USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В луцьких маршрутках від сьогодні звучать вірші

4 Липня 2012 14:06
Віднині у громадському транспорті Луцька звучатиме українська поезія, яку читатимуть знані волиняни.

Про це йшлося під час прес-конференції проекту «Почувайся європейцем – розмовляй українською».

Громадська організація «Центр ефективної комунікації» та радіостанція «Луцьк» Волинської ОДТРК презентували проект «Почувайся європейцем – розмовляй українською».

Його суть полягає у тому, що на хвилях радіостанції «Луцьк» тричі на день можна буде почути українську поезію, начитану знаними волинянами.

За задумом, у конкретні години в маршрутних таксі обласного центру водії вмикатимуть радіо «Луцьк», де й звучатимуть наперед підготовлені записи.

Як стверджують організатори проекту, більшість перевізників радо відгукувалися на таку пропозицію. «Наскільки водії будуть вмикати радіо «Луцьк» – побачимо», - сказала представник «Центру ефективної комунікації» Олена Ковальчук.

Заступник генерального директора Волинської ОДТРК Юлія Романюк повідомила, що вірші українською транслюватимуть на радіо Луцьк тричі на день: о 7.50, 11.50 та 19.55.

«Проект буде безстроковий. 25 відомих людей у нас вже записалося. Тих записів, які є зараз, вистачить ще, як мінімум, на три місяці», - сказала Юлія Романюк.

Так, українську поезію читатимуть артисти театрів Лариса Мікоян, Світлана Органіста, Галина Кажан, Людмила Приходько, Дмитро Мельничук, відомі музиканти Олександр Положинський, Василь Чепелюк, Алла Опейда, Сергій Мартинюк, громадські діячі, поети.

Кожен учасник мав нагоду записати ту поезію, яка йому була до вподоби. «Приємно, що люди, які начитували вірші, обирали зразки поезії», - відзначила проректор з навчально-виховної роботи Волинського національного університету імені Лесі Українки Ірина Констанкевич.

А артистка Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка Світлана Органіста процитувала Ліну Костенко: «Нації помирають не від інфаркту, спочатку їм віднімає мову». За словами артистки, нині українська мова перебуває «в передінфарктному стані».

«Розмовляти українською – це красиво, це по-сучасному, це круто», - сказала Світлана Органіста.

Вокаліст луцького гурту «Фіолет» Сергій Мартинюк розповів, що у Луцьку не так гостро стоїть питання про популяризацію української мови. «В нас треба боротися за естетику мови молодих людей. Більшість розмовляє суржиком», - відзначив музикант.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
бу Показати IP 4 Липня 2012 16:00
мля,малоразумные
Кіндрат Показати IP 4 Липня 2012 16:05
Краще б вони слухали пасажирів які хочуть вийти на зупинках, а то одним вірші.........
горбунков Показати IP 4 Липня 2012 16:19
страна непуганих 1д1отов.
Вєталь Показати IP 4 Липня 2012 17:32
А ще краще поставили б кондеціонери ))))) ато ппц як жарко
Лучанин Показати IP 4 Липня 2012 18:57
Почувайся європейцем - роби як в них! А до стану віршів в них "криша ще не доїхала".
Саша Показати IP 4 Липня 2012 20:33
Кондиціонери поставили,краще
Anonymous Показати IP 4 Липня 2012 22:18
однис словом тупые бараны и овцы !!! зачем крутить всякий бред в маршрутках ???? лично я против этого галимого прикола! и вообще эту "ТЕЛЯЧУ МОВУ" на мусорку и забыть и не вспоминать больше никогда!!!!
Олександр до Anonymous Показати IP 5 Липня 2012 08:34
DaBass тебе на мусарку, а ще краще вигнати геть з країни. Якщо неподобається мова то переїзджай до москалів.
Вєталь до Anonymous Показати IP 5 Липня 2012 08:50
То чого ж ти тут живеш ???Тупий баран і козел - це ТИ. Вали в свою кончану Росію і там на базарі сємічкі продавай. ПРИМАТ
))) Показати IP 5 Липня 2012 00:02
3 коменти - і всі приблизно в один час ) прикольно ) Щодо новини - підтримую на всі 200%
Nana Показати IP 5 Липня 2012 02:43
DaBass- ти придурок!! Якого хріна ти тоді тут живеш!! Іди туди, де не теляча мова,!!
Олексій Показати IP 5 Липня 2012 09:30
DaBass - це якась тупарила малолєтка, дорослі і свідомі люди свою позицію висказуєть привселюдно і обгрунтовано, а цей відморозок просто не знав що написати, ти б спочатку поцікавився етимологією української мови ......... дуже шкода спостерігати на духовних інвалідів
Anonymous до Олексій Показати IP 9 Липня 2012 08:57
я ж чётко написал что против этих поэзий в маршрутках .. вот разжовую по фразам для ТУПОДОХОДЯГАМ!!! "однис словом тупые бараны и овцы" -реплика в адрес НОВОСТИ !!! "зачем крутить всякий бред в маршрутках ?" - реплика о том что эта инновация придуманая ДИБИЛОМ в галстуке! "ТЕЛЯЧУ МОВУ" на мусорку и забыть и не вспоминать больше никогда!!!!- реплика в адрес тех кто приехал в ЛУЦК и хочет что то кому то доказать что он ПАТРИОТ ! вот приходится для таких имбицилов всё разжовывать!
власна думка Показати IP 5 Липня 2012 15:51
хм...не чув.. вчора їхав і не було... (( Цікаво було б почути!
українка Показати IP 5 Липня 2012 16:01
А як хто віршів не любить, то для чого мучити людей? Ото б краще зранку їдеш на роботу - і весела українська музика вам...А то зайдеш в маршрутку - всі якісь набурмосені, насуплені чи невиспані, чи не снідали, чи вже вдома погризлися з самого ранку. А то було б як у нас в організації: "На роботу - як на свято, а з роботи - як з весілля..."
Наталка до українка Показати IP 5 Липня 2012 17:24
я як зранку на роботу в "напханій" маршрутці їду, то водій не чує де зупинитись, а про слухання віршів взагалі мовчу... Разом з тим, ідея непогана, хоч якось треба безтолковість з громади викорінювати)))
Anonymous Показати IP 7 Липня 2012 21:16
Тупые украиноговорящие идиоты которые писали в мой адрес , вы кучка лудишек возможно перебравшихся в Луцк из сельской местности и хотите доказать какие вы АЖ пипец патриоты ... СМЕШНО на вас смотреть !!! Луцк это город военных тут много кто проживает кого направили служить, а тот кто думает что тут все говорят по украински это может 40% а остальные 60% говорят на русском языке ... в основном селюки перебращиеся сюда отстаивают эти права что мол "наша мова" должна быть одна и всё ... Янукович срать хотел на ваши интересы, и если сделает 2ой национальный язык русский то хоть селюки начнут учить русский. Привожу пример в Канаде 2 национальных языка это КАНАДСКИЙ И ФРАНЦУЗКИЙ !!!
Відьмачка Показати IP 11 Липня 2012 12:07
Шановний, Ваші висловлення наштовхують мене на думку про Ваш невтішний діагноз - мало того, що ви українофоб, ви ще й власної мови не знаєте. Що, до речі, свідчить не лише про Вашу невихованість, а й неосвіченість та неповагу до російської мови. Адже той, хто насмілюється так відверто і грубо критикувати чужу мову, повинен, як мінімум, добре володіти власною. А щодо Луцька та Волині взагалі - я корінна лучанка, і не можу погодитися із висловленням, у якому, за Вашою статистикою, 60% місцевих розмовляють російською. Якщо вже вдаватись до статистики, то добрих 95 відсотків моїх знайомих, друзів та родичів розмовляють саме українською, а за роки мого життя їх назбиралось немало. Єдина проблема у нас зараз - це суржик, необережне ставлення до мови, її забруднення. Але повірте, це можна побороти. А щодо толерантності в Канаді... Францію толерантність звільнила від французів. Так само й з мовами - якщо ми дозволимо відсунути рідну мову на задній план, її просто-напросто затопчуть. А наша мова багата і красива, раджу вам хоча б задля цікавості почитати українських поетів та письменників, послухати українську якісну музику і повиймати з вух навушники з попсою та клубняком, від якого у Вас, здається, уже почалися проблеми. Підіть до голови по розум - десь там, у закутках вашої свідомості має бути щось від культурної, освіченої, досконалої людини - прагнення не гнобити і принижувати, а поважати і вивчати, допомагати країні, хліб якої Ви їсте, і запам'ятати, що патріотизм - не нацизм, в ньому немає нічого поганого. Навпаки, патріотизм - це любов, сильна і всеохоплююча, яка здатна захистити нашу древню і красиву країну від загарбницької політики русифікації. Я поважаю росіян в Росії, поляків - у Польщі, французів - у Франції і так далі. І коли я приїду до них, найму собі перекладача або ж розмовлятиму їхньою мовою (дякувати Богу, я їх вже 4 знаю). А дивно було б, якби я намагалася змусити їх у себе ж вдома підлаштовуватися під мене, правда? Щодо того, на що "срать хотів Янукович" - так, наш президент завжди дбав і буде дбати лише про свої інтереси, тоді хто ж, як не ми, будемо дбати про наші? Проект щодо української поезії на радіо підтримую - нам давно пора було нагадати, хто ми такі. Нехай всімхнеться з неба Шевченко і всі ті, що наклали головою за наше вільне українське небо. Своє. А вам, шановни, ще раз раджу набратися мудрості, перш ніж дозволити собі назвати когось "селюками". Військові теж були не лише росіянами. А село, між іншим, годує місто, без нього ми виздихаємо з голоду. Більше думайте, більше читайте, і вчіться, вчіться, втрамбовуйте в себе знання замість зайвого алкоголю, тютюну і погорди.
Соня Показати IP 12 Липня 2012 08:54
http://blogs.korrespondent.net/journalists/blog/kshiyan/a69767 Цікава стаття російськомовного білоруса. Читаємо.
влад Показати IP 15 Листопада 2012 16:13
кращеб репчик врубали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus