу ж зиму комунальні служби висипали на дороги і тротуари міста 6,5 тисяч тонн." - это они сейчас про какой город говорят? )))) Совсем нюх потеряли - сколько ж можно воровать?
Здивована Показати IP 22 Квітня 2011 22:55
"...За словами Романюка впродовж останньої зими основні дороги міста прибиратися нормально..." - це він всіх нас за дурнів має? Чи може в нас як в мера розвинувся склероз в наслідок алкогольної інтоксикації? Всі добре пам'ятають як виглядав Луцьк взимку. Такого жаху з прибиранням снігу ніколи не бачила. А для Романюка виявляється це нормально???
VSC Показати IP 23 Квітня 2011 12:12
И зачем нам ТАКОЙ мер?
OrestN до VSC Показати IP 25 Квітня 2011 12:11
Дайош дострокові вибори?
правдоруб Показати IP 23 Квітня 2011 18:29
пенсіонерці пенсію, комунальникам прогресивні реформи...
Читач Показати IP 25 Квітня 2011 20:20
Шановна редакцiя скiльки ви вже можете самi писати статтi I самi писати коментарi ще не набридло , а да забув ще Петрiвна сидить штампуе i нащо вона Клiмчуку.
Удачи, еще в этой жизни! Показати IP 2 Травня 2011 16:34
За что боролись, на то и напоролись!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus