USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У святковій всенічній до Дня всіх Волинських святих служило 60 священиків

23 Жовтня 2009 09:29
Кожного року 22 жовтня, у переддень відзначення Дня всіх святих землі Волинської, православні лучани беруть участь у хресній ході. Цьогорічне паломництво розпочалося молебнем біля Свято-Покровської кафедральної церкви Луцька і завершилося у тимчасовому храмі. Про це 23 жовтня інформують «Волинські Новини».
Як повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ (МП), сотні віруючих людей разом зі священнослужителями вирушили до тимчасового храму Всіх святих землі Волинської, де будується кафедральний собор. Прикрашали хресний хід церковними піснеспівами вихованці Волинської духовної семінарії під керівництвом протоієрея Петра Муляра.
У центрі міста митрополит прочитав Євангеліє і окропив усіх святою водою.
Далі віруючі лучани вулицями Волі, Шопена, Перемоги, Соборності рушили до кінцевої зупинки – тимчасового храму на честь Волинських святих.
Відразу розпочалася святкова всенічна. Літію очолив митрополит Ніфонт.
На полієлей вийшли два архієреї: митрополит Луцький і Волинський Ніфонт та єпископ Туровський і Мозирський Стефан (Білорусія) і понад шістдесят священиків. Перед помазанням святим єлеєм митрополит Ніфонт подякував усім гостям за те, що вони приїхали розділити з волинянами радість престольного свята.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus