USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вітинський каже, що експеримент зі зменшенням ціни – збитковий для ЛПЕ

8 Вересня 2010 13:58
Депутат луцької міськради Вадим Вітинський вважає, що Луцьке підприємство електротранспорту страждає від зменшення вартості перевезення на маршруті 15 та 15а до півтори гривні.

Директор ЛПЕ Володимир Пуц сказав депутатам, що виручка в «п’ятнадцятках» у порівняні з періодом, коли вартість проїзду була дві гривні, збільшилася в середньому на п’ять тисяч.
А Вітинський стверджує, що дані не правдиві, а підприємство навпаки отримало збиток. Він каже, що аби отримувати прибутки в 25 тисяч, потрібно перевозити 750 пасажирів щодня кожним автобусом. Проте, за літо пасажиропотік об’єктивно менший.
«Не відповідає дійсності фінансовий стан підприємства. Завтра будемо розхльобувати проблеми. Я заявляю це в голос», - сказав Вітинський.
Депутат також розкритикував прийняті декілька років тому лізингові програми з закупівлі автобусів, які обійдуться місту, за словами Вітинського в 30 мільйонів гривень.
Натомість Володимир Пуц стверджує, що інформацію про пасажиропотік і виручку підприємства депутат отримав від кондукторів, яким легше працювати при вартості дві гривні, так як тоді не треба давати здачу.
І натякнув, що якщо маршрути 15 та 15а, які мають меншу вартість, ніж інші маршрути, забирають пасажирів у інших підприємців, то про це варто відкрито говорити на сесії.
Загалом, звіт керівника ЛПЕ депутат затвердили, вирішили надіслати звернення до Кабінету Міністрів із проханням надати недофінансовані субвенції з державного бюджету для виплати заробітної плати працівникам, а також затвердити програму для ремонту контактних мереж у центральній частині Луцька на 2011 рік.

Нагадаємо, у червні виконком міськради в якості експерименту знизив тариф проїзду в міських маршрутках № 15 та № 15а до півтори гривні для дорослих і одної гривні для дітей від семи до 14 років.

У кінці липня експеримент у міськраді назвали вдалим і вирішили продовжити дію ціни у 1,5 гривні до кінця року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олесь Показати IP 8 Вересня 2010 14:39
Новий анекдот : "ВІТИНСЬКИЙ - ЕКОНОМІСТ!"
Tarasick Показати IP 8 Вересня 2010 15:08
Їздили б вони по розкладу і не жерли по 40л пального - було б все добре...
Факт Показати IP 9 Вересня 2010 08:26
Вітинський-депутат від БЮТ, колишній колега Голєва по банкові що киданув людей, а сьогодні дружина якого ЄПУ має маршруткі. Володимирові Пуцу респект за достойну відповідь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus