USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ВУЗи Луцька об’єднають?

29 Грудня 2010 16:28
Вже наступного року Міністерство освіти збирається продовжувати реформувати систему освіти в Україні. Цього разу у відомстві вирішили взятися за вищу школу.

«Держава не винесе такого навантаження на вищу школу — 883 ВНЗ», - зазначив Дмитро Табачник в інтерв'ю одному з українських каналів, - пише Zaxid.net .

Він додав, що в наступному році буде проведена дуже серйозна оптимізація мережі навчальних закладів. «У невеликих обласних центрах, де існує шість, вісім, дев'ять державних університетів, повинні самостійно розробити модель (об'єднання, — ред.) і стати одним або двома потужними профільними регіональними навчальними закладами.

Окрім того, у Міносвіти знову повернулися до ідеї скасування можливості отримати диплом магістра заочно. У відомстві посилаються на вимоги Болонського договору в Україні.

«Ми будемо реформувати магістратуру та аспірантуру таким чином, щоб магістри вчилися в кількох десятках передових університетів», — заявив міністр освіти. «Якщо людина отримала диплом бакалавра в Луцьку, Чернігові, Черкасах чи Тернополі, бажано, щоб на магістратуру вона їхала до профільного ВНЗ у Львові або Дніпропетровську. Адже якість підготовки фахівця більшою мірою визначається якістю наукової школи, традицією, рівнем викладання», — додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
tarasick Показати IP 29 Грудня 2010 16:33
Цікаво, в якому це невеликому обласному центрі існує 9 державних ВНЗ (мабуть не беручи до уваги Чернівці)?
Павло Показати IP 29 Грудня 2010 21:07
Я, особисто, позитивів в об'єднанні вузів не бачу. Якість викладання поліпшиться? Навряд. Керованість цим монстром зросте? Скоріше, навпаки. Відбудеться економія бюджетних коштів? Можливо. Престижність вузу зросте? Зовсім ні. Підготовка наукових кадрів покращиться? За рахунок чого? І кому ті "кадри" потрібні. Особливо зараз.
опер Показати IP 29 Грудня 2010 22:04
"Цікаво, в якому це невеликому обласному центрі" він мав на увазі Дніпропетровськ
tarasick до опер Показати IP 30 Грудня 2010 09:50
Ну хіба що... От у великих студентських містах ця ідея якийсь сенс має. А в нас - то хіба платні ВНЗ поприєднувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus