USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На спортвідділення Володимир-Волинський ліцей просить майже 3 мільйони

20 Січня 2021 15:12
На спортивному відділенні Володимир-Волинського ліцею «Центр освіти» навчається 130 дітей. Проте, зі слів керівника закладу, у зв’язку з обмеженим фінансуванням, цей напрямок у 2021 році може опинитися на межі закриття.

Про це йшлося під час другого етапу бюджетних слухань, 20 січня.

Директор ліцею Валентин Вірковський попросив депутатів відшукати кошти на організацію харчування спорстменів, які навчаються в закладі в межах загального кошторису видатків на заклад. Оскільки навчальний процес триває, а бюджет ще не прийнятий, у закладу є труднощі з закупівлею харчування для спортсменів.

«У 2020 році спортивне відділення фінансувалося через обласну регіональну програму. Але нагальні потреби складно через програму фінансувати, бо, як правило кошти на це дають пізніше. Приїдуть діти, треба закупити продукти, брати в борг ми не можемо. Торік ми мусили подовжувати на тиждень канікули, щоб врегулювати це питання», - пояснив він.

Тож Валентин Вірковський просить депутатів передбачити 2,8 мільйона гривень на організацію харчування вихованців спортивного відділення через бюджет установи.

Однак у бюджеті області додаткових коштів, на 2021 рік, немає. Зі слів очільниці обласного управління освіти Людмили Плахотної, згаданий заклад був експериментальним. Іншого виходу, як фінансувати через окрему програму – не було, оскільки згідно з законодавством, вихованці відділення не потрапляють в категорію тих, кого обов’язково треба забезпечити харчуванням. З часом відділення можна було зробити відокремленим спеціалізованим спортивним інтернатом, на зразок закладів у інших регіонах.

Однак, як зазначив Валентин Вірковський якщо відділення змінить статус, такий заклад обходитиметься набагато дорожче і коштуватиме близько 16 мільйонів, з них з обласного бюджету за попередніми підрахунками, буде потрібно 9 мільйонів гривень.

Проте для того, щоб виділити 2,8 мільйона в бюджеті області додаткових джерел немає. Наразі заклад, як і всі область живе за тимчасовим кошторисом. Утім, керівник ліцею наполегливо просить таки відшукати кошти, щоб зберегти спортивний напрямок.

«Ми й так багато напрямків закрили. Скільки ми боролися за створення жіночої футбольної команди «Ладомир», але тепер вона може зникнути», - вважає він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пропоную Показати IP 20 Січня 2021 19:14
Звернутись у Володимерські військові частини там грошей НЕМЕРЕНО

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus