USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Вірші вивели лучан на центральну площу. ФОТО

8 Червня 2013 08:30
Другий дубль проекту «Поет на площі» відбувся на Театральному майдані у п’ятницю, 7 червня. Досвідчені поети та початківці вдруге цього року мали змогу декламувати свої твори просто неба.

Культурне об’єднання «100 Вт» організувало захід коло сонячного годинника на Театральному майдані. Мета організаторів проекту, кажуть, - повернути поезію з кав’ярень, квартир та бібліотек на площі, «як за славетних часів Маяковського».




Дехто з поетів неодноразово брав участь у подібних заходах, а дехто наважився декламувати поезію на майдані вперше. Вірші торкалися тем кохання, смерті та соціальної тематики. Дозволялося читати власні твори, вірші друзів та відомих поетів. Так, окремі учасники декламували поезії визнаних майстрів слова, зокрема Едуарда Асадова та Йосипа Бродського. Цього разу «Поет на площі» зібрав дещо більшу аудиторію, ніж у травні - перехожі зупинялися та з цікавістю слухали декламаторів.






















Поділитися своїми творами з публікою зголошувалися не лише лучани. Так, поетеса з міста Ківерці Альона Саховська зізналася, що не знала, який формат матиме акція та навіть не одразу відшукала Сонячний годинник. Декламувати поезії на майдані їй довелося вперше, тому перед виступом поетеса хвилювалася. Під час виступу Альона читала поезії, опубліковані у поетичному альманасі «Джерело натхнення» та нові твори. Авторка розповіла «Волинським новинам», що неодноразово публікувала вірші у поетичних збірках.



«Мені здається, що поезію я пишу з народження. Мій дідусь писав вірші, і я гадаю, що це у крові передалося мені. На написання поезії мене надихають різні життєві ситуації. Життя така штука, як карусель, - сьогодні ти зверху, завтра ти знизу, тому вірші у мене йдуть за життєвими періодами. Я можу встати серед ночі та шукати ручку з папірцем, щоб записати поезію», - розповіла Альона Саховська.








Організатор заходу Володимир Столярчук повідомив, що невдовзі культурне об’єднання «100 Вт» запускає новий культурний проект «Ватра». Учасники проекту співатимуть як народні, так і сучасні українські, російські та англійські пісні під гітару.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Муза Показати IP 8 Червня 2013 10:02
Чудова ідея,талановитій молоді потрібно давати шанс бути почутими,а глядачі мають моживість(що голвне безкоштовно)насолоджуватись почутим,і ця поезія (як бачимо на фото)зацікавила навіть стареньку бабусю.
Ya Показати IP 8 Червня 2013 11:51
4 фото знизу, симпатична поетеса ;)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus