USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Виконком відхилив протест прокурора. Тарифи не знизить

22 Грудня 2009 16:06
Виконком Луцькради на позачерговому засіданні відхилив протест прокурора міста від 10 грудня на листопадове рішення виконкому «Про погодження та встановлення граничного тарифу на проїзд в автобусах, що працюють на міських автобусних маршрутах у режимі маршрутного таксі».
 
На засіданні виконкому перший заступник Лариса Соколовська та заступник міського голови Петро Гоцалюк звернули увагу на те, що в протесті прокурора немає економічного обґрунтування необхідності скасувати нові тарифи на проїзд у міських маршрутках.
 
Чиновники переконують: новий тариф, який діє із 2 листопада, є економічно обґрунтованим. Тобто, відповідає чинному законодавству про забезпечення беззбитковості підприємств.Члени виконкому зауважили, що немає належної аргументації і в листі Держкомітету з питань розвитку підприємництва. Він нібито вбачає тут ознаки регуляторного акту, однак не вказує, які конкретно.
 
Не погодилися члени виконкому і з тим, що міськрада начебто є вищим органом, ніж виконком. Адже це ніде не прописане в законі про місцеве самоврядування. «У законі сказано, що виконком є лише підзвітний та підконтрольний раді. Тому не зобов’язаний «ревізувати» через раду питання, що належить до його компетенції», - коментує секретар міської ради Анатолій Бірюков.Одностайно відхиливши протест прокурора, луцький міськвиконком скерував його на розгляд постійної комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту. Заодно надіслав до комісії з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження. Вони на своїх чергових засіданнях мусять визначитися: чи доцільно виносити це питання на розгляд міської ради, - інформує сайт Луцької міської ради.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
простотак Показати IP 22 Грудня 2009 16:14
суд скажет свое слово
Олександр Показати IP 22 Грудня 2009 16:38
Від коли виконавчий комітет міської ради вища інстанція за прокуратури, що може щось відхиляти, прийняти в прокуратурі?
Zheniok Показати IP 22 Грудня 2009 16:49
Багдан Шіба: ми повинни вберегти, кармани лучан від дірок, які так нагло робить здача - 50 копійок
Луців Показати IP 22 Грудня 2009 21:51
А хто такий той прокурор? Чого він туди лізе!В нього свого доходу немає?
OrestN Показати IP 22 Грудня 2009 23:05
нехай чиновники продають свій службовий транспорт і їздить міськими маршрутками
Мантіс Показати IP 23 Грудня 2009 13:29
Прокурор після цього мав би наряд Беркуту до Шиби послати)
Юка Показати IP 23 Грудня 2009 23:09
невже хтось очікував іншого рішення??? наївні!!!!
Таня Показати IP 24 Грудня 2009 11:53
Юка 23 грудня, 23:09 Цілком погоджуюсь. В нас можуть тільки приймати на користь підняття, а не в бік зменшення. І ще чомусь як бензид дешевшає, то ніхто словом не обмовиться за зниження вартомті проїзду, а як підскочить, так одразу і ціни вгору.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus