USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

В Луцьку поставлять новий пам’ятний знак

22 Липня 2010 08:49
До 925 річниці Луцька посеред скверу на вулиці Лесі Українки постане новий пам’ятник – чотириметровий постамент встановлять на честь міст-партнерів обласного центру Волині.

Про це стало відомо 20 липня під час виїзного прес-клубу керівників мерії.

Пам’ятний знак вже виготовлений, нині триває його доукомплектація: виготовляються написи та найменші деталі. Постамент був відлитий із чавуну на ливарному заводі в Нововолинську.

А його спонсором стало місцеве керівництво компанії «Київстар», - розповів заступник директора департаменту містобудування Ярослав Матвіїв, який є автором ідеї пам’ятника.

«Це металевий обеліск, на якому зверху зображена земна куля, а над нею відгалуження в різних напрямках. Будуть вказані і назви міст-партнерів: Торунь, Жешув, Брест. Цей знак буде символізувати зв’язки Луцька з містами-побратимами. Пам’ятник буде з підсвіткою. Такою прорахована можливість вказати ще10 міст, якщо кількість партнерів Луцька збільшуватиметься», – сказав він.

Загалом, усі роботи з благоустрою у сквері на Лесі Українки планують завершити до 1 серпня. Окрім пам’ятника, там з’являться нові лавки, бордюри, бруківка. Посадять там і нові хвойні дерева. На ремонтні роботи тієї території витратять не менше 50-60 тисяч гривень, повідомив Матвіїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
kotyk Показати IP 22 Липня 2010 10:32
цікаво, звісно... але про який сквер іде мова? парк горького чи там, де тринітарський монастир? так, там краще би феєричну Іверську капличку відновили...
pallada Показати IP 22 Липня 2010 17:34
так вже будь-які прогресивні зрушення радують чим ми гірші за "еуропу"? нове ставити, але і про те, що маємо забувати не слід
armani Показати IP 22 Липня 2010 18:07
да до еуропи нам ще....але потроху потроху і підтянемся""
карен Показати IP 22 Липня 2010 18:34
або підтянуть....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus