USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Романюка згадали про «згорілий дім» на Лесі Українки

6 Квітня 2011 15:31
Головний архітектор Луцька дитячий майданчик на Театральному майдані називає «коритом».

Про це начальник управління містобудування та архітектури Юрій Казмірук сказав 6 квітня під час загальноміської наради з питань благоустрою обласного центру до Великодніх свят.

«Є наміри у міського керівництва завершити благоустрій Театрального майдану. Особливо щодо цього «корита» так званого фонтану, в якому постелили покриття, і дітки там бавляться. Є пропозиції його розвалити. Інші кажуть нічого не робити, а треті – завершити будівництво», – повідомив Казмірук.

Архітектор переконаний, що з головною площею міста потрібно щось робити. Але вона віддана в оренду товариству «Магніт», термін якої закінчується тільки у 2013 році.
Нагадаємо, що товариство запропонувало проект реконструкції та будівництва Театральної площі, згідно з яким там мали б з’явитися підземні торгові площі, дворівневі паркувальні місця, два підземні пішохідні переходи.

«Була з ними розмова з приводу реалізації цього проекту, але вони ніяк не відреагували. А хотілося б почути і їхню думку», – висловився Юрій Казмірук.

Головний архітектор констатував, що ремонту потребує і фасад будинку, на якому розміщений циферблат луцького «біг-бена», адже, за його словами, там «давно вже людям на голову падає плитка».

Також чиновники планують впорядкувати ще одну центральну вулицю міста –Лесі Українки. Там потрібно зробити освітлення, каналізаційні зливи, цоколі, карнизи, водостоки та пішохідне покриття.

«Згорілий дім там вже стоїть кілька років, який загрожує сусіднім будинкам та перехожим. Треба терміново знайти його власника і зобов’язати його, аби він будинок привів у належний технічний стан», – переконаний Казмірук.

Усі ці заходи чиновники обіцяють виконати до 20-ї річниці Незалежності України.
До Великодніх свят на місто чекає лише прибирання сміття, фарбування парканів, побілка бордюрів і дерев, висадження зелених насаджень та квітів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Goodimenko Показати IP 6 Квітня 2011 16:38
А хто буде робити підземні торгівельні центри, маючи договір оренди до 2013р.? А з другого боку, дай в оренду на 50 років, де гарантія, що хтось щось збудує, а не занапастить центр міста? Дайте інвестору нормальний договір оренди на 50 років, де чітко пропишіть, що повинен інвестор будувати, а за що договір розривається. Чи юристів в міськраді немає? Звісно немає! І менеджменту в міськраді немає як такого... Місто розвалиться скоро.
Віктор Показати IP 6 Квітня 2011 16:41
"Головний архітектор Луцька дитячий майданчик на Театральному майдані називає «коритом»." А де він був, коли приймали рішення робити там майданчик?
Гнідава до Віктор Показати IP 6 Квітня 2011 17:27
А що не корито? А коритом його зробив Шибанутий. Селючня.
лучанин Показати IP 6 Квітня 2011 17:38
блиснуло сонечко і на наші вулиці повертаються пивні гадюшники.Чи буде воля влади прибрати той непотріб з вулиць нашого міста- питання риторичне.Може знайдеться якась організація і збере підписи лучан проти тих МАФів і тоді крига скресне.
))) Показати IP 6 Квітня 2011 17:47
а где была весь этот сброд, когда погорельцам из этого дома обещали дать жилье и так ни фига и не дали? странные человечки )))
Стрийко до ))) Показати IP 7 Квітня 2011 14:08
До речі, хто пам'ятає - яка була причина пожежі? Чи було житло застраховане власником? І чому я, як платник податків, повинен відшкодовувати втрати іншої сім'ї?
Romka Показати IP 7 Квітня 2011 17:35
Нема бабла... Гроші пішли на квіточки 2,85млн в ЖКХ а за самі квіти - 2,0млн. Де різниця? про шо говорити, шановні? Зараз хоч лавки біля того "корита" стоять і смітники, і то зарахунок підприємця. Скоро і головний годинник знову не буде працювати в місті - рекламу Привату зняли...
goodok Показати IP 7 Квітня 2011 19:47
Нє народ, літні кафе це нормально і зручно. Тільки задроти-домосєди будуть на кафе лєтніки гнати, АЛЕ... Я підтримую лише ті літні кафе, які виставляють стаціонарні заклади (кафе, бари, ресторани) біля своїх же приміщень. Хоча і проти чурок нічого не мав би, якби в їхніх лєтніків був вигляд нормальний (думаю це не реально, в них політика така: поставити шалаш, накосити гривасиків, покинути вчасно територію), персонал - не бидло (а воно завжди бидло в чурок), а ше на високому рівні санітарія (її ж нема зовсім)
OrestN Показати IP 8 Квітня 2011 09:40
Літні кафе на вулицях слід закрити. Пора піднімати культуру споживання алкогольних напоїв. Для цього існують кафе, бари, ресторани. Не можна пропагувати розпиття спиртного на вулицях. Реклама тютюна та алкоголю має бути сурово заборонено.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus