USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ветеринар із Луцька створює протези для тварин

25 Липня 2013 12:34
Замість присипляння хворих тварин, лікар Олександр Стариков «повертає» їм втрачені кінцівки. Про це повідомляє газета «Сім’я і Дім».

Він змалку хотів бути лікарем, але в юності гадав, що лікувати тварин - легше, ніж людей. Після закінчення ветеринарного навчального закладу у Рожищі півтора року доглядав собак у одній з охоронних фірм Луцька. Потім майже три роки працював в аптеці при ветеринарній клініці й постійно допомагав лікарям.

Олександр називає той досвід безцінним, адже переконаний, що в Україні спеціалізована освіта формує спеціаліста всього-на-всього на 30%, а 70% залежить від практики.

Наразі Олександр Стариков - співвласник приватної ветеринарної клініки, і, можливо, не брався б за створення свого винаходу, якби не збіг обставин. У нього лікували собаку від якоїсь інфекції, поставили чотирилапому катетери. А невдовзі почався процес відмирання тканин. На одній із лап навіть відсохли кінчики пальців, що й спонукало до кардинальних дій.

Господар пса дуже засмутився та хотів його приспати, проте ветеринар узявся переконувати його спробувати неймовірне – протезування. Він розумів, що йде на величезний ризик, оскільки наслідки вживлення стороннього тіла в організм тварини могли бути непередбачуваними.

Після довгих вагань власника собаки Олександр таки взявся до справи. Технологію виготовлення застосував ту саму, що використовують при створенні зубних протезів. Після видалення хворих кісток, у здорову всвердлювали шурупи, на яких прилаштовувалася акрилова конструкція. Замість форми лікар взяв медичного шприца. Песику було всього сім місяців, тому організм добре прийняв протез. Нині собака виріс, тож доведеться виготовляти штучні лапи більшого розміру.

Лікар розповідає, що робити протези не лише можливо, а й потрібно. Однак, найбільшою проблемою є не хвороби тварин, а небажання господарів їх лікувати. Олександр Стариков зізнається, що зазвичай господарі просять приспати серйозно хворих улюбленців. На його думку, навіть коли собака чи кіт через якісь причини втратив лапу, не варто одразу вмертвляти тварину. Якщо немає коштів зробити протез, тварина якийсь час повноцінно існуватиме і на трьох лапах. Ветеринару постійно доводиться переконувати людей не відбирати життя в домашніх друзів, а намагатися використати бодай один шанс зі ста врятувати їх.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
микола Показати IP 25 Липня 2013 13:02
олександр молодець! врятував нам ротвейлера. саме як він і каже:пішли на рмзик-ампутували собачці лапу і він ще довгий час прожив до старості на трьох лапах.
olesya Показати IP 25 Липня 2013 14:47
Саша-хороший лікар,він мого котика двічі врятував
Таня Показати IP 25 Липня 2013 15:17
Олександр дуже хороший ветеренар!!! Справді, тварини-це брати наші менші, і ми "в ответе за тех, кого приручили"! Давайте оберігати наших тварин!!! А Саша робить дуже хорошу справу!!
М.С. Показати IP 25 Липня 2013 16:01
Присипати тваринку-крайній захід.Треба боротися спочатку. Добре,що є такі САШІ.
хвілолог Показати IP 25 Липня 2013 16:13
А присипатимуть чим - піском, чи пилом? - Може, все-таки, присиПляти?
Колега Показати IP 25 Липня 2013 16:31
Ну лікар же не безкоштовно робить протези.
Наталі до Колега Показати IP 25 Липня 2013 17:46
А тут ви помиляєтеся... Історія з тією собакою, про яку йдеться в пості, розгорталась в мене на очах. Випадково саме в той момент приїхала з котом на черговий післяопераційний огляд. Тут описано дуже м'яко - "господар пса засмутився...". насправді господар пса був трохи "того", напідпитку. На приспанні собаки настоював, бо це була мисливська собака, і навіщо вона йому на протезах? Олександр дуже ввічливо попросив його залишити пса і йти собі по своїх справах. Потім довго ця собака жила в клініці, працівники її лікували, годували своїми силами, по вечорах вигулювали, а протези встановив Саша безкоштовно. І якщо цікавить подальша доля собаки - вона живе в медсестрички з клініки в селі. От такі золоті люди там працюють! І це не тільки Олександр, а і весь персонал клініки! Дякую їм за врятовану кицьку!
Наталі до Наталі Показати IP 25 Липня 2013 17:52
І ще забула додати на рахунок "безкоштовно". Моя котяра, якій в тій клініці було зроблено 5 операцій, була дворова, випадково знайдена після серйозної травми позвоночника. Тому кожна оперція нам коштувала вдвічі дешевше, ніж господарським тваринам. А післяопераційний огляд - оплачували лише медикаменти. Не пишіть, будь-ласка, про людей коментарі, якщо нічого про них не знаєте!!!
М.С. Показати IP 25 Липня 2013 16:33
хвілологу: помилився звичайно,університетів не закінчував. Але тема не хвілологічна,а про те, що ти поки не розумієш. Вот.
Вікторія Показати IP 25 Липня 2013 20:40
А де саме розташована клініка з такими чудовими лікарями?
Наталі до Вікторія Показати IP 26 Липня 2013 09:19
Клініка розташована по вул.Грушевського, 27. Район залізничного вокзалу. Називається "Олтан-Вет"
Ірина Показати IP 29 Жовтня 2013 00:04
Лікую в цій клініці зараз котенятко. І скажу вам одне - там працюють дуже добрі спеціалісти і просто хороші люди. І неважливо, закінчився робочий час чи ні, якщо ви прийшли з тваринкою, то вам не відмовлять і обов*язково оглянуть тварину і нададуть й допомогу.
росинка Показати IP 21 Вересня 2014 18:12
мені потрібен телефон у клініку моєму котику треба протези задніх кінцівок поможіть будь ласка телефоном до цього лікаря дуже дякую
Євген Показати IP 17 Травня 2018 00:18
напишіть. будь ласка, телефон лікаря потрібен протез для більченяти http://nezhatin.com.ua/2018/05/16/vazhke-vyprobovuvannya-nizhynskogo-bilchenyaty-video/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus