USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Від уряду вимагатимуть впорядкувати право лучан на землю

20 Квітня 2016 17:34
Кабінет Міністрів України просять затвердити порядок безплатної передачі земельних ділянок, на яких розташовані багатоповерхівки, а також прибудинкова територія, яка належить власникам квартир на праві спільної сумісної власності.

Відповідний проект звернення до уряду підготувала та внесла на розгляд депутатська фракція політичної партії «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП». 20 квітня проект розглянула та підтримала земельна комісія. Надалі його скерують на сесію міської ради. Якщо більшість підтримають, то відповідний проект направлять у Кабмін.

Голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук пояснив, що у 2015 році вступив у силу закон про особливості власності у багатоквартирних будинках. Втім, окрім майнових питань щодо нерухомості, залишається невпорядкованою процедура щодо власності на землю. Через це можуть виникати спірні питання та конфлікти, наприклад, із забудовниками чи особами, які хочуть провадити підприємницьку діяльність у дворі багатоквартирного будинку.

Відповідно до зазначеного закону, земля під багатоповерхівками, а також прилеглими спорудами і прибудинкова територія, що є у спільній сумісній власності, може передаватися безплатно у власність або у постійне користування співвласникам.

Аби це реалізувати, Кабмін мав би протягом 6 місяців із дня набрання чинності закону привести свої нормативно-правові акти у відповідність.

Проект постанови, який би вирішував це питання, оприлюднений ще 23 грудня 2015 року. Однак, документ все ще не прийняли. А тому реалізувати своє право громадяни не можуть.

Тому депутати сподіваються, що відповідне звернення стимулюватиме Київ швидше приймати рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus