USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинський ліцей запрошує у родину: успіх та самореалізація – кожному*

1 Червня 2016 13:25
Уже дванадцятий рік поспіль Волинський ліцей-інтернат облради є кращим загальноосвітнім навчальним закладом року. Тут акумулюють свої знання досвідчений педагогічний колектив і талановиті діти з усієї області. Для здібних учнів тут відкривають безліч можливостей для самореалізації.

Директор Волинського ліцею-інтернату обласної ради Ірина Лозовська впевнена, що гарні знання, які отримують учні, допомагають їм успішно здати ЗНО та вступити у престижний ВУЗ. Доказом цього є досягнення колишніх вихованців ліцею.

ЗВАННЯ, ПІДТВЕРДЖЕНЕ ДОСЯГНЕННЯМИ

«Протягом 12-ти років ліцей-інтернат отримує відзнаку кращого загальноосвітнього навчального закладу на Волині за результатами участі ліцеїстів у всеукраїнських олімпіадах, конкурсах-захистах науково-дослідницьких робіт МАН та предметних турнірах. У цьому наші учні тримають першість вже багато років поспіль.

Так, цьогоріч ліцей-інтернат має 48 переможців обласних олімпіад і 15 переможців конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук.

Окрім того, восьмеро учнів ліцею перемогли в Програмі майбутніх лідерів «FLEX», що дало їм можливість навчатися в американській школі. І це далеко не усі досягнення наших ліцеїстів.

Підтверджувати високий рівень знань вдається завдяки потужному колективу. Це - 45 досвідчених вчителів, троє з яких мають звання «Заслужений вчитель України». У нас кожен педагог переживає за свого вихованця, намагається дати дітям краще, відкрити їхні таланти та допомогти самореалізуватися. Ми - одна невеличка родина, де учні довіряють вчителям і навпаки», - наголошує Ірина Лозовська.

До слова, у ліцеї працює 17 сумісників із Східноєвропейського університету імені Лесі Українки, які допомагають учням з науковими роботами.

Директор ліцею впевнена, що високі знання ліцеїстів – результат згуртованої праці учнів та педагогічного колективу і спільного бажання - бути кращими у всьому.


З її слів, учні успішно здають ЗНО, а всі медалісти підтвердили рівень своїх знань. Цьогоріч є ліцеїсти, які набрали 199 балів, а торік були й ті, хто показав найвищий результат, набравши 200 балів.

Варто зауважити, що 76% учнів - з сільської місцевості. У закладі розуміють, що фінансова спроможність багатьох змушує покладатися лише на себе та свої знання. Тому талановитим, здібним дітям дають шанс отримати якісну освіту.

Показово, що 98% випускників ліцею вступають у найкращі ВУЗи України III i IV рівнів акредитації на безоплатні форми навчання.

ЕФЕКТИВНИЙ МЕТОД «ПРЯНИКА»

Успіхи ліцеїстів - це не лише імідж навчального закладу. Це - імідж області і України в цілому. Тим часом, завданням кожного вчителя є не лише відкрити потенціал учня, допомогти, підтримати, але й заохотити, мотивувати до результатів. Відтак, учні, які показують знання у різних галузях науки, стають переможцями олімпіад і конкурсів, отримують за старання нагороди. Так, наприклад, незабаром учні поїдуть у Карпати», - розповідає Ірина Лозовська.


ЛАСКАВО ПРОСИМО У СІМʼЮ

Учень ліцею Роман Новосад розповідає, що навчатися тут – престижно. Каже, вчителі в кожного вкладають свою душу, серце та розум, що дозволяє здобувати високі знання.
«Я сам з Горохівського району. Після завершення 9-го класу до ліцею вступив як переможець обласної олімпіади з історії. Тут для мене відкрилося багато можливостей. Я брав участь в конкурсі-захисті наукової роботи. Мою працю, яка зайняла друге місце, визнали однією з кращих в області. Також я брав участь у турнірі юних істориків, де виборов третє місце», - каже Роман.

Випускники ліцею-інтернату теж тепло відгукуються про навчальний заклад. Приміром Антон Миронюк із Ківерцівського району каже, що ліцей закохав його в математику.

«Сюди я прийшов у 8-ий клас. Тут закохався у математику та здобув хороші знання. Це підтвердив на обласній олімпіаді з математики, де здобув перше місце. Також зайняв перше місце під час захисту наукових робіт з інформатики на обласному та всеукраїнському рівнях», - із гордістю розповідає хлопець.

Ще один випускник із Луцька Ігор Кондрашов ділиться враженнями про навчальний заклад.

«Мої очікування справдилися сповна. Так, я є переможцем обласної олімпіади з астрономії, друге місце здобув з фізики та інформатики. А, захищаючи наукову роботу з теоретичної фізики, посів перше місце в області й друге по Україні.

Окрім здобутих знань, я знайшов справжніх друзів, з якими спілкуюся й донині», - говорить Ігор.


Успіхи ліцеїстів - це безмовно результат величезної праці педагогів. Так, осягати точні науки учням допомагає заступник директора з виховної роботи, вчитель математики та фізики Володимир Кабанов, який працює в навчальному закладі 23 роки і за цей час помітив позитивну динаміку.

«Працюю у ліцеї із початку 1993-го року. І можу сказати, що навчальний заклад зростає разом із своїми вихованцями. Помітні позитивні зміни. Знання, які отримують діти, дозволяють їм бути конкурентоспроможними», - наголосив Володимир Кабанов.


Волинський ліцей-інтернат облради став першим на Волині закладом нового типу. Зі слів Марії Тарасюк, яка в 1991-ому році створювала ліцей, усе почалося зі звичайної мрії - дати гарну освіту для сільських дітей. Каже, приємно, що спільними зусиллями це вдалося реалізувати в життя.

«Тепер я впевнена, що у 1991-му році зробила правильний вибір. Перший набір складався з 43-ох учнів, було всього два класи. Тоді колектив представляли дві людини: директор та вчитель української мови. Звісно, були й сумісники. Так, з часом до нас приєднувалися викладачі, бо люди бачили вогонь в очах учнів. Сьогодні ми - відомий заклад не лише на всю область, але й на Україну. А наша шкільна родина налічує 10 класів-комплектів і 289 учнів», - наголосила старший вихователь Марія Тарасюк.
Важливою особливістю ліцею є те, що до закладу можна вступити з 8 класу. Волинський ліцей-інтернат запрошує учнів за математичним та біолого-хімічним напрямком. Набір стартує 14-го червня. Адреса ліцею: 43006, Луцьк, вулиця Селищна, 2в. Довідки за телефонами: 24-63-21, 24-41-85

e-mail: [email protected]
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
123 Показати IP 2 Червня 2016 22:14
super
123 Показати IP 2 Червня 2016 22:16
модний заклад
Досвідчений Показати IP 4 Червня 2016 18:28
Кому потрібні всі ці олімпіади і перемоги у конкурсах науково-дослідних робіт?..наша освіта давно показала свою неконкурентноспроможність...сумнівним є сприяння в подальшій успішності у житті нагромадження дитини нікому не потрібними знаннями....навчіть дітей бути щасливими, а не заучками з синяками під очима і нервовими розладами
Не досвідчений до Досвідчений Показати IP 4 Червня 2016 23:30
А ти візьми і займи щось на цих олімпіадах, а тоді говори. Чи ти думаєш, що це раз плюнути? А вчитися в ліцеї дітей ніхто не примушує: де хочеш, там будь, у Луцьку та на Волині чимало шкіл - вибирай до смаку і нічого не роби. Але ЗНО усе покаже... Кожен має вчитися для себе, а не для когось. І знання, набуті в процесі навчання (якщо, звичайно, вчитися, а не штани протирати), повинні стати дороговказом у життя, у дорослий світ. Кожен сам обирає як йому жити, і я тобі, Досвідчений, не суддя, проте подумай, як проста сільська дитина може вибитися у світ? Чим ще, як не своїм розумом? Робімо правильні висновки, шановні читачі!
бу до Досвідчений Показати IP 5 Червня 2016 12:46
Як не прискорбно... заучок з синяками... якось не памятаю... як не прискорбно...
Олена до бу Показати IP 7 Липня 2016 16:20
Я закінчувала цей ліцей. Повірте, рівень знань він дає дуже високий. А друзі, яких там здобула, - це на все життя. Зараз там навчається моя племінниця, також задоволена. Без сумнівів рекомендувала б цей заклад і рідним, і друзям.
колишня ліцеїстка Показати IP 15 Листопада 2016 12:16
Навчалась у 1994 році. Вчилась дуже добре. Не приємно як Марія іванівна моїй мамі в очі сказала, щоб та занесла госинець їй, щоб я поступила на бюжетне навчання . Не занесла... Прийшлось поступати на платне навчання. Я жалкую, що два роки навчалась в ліцеї. Ті самі знання я могла б отримати в звичайній школі , і не гірші. Прикро було чути від одногрупників, як тій самій Марії Іванівні носили хабарі та гроші, і як остання вирішувала питання вступу у вуз завдяки оброслим звязкам. Також моя знайома Олена Хомяк зустрічалась з її сином. Марія іванівна заборонила зустрічатись з дівчиною з не забезпеченої та не знатної сімї. Судіть самі про те, хто насправді Марія іванівна
Мармелад Показати IP 27 Лютого 2017 18:48
Навчаюся у цьому ліцеї. Маю безліч зауважень: не дають помитися - душ лише 1 раз в тиждень, голову помити не можна. По коридорі скрізь камери, але користі від них немає. Харчування спершу було добрим, та зараз картоплю дають лише раз в тиждень, щодня - каші - пшоняна, пшенична, арнаутка (у нас такі їдять свині). Вчителька (лише одна) принижує учнів - каже, що вони тупі і не здадуть ЗНО. Проте рівень навчання високий.
Аналітик Показати IP 11 Березня 2017 21:31
За десятки років тільки позитивні відгуки.Сам тут навчався і моі діти.Рівень навчання високий.Виховують силу волі і любов до Батьківщини.Респект Маріі Іванівні і всьому педагогічному колективу!!! ДЯКУЮ!!!
оксана Показати IP 9 Червня 2019 21:24
коли відбувається подача документів до ліцею ?
Віталій Показати IP 30 Липня 2019 23:11
Рекомендую цей заклад. Набагато корисніший від звичайної школи. Формує світогляд і скепсис (для тих хто має бажання). Втішений, що свого часу пощастило прожити тут три роки. Головна мотивація навчання те, що ти навчаєшся виключно для себе і свого майбутнього, все інше несуттєво. Спробуйте, можливо Вам сподобається також.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus